Ikke ta lett på byggesaken

Hyggelig melding til alle kataloghus-leverandører, arkitekter og byggmestere: Norsk Bygningsrådgivning AS er de beste i klassen på byggesøknader i sitt segment, takket være kunnskap og lang erfaring.

– Dette er vi best på. Og det gjør at kundene våre heller kan bruke tid på det de er best på. Vi gjør 300 byggesøknader i året. Det innebærer at vi tar funksjonen ansvarlig søker, vi utformer byggesøknader og holder dialogen med kommunen i byggeprosessen. Slik blir vi mellomleddet mellom utbygger og kommune.


Spørsmålet vi stilte var “hvorfor skal man benytte seg av Norsk Bygningsrådgivning AS?” og det var daglig leder Odd Andre Boholm som svarte så fint. Selskapet holder til i Fredrikstad, og ble etablert av Boholm for syv år siden. Han kom da fra en stilling som byggesaksbehandler i Fredrikstad kommune.


181012piagj


– Jeg så at det var et behov for bistand på akkurat denne biten, og tenkte at dette er en del av byggeprosessen som blir stadig mer komplisert. Problemet er at det ikke undervises så mye i dette på skolene rundt om, så jeg tenkte at vi kunne gjøre det som et fag - akkurat som saksbehandling i kommunen er.


Kvalifiserte fagfolk

Norsk Bygningsrådgivning AS jobber først og fremst med byggesaker og som ansvarlig søker.De betjener et stort antall profesjonelle kunder, fra kataloghus-leverandører og mindre eiendomsutviklere til arkitekter og byggmestere, men også en del privatkunder. Under eget tak har de en liten arkitekt-avdeling, og i staben på ni ansatte finnes det både arkitekter og byggesaksrådgivere. Selskapet har i tillegg et lite kontor på Romerike med to ansatte.


–  Å være ansvarlig søker er ikke en egen faggruppe, så det er rett og slett et manglende fag. Men det er en stor del av plan- og bygningsloven som går på saksbehandling-forskriften. Det er en komplisert jungel, med mange regler å forholde seg til.


181012hjh


– At vi er en faglig kvalifisert gruppe som jobber sammen, som hele tiden holder oss faglig oppdatert og kan sparre med hverandre gjør oss unike. Og det gjør at vi har gjort ansvarlig søker til et eget fag - akkurat som for eksempel ansvarlig prosjekterende og ansvarlig utførende er egne faggrupper, forklarer Boholm engasjert.


Tilsyn er bra

I en søknadsprosess kommer kundene gjerne med ferdige tegninger som de har prosjektert. Da er det Boholm og kollegenes jobb å gå gjennom dem, fylle ut alle blanketter, sende ut nabovarsler, kontrollere at alt er i tråd med gjeldende regelverk og deretter sende inn til kommunen. Videre holder de dialogen med kommunen i prosessen frem til man får en tillatelse. Når tillatelsen er gitt, følger de opp byggesaken frem til det skal anmodes om ferdigattest.


– Etter det har vi ansvar i fem år. I den perioden kan kommunen komme og føre tilsyn med oss, om vi gjør jobben vår ordentlig. Å føre tilsyn med bransjen er en bra ting, og det er en av kommunens viktigste funksjoner for å luke ut useriøse foretak.


181012pksdgs


Han forteller at det kan være en utfordring å stå midt i interessekonflikten mellom eiendomsutviklere og myndighetene. Myndighetene er opptatte av lover og regelverk, og drives av prosesser, mens utbyggere drives av penger, resultater og at det bør gå fortest mulig. Norsk Bygningsrådgivning AS må derfor megle og tolke mellom to helt forskjellige måter å tenke og jobbe på. Allikevel er det ingen tvil om at Boholm elsker jobben sin.


– Byggebransjen er en veldig dynamisk og spennende bransje å jobbe i. Den har hatt en voldsom vekst, og består av mange faggrupper som skal fungere sammen. Det er fantastisk at jeg har fått med meg så mange flinke folk, som liker faget og som finner det like utfordrende som meg. Det synes jeg er veldig gøy.


Byggesak på alvor

Østfoldselskapet har inne cirka 300 søknader i året. Tyngden ligger ikke i hjemfylket, men hovedsakelig i Oslo og omegn. En god søknad startet alltid med godt forarbeid. Boholm anbefaler alle å ikke ta for lett på det når det kommer til byggesak. Hans tips er at man  skal være tydelig, men også ydmyk overfor kommunen, for det er tross alt de som er myndigheten. Og gjør du en god jobb i starten, får du alltid igjen for det på slutten.


– For vår del er målet å være best på byggesaker i Norge på småhusbebyggelse. Kvaliteten skal opprettholdes, for vi vil være en foretrukken leverandør. Norsk Bygningsrådgivning AS er nøytrale og jobber med alle. Det betyr at vi kanskje må vokse etter hvert, men hvis vi skal vokse, så er det for at vi skal bli enda bedre - ikke for å bli flere.

Les mer...

2017-12-22 09.30

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.

Kontaktinformasjon

  • Norsk Bygningsrådgivning AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
    +(47) 414 53 550
  • Adresse:
    Gamle Beddingvei 28, 1671 Kråkerøy
vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv