202001w7202001w8202001w6202001w5202001w4202001w3202001w2202001w1

Velkommen til en annerledes hotellopplevelse

Der Sørlandet møter Vestlandet, ligger den vakre Sørlandsbyen Flekkefjord. Og midt i Flekkefjord sentrum, ligger det ærverdige hotellet Grand Hotell Flekkefjord – det nyoppussede hotellet med den gamle sjelen.

Grand Hotell Flekkefjord, byr på en tidsreise tilbake til 1897 – året da hotellet slo opp dørene for første gang. Ifølge hotelldirektør Sigurd Hjelle Bruhjell, var hotellet det aller første hotellet som fikk innlagt strøm i Flekkefjord. Året var da 1905. I år 2020, skiller den hvite, prydelige trebygningen seg markant ut i Flekkefjords bybilde, med sin unike arkitektur. Hotellet, som er tuftet på historie og en svunnen tid, utsondrer en rolig atmosfære – der fortid møter nåtid. 



– Folk får en veldig ro når de kommer inn hit. De føler de kommer litt tilbake i tid, men samtidig får de alle dagens fasiliteter og nyoppussede rom, smiler hotelldirektør Sigurd.


Sigurd er slettes ingen prippen hotelldirektør som sitter inne på eget kontor, stramt kledd i dress og slips. Han er imøtekommende, vennlig og inkluderende. Her på Grand Hotell Flekkefjord er alle medarbeidere like viktige, enten du er stuepike, kokk eller hotelldirektør. 


– Vi som jobber her er som en familie, fastslår Sigurd. 


To generasjoner i hans familie har drevet dette hotellet før ham, og selv ble han kastet ut i det i en alder av kun 15 år, da hans far døde brått. 47-åringen forteller at han har drevet hotellet siden han var 18 år, og har følgelig vært en del av den enorme utviklingen i hotellbransjen de siste 20 årene. I dag driver Sigurd hotellet sammen med kjøkkensjef Bent Arve Moi og Sigurds søster, Sissel Bruhjell Log. 


– Jeg vil at ting skal skje! Jeg er ikke mer enn 47 år, men har snart vært en mannsalder i dette yrket allerede – og enda er det mange år igjen, spøker han.


De siste årene har hotellet vært gjennom en omfattende modernisering, men de 29 rommene bærer fortsatt preg av gamle tradisjoner. Alle rommene er individuelt og smakfullt innredet, noe som har slått an hos gjestene.


– Vi har virkelig lykkes med å få tilbake den gode, gamle sjelen! Det skal være spennende å komme til hotellet og få vite hvilket rom man får denne gang. Men vi har også faste gjester som ringer og sier at: «jeg vil ha det samme rommet som sist», forteller Sigurd muntert.


Hotellet ble tildelt hedersprisen «byggeskikksprisen 2018» av Flekkefjord Sparebank, Avisen Agder, Flekkefjord kommune og Byggeskikksenteret i Flekkefjord, på bakgrunn av den skikkelige restaureringsjobben som tok hotellet tilbake til sin opprinnelige utførelse. Sigurd er selvfølgelig svært stolt over prismottakelsen, som ikke minst innebærer en stor seier for den flotte byen.



– Flekkefjord er en by å være stolt av! Det skjer mye her på sommeren, men det er også en levende by om vinteren. 


Grand Hotell Flekkefjord har et stort konferanselokale på huset, som rommer hele 120 gjester. Selve hotellet har begrenset med rom, men samarbeider ofte med andre hoteller i byen – et samarbeid som går begge veier. 


– Vi er nødt til å dra i felleskap, ellers kan vi ikke overleve i Flekkefjord alle sammen. Samarbeid er nøkkelen til suksess i en liten sørlandsby som Flekkefjord, fastslår hotelldirektøren.


I tillegg har hotellet en pub i kjelleren med en kapasitet på opp til 300 personer, og et selskapslokale som tilbyr koldtbord, tapas eller tre retters til livets store markeringer. 


Restauranten på huset; GrandGastro, satser stort på å servere gjestene sine ekstra god mat. Kjøkkensjef Bent Arve Moi, har jobbet som kokk siden 1993, og er i løpet av årene blitt en kløpper på å sette sammen en meny med retter som passer alle.


– I en liten by må man ha folkelige retter som treffer alle. Vi har en liten, men variabel meny som byttes ut annenhver måned. I ukedagene går det mye i fersk, lokal fisk fra Hitra, og i helgene er det gjerne et kjøttstykke av hjort eller indrefilet på menyen, forteller kjøkkensjef Bent Arve.


– Folk får god mat på GrandGastro. Det koster litt å drive en god restaurant, men det har vært nøkkelen til suksess for Grand Hotel, hevder Sigurd. 



Til høsten skal hotellet igjennom enda flere skjønnhetsinngrep, men Sigurd forsikrer at Grand Hotell Flekkefjord som folk flest kjenner det, skal bestå.


– Gjestene skal kjenne igjen den samme, gode og trygge plassen Grand Hotell når de kommer inn, smiler hotelldirektøren hengivent.


Les mer...

2020-08-01 13.15

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv