191047w2191047w1191047w3

Slik unngår du vinterens skyhøye strømpriser

Vinterens strømpriser har kostet nordmenn dyrt, med en økning i snittpris på over 55 prosent fra fjoråret. Eksperter oppfordrer huseiere til å bruke alternative oppvarmingsalternativer som vedfyring.

Store variasjoner i nedbør, økning i prisene av kull- og gassproduksjon i Europa i tillegg til økning i klimaavgiftene på CO2, har bidratt til vinterens skrekkpriser på strøm. Prisøkningen var spådd allerede i august i fjor, og eksperter oppfordrer nå nordmenn til å tenke på alternative oppvarmingskilder i hus for å unngå å være sårbar for svingningene. 


Sjefsanalytiker i Wattsights, Tor Reier Lilleholt, tipser forbrukere til å bruke alternative oppvarmingskilder som vedfyring når det er kaldt og prisene er høye. Han får støtte fra styrelederen i Norsk Varme, Steinar Vigdal, som forteller at vedfyring er et rimelig alternativ til strøm i de kaldeste periodene.


Behov for alternativ oppvarming
Daglig leder i Varmefag Sandefjord Arne Andresen AS, Arne Kristian Andresen, forteller at de har hatt en kraftig økning i salg av ovner i 2018 som følge av strømprisøkningen, og ser at behovet for alternative oppvarmingsmetoder er stort.

 
– Folk i Norge kommer aldri til å slutte å fyre med ved, og med store svingninger i strømprisene er vedfyring et økonomisk og praktisk alternativ for å forberede seg på høye strømpriser og sprengkulde, sier han. 


Daglig leder var med å starte Varmefag som i år fyller 20 år, men bedriften Arne Andresen AS ble startet allerede i 1951 av Andresens bestefar. 


– Det er moro når mor og far kjøpte en peis for 25 år siden og så kommer barna og gjerne barnebarna inn for å kjøpe en i dag – da merker jeg selv at jeg begynner å få lang erfaring i dette faget her, ler han. 


Støvsugergaranti
Varmefag satser på alt innen oppvarming inkludert gass, varmepumpe, vannmantling og alt innen peis, ovn og ildsteder.


– Vi kan levere hele varmefaget kan du si, men i utgangspunktet er det det med flamme som er det viktigste. Men vi har til og med elektriske peiser som vi kan levere, sier daglig leder.


Bedriften har en monteringsavdeling som er behjelpelig med montering av alle produkter. Andresen forteller at rehabiliteringsmarkedet er hovedsatsingen, og som kunde av Varmefag vil du få full oppfølging fra du kommer inn gjennom døren til veden er i ovnen og fyrstikka tent.


– Vi fokuserer på personlig oppfølging, og kunden skal få riktig veiledning og det ildstedet de ønsker seg. Hos oss er vi ikke bare en uniform som står bak kasseapparatet, her kommer vi gjerne hjem til kunden og er behjelpelig med alt fra A-Å. Vi legger stor vekt på god gammeldags service i kundebehandlingen vår.


Som en ekstra service hos Varmefag tilbyr de kunden å kjøpe en ny støvsuger om montør i hjemmet ikke støvsuger etter seg.


– Vi har fått veldig mye respons på støvsugergarantien vår, så om gutta er ute og gjør en jobb og skulle finne på å ikke støvsuge etter seg så er vi pålagt å kjøpe en støvsuger til kunden. Så det er litt sånn gøyalt tillegg, men vi synes det er viktig med den totalopplevelsen, sier han. 


– Svinnende lite partikkelutslipp
Blant produktene selger Varmefag både norske klebersteinsprodukter, og Andresen forteller at flere utenlandske produsenter har fokus på fyringsøkonomiske produkter som er lave i driftskostnader. 


– Fordelen er at de er det mindre arbeid med, man får et energieffektivt ildsted og man får den oppvarmingen man skal ha, sier han. 


Andresen peker også på at partikkelutslipp med en rentbrennende ovn er svinnende lite i forhold til andre utslippskilder, og om man bytter ut gamle vedovner med nyere modeller vil en kunne redusere utslipp ennå mer. 


– Ildsteder kommer nå stadig med flere og flere strengere krav, men vedfyring er mye snillere enn man skulle tro – det er en forsvinnende liten del av forurensingen vi har, sier han. 


Nordmenn har en lang kultur for vedfyring og peiskos er sentralt for mange nordmenns velvære på vinteren. 


– Vi selger mye i glass, og vi ser at folk er opptatt av den gode peis- og bålopplevelsen. Peiskos hører ikke bare helgen til, det hører hverdag til også, smiler Andresen. 


191047w1

Les mer...

2019-02-28 13.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv