autolea2autolea1

Kan du stole på din bruktbilselger?

Autolea AS i Larvik, drives av den blide og sosiale bilentusiasten André Lea. Han brenner for det personlige kundemøtet, som ofte inkluderer en hyggelig bilprat over en god kopp kaffe.

André Lea har lenge vært kjent som den personlige og tillitsfulle bilselgeren. Han synes at oppfølging av kunder er noe av det viktigste for en seriøs bruktbilselger, så her hos Autolea i Larvik, kan du være helt sikker på at du møtes av en bilselger som gjør sitt ytterste for at akkurat du skal bli fornøyd.  


– Jeg tror jeg er flink til å skape tillit, for jeg liker den personlige biten. Og når man driver en bitteliten bruktbilbutikk, så er det jo bare jeg. Det er jeg som står for å skape tilliten før kunden kjøper, og det er jeg som står for oppfølgingen etterpå. Jeg prøver å selge den tryggheten rundt dette, og det tror jeg skapes på kundemøtene, forklarer André med et varmt smil. Han ser det som et pluss å drive helt alene, selv om han av og til kan savne å ha kollegaer. Da er veien heldigvis kort til prat og lunsjselskap med to andre som også driver for seg selv i samme lokale som Autolea, med henholdsvis formidling av bobiler og salg av luksusbiler. André fleiper om at det er bra de tre ulike bilfirmaene ikke konkurrerer med hverandre.  


– Det var et kjempeeventyr 
André er et kjent fjes i bilbransjen her i Vestfold. Han begynte sin karriere i bilbransjen i 1995 da han fikk jobb hos en forhandler som hadde agenturet på Jeep og Chrysler. De to bilmerkene var i 1995 helt rett i tiden, da Hallvard Flatland var høyaktuell på TVNorge med gameshowet Casino, der biler som Chrysler Voyager stod på prispallen.  


– Det kom produkter fra Chrysler i 1996 som gjorde at det ble et kjempeår på kombi- og varebiler! Det var et eventyr, mimrer André.  


Siden den gang har André vært fast inventar i bilbransjen og har vært med på litt forskjellig i Vestfolds bilmiljø, og har innehatt de fleste roller i bilforretningen. 


– Og så fikk jeg mulighet til å bli med på Solum Bil rett nedi gata her, der hadde vi merkene Nissan, Citroën, Honda og Subaru. Vi fikk også med Chrysler Jeep-agenturet og jobbet med det i mange år.  


André kunne det meste om salgsdelen i bilbransjen, men hadde et ønske om å lære seg mer om ettermarkedsdelen. Derfor takket han ja til en stilling som ettermarkedssjef ved Solum Bil, der han ble i tre år.  


– Etter det fikk jeg tilbud om å bli daglig leder i en nyetablert butikk; Solum Auto ved siden av Solum Bil. Da jobbet jeg sammen med importøren Møller igjen hvor vi hadde agenturet for Skoda i Larvik og Sandefjord, og jeg var der i seks år, forteller André.  


Savnet kundekontakten 
Solum Bil og Solum Auto, fusjonerte etter hvert til Mobile Larvik, der André var daglig leder i et års tid. Men det store ansvaret for til sammen to bygg, nesten 40 ansatte og flere importører, ble etter hvert i meste laget for André, som savnet kundekontakten.  


– Jeg trives jo med å sitte å prate med folk og drikke kaffe med kundene mine, og den delen ble helt borte, for det hadde jeg aldri tid til lenger! Og da begynte tanken om egen butikk å gro litt, smiler han.  


Sagt og gjort, så etablerte André selskapet Autolea i januar i fjor, og fikk de første bilene 1. mars før Koronaen slo til og det ble en stille periode for den nyetablerte bruktbilforhandleren.  


– Men i juni våknet markedet igjen – spesielt bruktbilmarkedet! Det var helt spesielt og veldig gøy, og for min del varte det helt frem til starten av mars i år. Så kom noen rolige måneder igjen, men etter sommeren har det vært full fart. 


Ambisjonene til André er at han klarer å leve av å drive med det han elsker mest, nemlig kundekontakt og bilsalg.  


Forkjemper for rimeligere bruktbiler 
Han føler at bruktbiler er helt rett i tiden nå, spesielt i forhold til det grønne skiftet. Bensin- og dieselbiler skal byttes ut med flunkende nye elbiler, men André fremholder at du ikke får det samme for en brukt bensin-SUV i dag som før i tiden.  


– Det er dermed ikke sagt at produktet blir uselgelig, men det skjer noe med prisen. Ligger det vanligvis 100 stk av en bilmodell på nettet, og de på kort tid øker til det dobbelte eller enda mer, da må man senke prisene, slik at de som kjøper den type bruktbil ser at det er et fordelaktig kjøp!  


André trekker paralleller til brukte elbiler, der mange har vært tilbakeholdne med å kjøpe en fem år gammel elbil med tanke på batteriet. Men når du i dag får en Nissan Leaf til 50 000 kroner, er det mange som likevel tør å ta sjansen.  


– Det er et marked for alt, bare prisene er riktige, fastslår han.  


Autolea selger alle sine biler med en bruktbilgaranti på seks måneder, og André understreker at han kjøper garanti via en tredjepart. Slik blir det trygge og gode kundeforhold av. 


– Jeg har allerede hatt tre kunder som har kommet tilbake til meg og skal ha enda en ny bruktbil! At kundene vil komme tilbake til meg, synes jeg er veldig gøy, avslutter den trivelige bilselgeren i Larvik. Les mer...

2021-12-01 11.15

sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
float1

Trendy utendørsaktivitet kombinerer velvære med det sosiale

Artikkel FLOAT sauna AS tilbyr en velværeopplevelse utenom det vanlige. Både turister og innbyggere valfarter til den populære utendørsbadstuen som ligger ved gjestebrygga på Granholmen i Sandefjord. – Det er en...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv