202002w3202002w1202002w5202002w4202002w2

Slik får du en enklere byggeprosess

Totalentreprenøren Grødem Bygg, tar seg av kontakten med underleverandører – for en enklere og mer ryddig byggeprosess for kunden.

Daglig leder Andreas Grødem, startet Grødem Bygg i juni 2018. Den unge tømreren har alltid hatt en forkjærlighet for treverk og tømmer fra barnsben av, og snekret mye sammen med sin farfar under oppveksten.


– Jeg har alltid hatt interesse for faget, og det startet med trehyttebygging da jeg var liten. Da jeg ble eldre fant jeg ut at det var husbygging som var min vei, sier Andreas og smiler.


Andreas’ hjem er preget av et tydelig møysommelig snekkerarbeid og skreddersydde løsninger. Han innrømmer at han gjerne kunne tenkt seg å bli interiørarkitekt, men nøyer seg med å få designe sine egne løsninger hjemme. Han har et godt øye for trekonstruksjoner, og ser fort når et bygg er feilkonstruert.



– Det første jeg gjør når jeg kommer hjem til andre, er å se på overgangene og hvordan ting er blitt gjort. Jeg har alltid vært veldig opptatt av dette, det blir jo en livsstil, innrømmer han med glimt i øyet.


Andreas var først usikker på hva han ville gjøre etter læretiden, og valget stod mellom rehabilitering og tilbygg, eller nybygg. Han bestemte seg for å satse på nybygg, og fikk jobb hos Team Bygg. Der lærte han seg alt om husbygging, og hvordan man bygger fortest mulig.


Han innrømmer at det er en vanskelig bransje å hevde seg i som relativt ny, men ved å fokusere på gode kundeforhold og nøyaktighet, har Grødem Bygg kommet langt på to år. De tar seg av alt innen tømmer og tre, og har områdene Time, Klepp og Hå som sitt nedslagsfelt. Andreas er likevel klar på at han gjerne reiser lenger dersom han får et oppdrag i for eksempel Sandnes.


Om fem år håper Andreas at han har fire eller fem ansatte, og enda flere faste kunder. Pågangen er blitt større på kort tid, og han forteller at han allerede nå er på jakt etter dyktige, selvgående medarbeidere – gjerne med noen års erfaring innen yrket.


Mange er ikke klar over at Grødem Bygg kan ta seg av hele byggeprosessen fra a til å. Men noen ganger ønsker kundene å fikse alt fra materialinnkjøp til valg av underleverandører helt selv, i troen på at totalkostnaden blir billigere. Det blir det ikke, ifølge Andreas.


– Noen tenker at de skal få det billigst mulig. Men om kundene ønsker en enklere prosess, kan vi bli en totalentreprenør. Folk tror de kan tjene så mye penger på å velge selv, men det er ikke sånn det er. Vi har faste avtaler med faste underleverandører, så det er ofte billigere å la tømreren kjøpe inn materialer, fastslår han.



Det beste du som kunde kan gjøre, er derfor å lene deg helt tilbake og la Grødem Bygg ta seg av logistikken med materialinnkjøp og kommunikasjon med underleverandører.


– Totalt sett blir prosessen enklere om det går gjennom én hovedperson. Det er uansett tømreren som må gjøre klar sin del av jobben før de andre aktørene får slippe til. Ellers blir det fort mye ringing frem og tilbake.


Det aller beste Andreas vet, er når han får lov til å bygge et helt hus selv. Helst må det to tømrere til for å bygge et hus, og jobben tar alt fra to og en halv måned til fire måneder. Veien frem til et nøkkelferdig hus, er derimot rundt et år.



Avslutningsvis kommer Andreas med en liten oppfordring til sine kunder. Han elsker nemlig å få tilbakemelding på det han gjør, og oppfordrer alle kundene til å evaluere bedriften hans på Facebook.


– Hvis en bedrift gjør det godt og en kunde blir fornøyd, så bygger bedriften seg opp om han forteller det videre til folk eller rater den. Og om jeg skulle få en dårlig omtale, så er det mye enklere å rydde opp!


– Dette gjelder egentlig på vegne av alle; bedrifter lever jo av et godt rykte, konkluderer Andreas.

Les mer...

2020-07-01 17.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv