191040w1191040w2

– Byggebransjen trenger digitalisering

Dørteknikk AS i Kristiansand, har den digitale løsningen som markedet etterspør.

– Byggebransjen trenger digitalisering, og vi er deres svar i dørmiljøet per i dag. Byggebransjen har vært litt sidrompa når det gjelder digitalisering, og det er først nå vi ser at de tar i bruk de digitale løsningene. 


Kurt Olsen, daglig leder og medeier i Dørteknikk AS, er full av entusiasme når han snakker om datasystemet han har vært med på å utvikle. Programmet MicroBuild, er bokstavelig talt en døråpner for hele bransjen. 


– Jeg kom fra dørbransjen, og så behovet for konsulenttjenester overfor arkitekter på dører og beslag. Problemet var at ingen hadde oversikt over totalspesifikasjonene på en dør. Det høres veldig enkelt ut, men i virkeligheten er det veldig mange detaljer som skal samles for å få en totalløsning på en dør.


Olsen utviklet deretter et dataprogram for eget bruk i 1998, men fant raskt ut at dataprogrammet kunne være et velbehøvelig verktøy for ganske mange bedrifter. Dørteknikk AS fikk sin første store, eksterne kunde i 1999; dør- og beslagsleverandøren TrioVing. 


– Når vår første eksterne kunde begynte å bruke våre programmer, så økte de sin produktivitet med 100 prosent.


Grunnen er enkel: alle opplysningene om en dør, er samlet på ett sted i stedet for flere Excel-ark. Alt ligger trygt samlet i skyen, og du kan koble deg på og få tilgang til den samlede informasjonen hvor som helst. 


– Du samler alle opplysninger om ei dør, på ett sted. På Nasjonalmuseet i Oslo som vi holder på med nå, der er det enormt mange detaljer på hver dør. Du skal vedlikeholde flere Excel-ark, og det er et stort arbeid. 


– I tillegg har vi bygd opp våre programmer slik at de snakker med alle programmer i byggebransjen, vi henter opplysninger fra tegneprogrammet til arkitekten, og eksporterer det tilbake til tegneprogrammet.


I takt med at flere arkitekter, byggherrer og entreprenører har begynt å bruke MicroBuild, er det veldig få som lengter tilbake til de avleggs og upresise Excel-arkene. MicroBuild reduserer feilmarginer, og gjør det lettere å fange opp alle endringene underveis i en byggeprosess. Likevel er det fortsatt en del som lukker øynene for hvilke enorme besparinger som Dørteknikk AS’ løsning fører med seg.


– Rett kompetanse er en viktig del for å spare kostnader. Det koster penger å ha en dør- og beslagskonsulent, men å ikke ha ham med koster enda mer, bekrefter Olsen.


Dataprogramutviklerne bak MicroBuild, består av fire kompetente programmerere. Mens beslagsbransjen er den største kunden, jobber staben nå med en ny versjon av programmet for vinduer. 


Olsen forteller oss at de har jobbet med en rekke av landets sykehus, og i skrivende stund jobber de med Tønsberg sykehus med detaljprosjektering under Skanska. Og nylig skrev de under på en avtale med regjeringskvartalet, som strekker seg over ti år. Det kan man med all rett være stolt av. 


– Det er hyggelig å få en sånn tilbakemelding fra markedet - at de gjerne vil ha oss med på et slikt prosjekt, sier han ydmykt. 


Han legger til at programmet er til stor hjelp for arkitekten i det daglige arbeidet. Dørteknikk AS har løsninger som gjør at arkitektens tegninger er koblet opp mot dataprogrammet og der arkitekten kan etterspørre opplysninger som de trenger til sine tegninger. Dørteknikk AS legger deretter inn informasjonen, og kan også hjelpe til med ferdige parametere for dører og beslag dersom arkitekten ønsker det. 


– Ingen har konsulenttjenester for både dører og beslag på markedet, der er vi helt alene, forteller han.


– Andre har prøvd seg og feilet, men vi har en løsning som vi har utviklet sammen med våre kunder og har vært brukt i 20 år, avslutter Olsen med et smil. 


191040w2

Les mer...

2019-02-18 15.15

Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...

  Kontaktinformasjon

  • Dørteknikk AS
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   38120820
  • Adresse:
   Kjøita 25, 4630 Kristiansand
  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  Arkiv