Ambisiøse arkitekter

Nye samarbeidsformer. Bred kompetanse. Et vidt spekter av prosjekter og metoder. For Kaleidoscope Nordic AS i Bergen handler totalsummen om gode prosesser og tydelig resultat.

Akkurat nå jobber den bergenske duoen sammen med sin finske partner om et nytt kampus for kreative fag i Helsinki, og de tester nye samarbeidsformer gjennom sitt eierskap i den prisvinnende finske arkitektbedriften Uusi Kaupunki, [Det Nye Urbane]. Nå skal partnerne i Kaleidoscope styrke tilstedeværelsen i Bergen og har ambisjoner om vekst på hjemmebane.


1810543

 

– Vi har allerede en variert prosjekt-portefølje hvor vi jobber med veldig ulike innhold, forteller Tone Berge. Hun driver Kaleidoscope Nordic AS i lag med Miia-Liina Tommila og Silje Klepsvik, som er daglig leder. Trioen ble kjent da de studerte ved Arkitekthøgskolen i Bergen. I 2013 vant de en stor arkitektkonkurranse  med en masterplan for det fremtidige Dikemark i Asker kommune, og etter seieren dannet de selskapet, som opererer både i Helsinki og i Bergen.

 

– Uusi Kaupunki, hvor vi er medeiere, tilbyr skreddersydde løsninger for brukermedvirkning i forkant av planprosesser. Alle berørte skal gis anledning til å ytre seg i forbindelse med planarbeid, og modellen vi tilbyr innebærer å koble fagfolk og nøkkelpersoner sammen med innbyggerne i en tidlig fase. Vi har en overbevisning om at brukermedvirkning har mye mer for seg om det kommer inn tidlig i prosessen. Da kan man løfte fram utkast, skape debatt og få kartlagt ulike interesser tidlig, noe som kan føre til en mye bedre plan, forklarer Silje Klepsvik. Visualiseringer og mediapakker som gjør planprosesser mer tilgjengelig er en viktig del av dette. I 2018 kommer vi til å introdusere denne modellen i Norge. 


181054_ny6

 

Berge og Klepsvik jobber innenfor et vidt spekter, med alt fra reguleringsplaner på store prosjekter til boligtun og interiør. Kundene er både kommuner, profesjonelle utbyggere og privatkunder. 

 

– Først og fremst er vi gode på tradisjonelt arkitektarbeid. Vi drives av en nysgjerrighet, og ser hvert prosjekt som unikt. Vi utarbeider robuste løsninger for våre kunder, holdbare materialer og fleksibilitet i planløsninger inngår i dette. Å følge prosjektene hele veien og vite hva som foregår i alle ledd er en fordel, og arkitektene trives like godt på byggeplassen som ved tegnebordet.

Les mer...

2018-02-05 12.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv