hoydeteknikk5hoydeteknikk1hoydeteknikk3hoydeteknikk7hoydeteknikk6hoydeteknikk4

Sparer entreprenører for tid og penger: Store fordeler med utleie av spesialutstyr

Kompetansebedriften Høyde Teknikk AS, stiller opp med spesialutstyr for jernbane -og tunnelprosjekter, og satser også stort på håndverkere og mindre entreprenører med utleie av verktøy og utstyr gjennom underavdelingen Utstyrs Teknikk AS.

Da Kristiansandbedriften Høyde Teknikk AS startet i 1987, hadde de kun to ansatte og 20 maskiner. I dag – 36 år etterpå, har utleiespesialisten på Sørlandet 20 ansatte, en underavdeling på Østlandet, og en gigantisk maskinpark med over 350 maskiner.


– Det var min far som startet det, og i 2000 overtok jeg driften av Høyde Teknikk AS. Siden det har det bare økt og blitt større med tiden, forteller Espen Bardoff, daglig leder i Høyde Teknikk AS.Utøker med flere avdelinger og datterselskap
Etter å ha vokst ut av sine nåværende lokaler, flytter Høyde Teknikk hele maskinparken sin fra dagens lokasjon i Kristiansand, til et betydelig større og etterlengtet bygg i Sørlandsparken i april 2024.


– Det gleder vi oss veldig til! I fjor hadde vi omsetningsrekord, og det har bare gått oppover, sier Espen, som er en ydmyk og nøktern kar som helst ikke ønsker å skryte. Han mener at den store oppgangen skyldes flinke medarbeidere og et marked som har vært til stede.


– Det er en fin og flink gjeng som jobber her, og som er stolte av jobben sin i Høyde Teknikk. Vi har mange ansatte som virkelig brenner for å jobbe her, fortsetter Espen, som heller retter skryt mot sine ansatte enn seg selv.Høyde Teknikk server kunder landet rundt med utleie av utstyr til proffmarkedet – og har det meste og litt til, både til store og små entreprenører og håndverkere. Som navnet tilsier, henvender Høyde Teknikk seg hovedsakelig til aktører som utfører arbeid i høyden, men de har også datterselskapet Utstyrs Teknikk, med utstyr for aktører som jobber på bakkenivå.


Utstyrs Teknikk har blant annet et bredt utvalg innen jernbane og samferdsel, der de på mange måter er helt enestående med sitt store sortiment av spesialutstyr som tunnelmaskiner, ATV- og UTV-er, jernbanelifter og fjellsikring.


– Fokuset vårt er å løse problemet for kunden, understreker Espen. De kan få alt hos oss, istedenfor å gå til flere utleiere hvis de skal gjøre arbeid i høyden eller på bakken, og trenger verktøy de ikke har selv, poengterer han.


Sier aldri nei
Å leie maskiner, verktøy og spesialmaskiner, er et langt vanligere fenomen i andre land. Ved å leie inn utstyr når man trenger det, sparer man store penger på alt fra innkjøp til vedlikehold og lagerplass, og Espen forteller at etterspørselen etter utleiemaskiner bare øker for hvert eneste år her til lands.– Mange bedrifter vil få en lettere og mer tilrettelagt hverdag siden det er et utbredt problem å få tak i utstyret de trenger. Men vi har utstyr i hele landet, og sitter på et stort kontaktnettverk, understreker Espen.


Høyde Teknikk har avdelinger på Østlandet og i Vennesla, der de ønsker å satse mer på småutstyr og verktøyutleie, hovedsakelig mot proffmarkedet. Men Espen understreker at de tar alt.


– Vi har prøvd å holde oss til lifter, trucker og teleskoptrucker. Der er vi ekstra flinke og har en god markedsandel. Men vi sier aldri nei til en kunde som har et problem. Da skal vi prøve å løse det.Høyde Teknikk har i tillegg til lifter og trucker, et stort utvalg i annet utstyr som letthus, gaffeltrucker, rullestillas, aggregater og småverktøy. I 2019 utvidet de tilbudet på utleie av småverktøy, med blant annet meiselmaskin, borhammer, jernbindemaskiner, lasere, og kappsager.


Holder kurs
For en tid tilbake startet Høyde Teknikk også med kurs, noe som har blitt en svært populær tjeneste.


– Vi holder en del kurs i personløftere, teleskoptruck, truck, fallsikring, lastesikring og alt som er relatert til vår bransje, men tilbyr også andre kurs på forespørsel. Men vi har ikke båtførerprøven, fleiper Espen.


Med en eier som hele tiden tenker videreutvikling og som er redd for å stå fast i gamle spor, ønsker Espen å videreutvikle Høyde Teknikk ytterligere i fremtiden – og stille enda sterkere i kampen om fornøyde kunder.


– Jeg har aldri hatt et mål om å bli størst mulig, men jeg tror likevel vi har utviklet noe som ikke alle er like gode på. Vi er ikke unike, men vi leverer en god vare. Det er så enkelt som det, avslutter Espen Bardoff.

Les mer...

2023-06-01 15.30

svanekjokkentrondheim2

Lang erfaring og lidenskap for faget sikrer deg kjøkkenet du drømmer om

Artikkel Svane Kjøkkenet Trondheim, er en faghandel som drives av en dedikert gjeng med et stort engasjement og lang erfaring i faget. Her får du kjøkkenet du drømmer om – og litt til.
isobygg1

Fremtidens isolering har endret byggeplassen for godt

Artikkel Blåseisolering har de siste årene revolusjonert både byggeplasser og næringsbygg, og har en rekke fordeler kontra tradisjonell isolering. I tillegg til å være svært miljøvennlig, er blåseisolering både...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv