201006w2ny201006w7ny201006w6ny201006w2201006w5ny201006w4ny201006w3ny201006w1ny

Elite Frisør og Velvære dekker et etterspurt behov i Grenland

Med nordisk og afrikansk hår som sin ekspertise, i tillegg til massasje, negledesign, fot-og hudpleie og vippeextensions, dekker Elite Frisør og Velvære et tilbud som ikke mange andre i fylket mestrer.

Midt i Skien Sentrum har Elite Frisør og Velvære åpnet dørene. Med bussterminalen rett utenfor vinduet og parkeringshuset Bygarasjen som nærmeste nabo, kunne det ikke vært en bedre beliggenhet. Salongen er stor og nyoppusset, og brer seg over to etasjer. Plassen blir derimot godt brukt, for Carolyne Gundersen og hennes to ansatte har et stort utvalg på menyen. De har nemlig spesialisert seg innen hvert sitt felt, og tilbyr blant annet hudpleie, fotpleie, tradisjonell thaimassasje, vippeextensions, hårextensions, piercing, brynstyling, permanent makeup, i tillegg til hårstell til både dame og herre.


– Vi tenkte at hvis vi klarte å sette våre interesseområder og kunnskapsområder sammen, så fikk vi et ganske bredt utvalg. Det klarte vi, så her får du gjort nesten alt på ett sted. Jeg ville ha et sted hvor jeg kunne tilby alt det kundene mine pleier å ville ha, da sparer man tid i en ellers hektisk hverdag, forteller Carolyne.


Stor erfaring på huset

Massøren Chonticha er utdannet og sertifisert både i Thailand og Norge, og har 15 års erfaring i yrket. Ved å kombinere thaimassasje med klassisk, svensk massasje, dekker hun et stort behov. Sylwia er sertifisert hudterapeut og fotpleier, og er dessuten helt rå på vippeextensions. Hun er utdannet innen negledesign i Polen, og har sammenlagt 10 års arbeidslivserfaring.


– Vi er tre jenter med veldig mye erfaring, smiler Carolyne.



Selv har hun over 20 års erfaring, og har bestandig hatt interesse for faget. Hun fikk jobb i frisørkjeden Tango, men merket raskt at det nordiske håret var veldig annerledes å jobbe med enn det kenyanske. Derfor bestemte hun seg for å gå tilbake til skolebenken, og tok derfor enda et fagbrev som frisør på Tango Akademiet.


Siden den gang har Carolyne drevet egen salong på Notodden med flere ansatte og lærlinger, og jobbet som frisør rundt om i Skien. I løpet av sin lange karriere har hun rukket å ta enda flere utdannelser og kurser. Blant annet har hun permanent makeup fra Tone Lise Akademiet, og siden har hun hatt mange kunder som har kommet for å få permanent makeup også av medisinske grunner, blant annet på grunn av hårmangel etter kreft, sykdommer, alder eller brystoperasjon. Derfor tok hun enda en utdannelse innenfor permanent makeup, men denne gangen på Biotek, som tilbyr en mer medisinsk rettet utdannelse.


Ekspert på krøllete hår

Etter hvert begynte hun igjen å tenke på å åpne noe eget, da hun ønsket å gjøre mer enn hun hadde mulighet til på sitt daværende arbeidssted. Med sin kenyanske bakgrunn, har hun nå et helt eget felt som ingen annen frisør i Grenland kan tilby.


– Jeg tror jeg faktisk kan si at vi er de eneste som kan stelle afrikansk hår profesjonelt, sier hun.


Kundene kommer noen ganger langveis fra for å få stelt håret sitt av henne.



– Det var en av grunnene til at jeg valgte akkurat dette lokalet, siden det ligger så sentralt både i forhold til byen, fylket og storbyene rundt.


For selv om Carolyne har tatt et norsk fagbrev i frisøryrket, får hun fortsatt godt bruk for sitt kenyanske fagbrev. Hun er en av de flinkeste i fylket på krøllete hår, noe hun takker sitt opphav for. De tre jentene hos Elite Frisør og Velvære, er flinke til å forstå kundens ønsker, og ser viktigheten av å være en ekspertise på de behandlingene de tilbyr. De hører på kundene og er spesielt flinke til å forstå deres behov og hvordan kundene ønsker at sluttresultatet skal bli.


– Hos oss er det kunden som er i fokus. Vi ser og hører på kunden, og bruker den tiden det trengs på hver enkelt. Her skal kunden slappe av og nyte å bli stelt med. Om man er en flink frisør kan man utføre en veldig fin klipp og farge, men fungerer det ikke for kunden, så blir det uansett feil, konstaterer hun.


Internasjonal salong

Carolyne, som er fra Kenya, Sylwia fra Polen, og Chonticha fra Thailand, utgjør til sammen en svært internasjonal salong i Skien. Selv om det kan virke tilfeldig, var det nøye planlagt fra Carolynes side.



– Jeg synes det er gøy at vi er en så internasjonal salong. Vi lærer mye av hverandre, både kunnskapsmessig og kulturmessig. Nå mangler vi bare en skikkelig norsk frisør! Kanskje vi da kan servere en norsk spesialitet som fårikål, foreslår Carolyne spøkefullt, og ler godt.

Les mer...

2020-02-25 13.15

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv