141117NO.mersmakISkien141117NO.mersmakISkien2

Lokal mat på alle fat i Skien

I fjor strømmet mer enn 50 000 matglade mennesker til matfestivalen Mersmak i Skien. Når årets festival går av stabelen 29. og 30. august, ønskes nye og tidligere besøkende velkommen til folkefest. Mersmak er en unik markedsplass for lokalmatprodusenter, festivalen har i overkant av 100 utstillere.

Festivalen har vært med å øke interessen for lokal mat i Telemark. På festivalen møtes publikum og produsenter direkte og det skapes gode relasjoner til matens opprinnelse. Interessert publikum etterspør lokalmat i butikk, dette blir tatt på alvor og de lokale produsentene kan øke sin aktivitet. I løpet av de siste par årene har tilgangen til lokaleråvarer blitt betraktelig bedre i butikk.
  I 2013 ble lokalmatprisen for Telemark delt ut for første gang, vinneren ble flatbrødprodusenten Skreppa AS fra Morgedal. Prisen deles ut til nye eller eksisterende produsenter som har et stort fokus på innovasjon, kvalitet, design og kommunikasjon. Prisen er på 50.000 kroner.
  Folkehelse er en av grunnpilarene i festivalen. Det er fiskesprell for 5-åringene i barnehagene, matpakkeverksted for 6. klassinger, smoothie verksted, youghurtverksted, skattekister, innlandsfisk, vilt og mye, mye mer. Internasjonaleforeninger sørger for smakebiter fra flere verdenshjørner.

Tema for 2014 er fisk og sjømat, og mat i Ibsens rike. Dette vil gjenspeile seg i aktivitetene.
Siste helgen i august er Skien til å spise opp – det er stedet for store matopplevelser – og for inspirasjon til egen matlaging – ispedd en stor porsjon hygge og moro.
Les mer...

2014-04-29 15.06

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Artikkel Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.
metacon1

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Artikkel Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig...

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sport24

    Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

    Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

    Picture1

    Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

    I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

    Arkiv