Lokal mat på alle fat i Skien

I fjor strømmet mer enn 50 000 matglade mennesker til matfestivalen Mersmak i Skien. Når årets festival går av stabelen 29. og 30. august, ønskes nye og tidligere besøkende velkommen til folkefest. Mersmak er en unik markedsplass for lokalmatprodusenter, festivalen har i overkant av 100 utstillere.

Festivalen har vært med å øke interessen for lokal mat i Telemark. På festivalen møtes publikum og produsenter direkte og det skapes gode relasjoner til matens opprinnelse. Interessert publikum etterspør lokalmat i butikk, dette blir tatt på alvor og de lokale produsentene kan øke sin aktivitet. I løpet av de siste par årene har tilgangen til lokaleråvarer blitt betraktelig bedre i butikk.
  I 2013 ble lokalmatprisen for Telemark delt ut for første gang, vinneren ble flatbrødprodusenten Skreppa AS fra Morgedal. Prisen deles ut til nye eller eksisterende produsenter som har et stort fokus på innovasjon, kvalitet, design og kommunikasjon. Prisen er på 50.000 kroner.
  Folkehelse er en av grunnpilarene i festivalen. Det er fiskesprell for 5-åringene i barnehagene, matpakkeverksted for 6. klassinger, smoothie verksted, youghurtverksted, skattekister, innlandsfisk, vilt og mye, mye mer. Internasjonaleforeninger sørger for smakebiter fra flere verdenshjørner.

Tema for 2014 er fisk og sjømat, og mat i Ibsens rike. Dette vil gjenspeile seg i aktivitetene.
Siste helgen i august er Skien til å spise opp – det er stedet for store matopplevelser – og for inspirasjon til egen matlaging – ispedd en stor porsjon hygge og moro.
Les mer...

2014-04-29 15.06

elbil

Kjøring med elbil om vinteren – hvordan få bedre rekkevidde?

Artikkel Elbiler (EV) representerer fremtiden for transport, men deres effektivitet under utfordrende vinterforhold kan være en utfordring. I kaldere måneder reduseres litium-ion-batteriers kapasitet, noe som fører...
aratron7

Styrker norsk industri med elektromekaniske produkter

Artikkel Aratron AS møter fremtidens behov i norsk produksjonsindustri, og styrker norske produksjonsbedrifter med ekspertise og nyskapende produkter innen vakuum, mekanikk og elektro.

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv