182047i182047182047ijk182047iugl182047iygf182047oug182047ougki182047p182047pag182047på

– Mange pasienter uttrykker at man blir frisk bare ved å være her

HelseRehab på Nordtun i Meløy kommune arrangerer for syvende år på rad sommerkonsert i vakre omgivelser, som gir en flott opplevelse for pasienter og pårørende.

– Sommerkonserten er et stort utearrangement med fokus på helhetlig helsearbeid i pasientens ånd, forteller festivalsjef og daglig leder for Nordtun HelseRehab, Sverre Monsen.


Nordtun HelseRehab er en rehabiliteringsinstitusjon som i mer enn 30 år har drevet med rehabilitering av personer med ulike sykdommer. Rehabiliteringsinstitusjonen ligger i Meløy kommune på Engavågen, omringet av det som trolig er landets vakreste naturomgivelser.  


Det er Monsen og hans kolleger på Nordtun HelseRehab Nordtun Vel, som står som arrangør av sommerfesten. Foreningens overordnede mål er å bidra til pasientvelferd gjennom en unik konsertopplevelse og fellesskap, og alle overskudd fra konserten går til pasientene gjennom pasientvelferdstiltak.


182047iugl


– Sommerkonserten på Nordtun er jo blitt en tradisjon, faktisk. Vi har hatt mange store konserter, og konsertområdet er rigget til helt nede ved sjøen, sier en engasjert Monsen og fortsetter:


– Det her er et helt spesielt område. Mange pasienter uttrykker at man blir frisk bare av å være her! Området er utrolig vakkert; et naturgitt amfi som ligger helt ned mot havet og svabergene med midnattssola i bakgrunnen. Det gir veldig gode rammer rundt konserten.


I år går sommerkonserten på Nordtun av stabelen søndag 1. juli klokken 18:00, og det er mange personer i sving for at konserten skal bli et vellykket arrangement. Ansatte fra Nordtun HelseRehab og andre frivillige, jobber dugnad med oppgaver som planlegging, matlaging, salg, artistbooking, sikkerhet og bildirigering – alt for at sommerkonserten skal bli en fin og uforglemmelig opplevelse for alle som besøker konserten.

– Til å begynne med samarbeidet vi med Meløy kommune om sommerkonserten, og sånn kom den første konserten i gang i sin tid med artisten Anne Grete Preus. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på arenaen og alt sammen. Det ble et kjempebra arrangement, sier festivalsjefen med et smil.

Så bra ble det at det fristet til gjentakelse – år etter år. Og i år er det den folkekjære sangfuglen fra Senja, Maria Haukaas Mittet, som er sommerkonsertens store trekkplaster.


Mens været i Nord-Norge kan være uforutsigbart også om sommeren, vil konsertbesøkerne neppe bli skuffet over lyden. På sommerkonserten finnes det nemlig et lydanlegg til en halv million kroner, kan festivalsjefen fortelle.

– Du sitter utrolig godt plassert i forhold til lyd, og her får man den beste lyden du kan få utendørs!

– Og med tanke på at vi driver med rehabilitering, har konsertene hatt god påvirkning på pasientene. Dessuten gir det en god effekt for oss som jobber her og vårt samhold. Vi er med på å løse oppgaver sammen, vi har det kjempeartig, og vi får gode tilbakemeldinger fra folk i bygda, pasienter og deres familier. Vi bidrar til litt liv og røre i bygda, sier Monsen.

182047ougki

Les mer...

2018-04-17 10.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv