182061182061fa182061ådop182061åop182061åsrafa

Gjenskaper Italia i Norge

På Frogner finner du en autentisk vinbar og restaurant med både smak og atmosfære fra Italia og Middelhavet.

– Ventidue betyr 22 på italiensk, og det er fordi vi ligger i Gimleveien 22 på Frogner, Oslos beste vestkant, forteller Andreas Larsen, daglig leder hos Vineria Ventidue.


22 er faktisk også tallet på hvor mange år Larsen har jobbet i restaurantbransjen. Da han startet på 90-tallet var det ingen som egentlig kunne noe om vin. Han nevner at nivåhevingen han har vært vitne til gjennom sine 22 år i bransjen har vært helt enorm.


– Kvaliteten i dag på de fleste restauranter i Oslo er veldig høy. Her ligger det flere skikkelig gode restauranter med Michelin-stjerner, og våre restaurantvaner har endret seg veldig i løpet av årene. Nå kan jeg fint servere to godt voksne damer en halvliter på en mandag, det hadde aldri skjedd på 90-tallet! Og det er ikke lenge siden jeg faktisk serverte to nonner hver sin halvliter - på en onsdag, ler Larsen.


182061fa


Forgjengeren til Vineria Ventidue het Osteklokken, og var i lang tid noe av det eneste tilbudet Frogner hadde å by på, men det gikk ikke rundt. Terje, eieren av Osteklokken og norskitalieneren Sandro Parmeggiani, hovedeieren av Vineria Ventidue, hadde over tid diskutert å starte en italiensk vinbar og strøksrestaurant, men det endte med at Terje heller valgte å bli lærer, mens Parmeggiani etablerte restauranten sammen med tre andre.


Etter å ha vært i gang i kun ett år holder de fortsatt på med å bygge opp et mangfoldig vinkart. Ønsket er å etter hvert kunne representere Italias alle 20 regioner på vinkartet, men enn så lenge fokuserer de på Toscana, som er en kjent region for nordmenn flest.


– Maten du får her er så autentisk som du kan få det i Norge. Vi lager maten som du ville fått den servert i Italia, og vi fornorsker den ikke, forteller Larsen.

– Vi lager pastaen selv, og det mest populære vi har er cinghiale; som er villsvin, og Vongole; pasta fra havet. Vi bruker ikke fløte, men eggeplomme, og vi bruker vannet vi koker pastaen i som kraft. Det er ikke noe juks, ingen snarveier. Alt er hjemmelaget - og det er vi veldig stolte av!

Vineria Ventidue kan friste med 30 retter på menyen hvorav ti av dem er forskjellige pizzaer. I samarbeid med Foodora kan du dessuten nyte smaken av Italia og få genuin italiensk pizza kjørt rett hjem til deg.


– Vi gjenskaper Italia i Norge, og bortsett fra de klimatiske forutsetningene så er dette det nærmeste du kommer. Det kan være vanskelig å gjøre noe med råvarene, for spiser du en pastarett på en tilsvarende nabolagsrestaurant i Italia er for eksempel tomatene nyplukka, rett fra egen hage. Ost og skinke fra Italia koster jo skjorta å få importert til Norge, sier han med et smil.


Avslutningsvis vil Larsen dele et par gode tips med Bransjemagasinets lesere:

– Kok pastaen for lite, ikke for lenge! Ihjelkokt pasta er fryktelig kjedelig, litt tyggemotstand er viktig og har mye å si for maten. Og prøv å lag pasta selv, det er faktisk ikke så vanskelig og smaker tre ganger så godt.


182061åsrafa

Les mer...

2018-04-17 12.15

bygghjemme

Kan man bo i et minihus?

Artikkel Vi blir mer og mer opptatt av å være mer miljøvennlige og ta bærekraftige valg. Gjenbruk har blitt mer og mer populært. Nå er det også mange som tar for seg eget forbruk, og innvirkningen dette har på...
ben-rosett-3S8sFcf4rPc-unsplash

Måter å pynte hagen denne høsten!

Artikkel Hagen er en del av hjemmet som mange er stolte av. Likevel forsvinner ofte gleden av en hage så fort sommeren er over. Her kan du få tips til hvordan du kan fortsette å ha drømmehagen i flere måneder etter...

    Kontaktinformasjon

    freshinteriør3

    Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

    Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

    solvangrevisjon1

    Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

    Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

    schmidtkjøkken2

    Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

    Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

    Arkiv