ampisolering6ampisolering1ampisolering2ampisolering3ampisolering7ampisolering5ampisolering4

Billigst for privatkunden: Miljøvennlig isolasjon kutter kostnader

AMP Isolering utfører isolasjonsoppdrag for privatkunder og entreprenører over hele Østlandet – med det miljøvennlige, tidsbesparende og kostnadseffektive produktet blåseull. – Det blir tett og fint i alle kriker og kroker, sier daglig leder og isolasjonsekspert Arve Martin Prøis.

I nærmere 40 år har Arve Martin Prøis holdt på med isolering. Firmaet AMP Isolering i Drammen, ble derimot startet litt senere – først som et enkeltpersonforetak i 1989, før det ble et AS i 1995.– Det er ikke så mange som driver i dag som har holdt på så lenge som jeg, humrer Arve Martin. Før gikk det hovedsakelig i etterisolering av gulv og vegger i uisolerte hus fra 50-tallet. Det gjør vi fortsatt, men i dag er det mye blåseisolering av vegger, etasjeskillere og loft, forteller han videre.


Reduserer fyringskostnader
Blåseisolering – også kalt blåseull – er en nyere isolasjonstype som har en rekke fordeler kontra tradisjonell isolasjon. Med blåseisolering reduserer man fyringskostnadene, samtidig som man får en økt bo-komfort som forbedrer innemiljøet – i tillegg til at boligens verdi øker.


– Vi regner med at det man investerer på isolering, spares inn i løpet av tre-fire år, understreker Arve Martin.Blåseisolering er ingen nyhet, men det er likevel relativt nytt i byggebransjen. For AMP Isolering begynte det med loft, der man enkelt kunne blåse ut isoleringen, og senere har blåseisolasjon nærmest blitt et førstevalg ved isolasjon av vegger.


– Det er mange som vil ha det på grunn av de mange fordelene: Vi bruker ikke lang tid på å isolere et hus, og det blir tett og fint i alle kriker og kroker, selv om det ofte er kompliserte konstruksjoner. Vi tetter alt, konstaterer Arve Martin.


AMP Isolering bruker isolasjon fra Glava, som de har gode forhandleravtaler med. Ved blåseisolering benytter de seg derimot av en annen type isolasjon, fra den svenske produsenten Isover.


– Isover kjøper vi også gjennom Glava, og det er et utrolig bra produkt – som ikke minst er svært miljøvennlig, understreker han.


Null svinn
Mange er kanskje ikke klare over at Glava er et miljøvennlig produkt, som i tillegg er BREEAM-godkjent. 75 prosent av materialene som benyttes til produksjonen av Glava er nemlig laget av resirkulert glass, og skal man blåseisolere, blir det ifølge Arve Martin null svinn!– Når vi blåser, har vi ikke svinn i det hele tatt. Men gjør man det for hånd må man regne med i hvert fall ti prosent svinn, opplyser han.


Som oftest gjør AMP Isolering en isoleringsjobb både billigere og mye raskere enn kunden klarer selv. For å komme til må man som oftest rive hele gulvet, mens med blåseisolering kan man enkelt bore hull og blåse inn isoleringen.


– Vi bruker maks to dager på å blåseisolere et helt hus, mens en snekker normalt ville ha brukt en uke på den samme jobben med tradisjonell isolasjon. Logistikken blir dessuten mye enklere siden man slipper å håndtere isolasjonsmengden. Det er jo en veldig stor mengde isolasjon man skal ha i huset, og med blåseisolering er det en god del fordeler spesielt ved at det blir så små mengder, konstaterer Arve Martin, som opprinnelig er utdannet tømrer og vet hvordan det er å isolere for hånd.Reiser dit kunden befinner seg
AMP Isolering består av fire ansatte med lang erfaring, og med to biler kan Drammensfirmaet forflytte seg over hele Østlandet.


– Vi jobber opp mot entreprenører, og kan reise dit kunden befinner seg – enten det er i Fredrikstad, på Hamar eller i Hemsedal. Vi drar dit kundene våre vil vi skal dra, smiler han.


I dag ser Arve Martin en stor nedgang i isolasjonsoppdrag i nye hus, men det tikker stadig inn oppdrag der eldre hus fra 60-70- og 80-tallet trenger å etterisoleres.– Vi hadde ikke fullt så mye av det før, men energiprisene går jo opp, og da er etterisolering noe som folk tenker ekstra mye på. Så langt har vi derfor nok å gjøre, og vi greier oss ganske bra siden vi får en del oppdrag i privatmarkedet. Og så er jeg helt sikker på at blåseisolering har kommet for å bli, avslutter den drevne isolasjonseksperten.

Les mer...

2023-10-18 13.30

isnitt7

Detaljrik og nyskapende boligfotografering tar boligen din til nye høyder

Artikkel iSnitt AS i Oslo, tilbyr boligfotograferingstjenester av høy kvalitet. I løpet av årene har selskapet ikke bare revolusjonert bransjen, men har også blitt en foretrukken leverandør av boligfotografering...
jemo8

Entreprenenør i Grenland bygger for fremtiden med ekspertise og lidenskap

Artikkel JEMO Entreprenør AS fra Skien, består av et dedikert team med dyktige fagarbeidere/medarbeidere som brenner for å levere godt håndverksmessig arbeid. Med lang erfaring, god kvalitet og en umiskjennelig...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv