abrakulelagersenteret4abrakulelagersenteret3abrakulelagersenteret1abrakulelagersenteret2abrakulelagersenteret5abrakulelagersenteret9abrakulelagersenteret8abrakulelagersenteret7abrakulelagersenteret6

Kulelagerspesialisten i Midt-Norge som bistår industrien med levering, montering og vedlikehold av kulelager

Kulelagerspesialisten ABRA Kulelagersenteret AS, leverer kulelager til industrien – fra verdens beste produsenter. Siden 1962 har man hatt fokus på å tilby en kundeopplevelse helt utenom det vanlige. – Vi kan bistå kunden med montering og vedlikehold som får kulelagrene til å holde lengst mulig, fastslår daglig leder Truls Kirknes.

ABRA Kulelagersenteret AS ble stiftet i 1962 av Agnar Brattgjerd. Den gang var forretningsideen å levere deler til personbilmarkedet i Trondheim, men i løpet av 70-tallet ble industrien stadig mer dominerende og ble etter hvert den største kundebasen til det lille familieselskapet i Mellomveien 12 på Lademoen.


– I 2016 fikk vi muligheten til å flytte til Tiller, og solgte eiendommen på Lade. Her har vi alt på ett plan, store logistikkterminaler som sender varer ut til hele Norge, og god plass til å vokse, konstaterer daglig leder Truls Kirknes med et smil.



En god match
 I 2021 solgte familien Brattgjerd seg ut, og i dag er ABRA Kulelagersenteret en del av en større gruppe; det svenske selskapet Nomo Kulelager, som er en slags blåkopi av ABRA.


– Det var en god match for oss, og det fungerer veldig godt! Samtidig ble vår tidligere konkurrent Rotek AS i Ålesund, vår søsterbedrift, opplyser Truls. Forretningsmodellen har vært den samme hele veien, og ABRA har alltid investert veldig i varelager ved at man har kjøpt opp mye produkter og bygget store varelager, forteller han videre.



Sammen med Rotek og Nomo, nyter ABRA Kulelagersenteret godene ved å ha en felles salgsorganisasjon i Norge, med norske selgere for begge selskapene. I tillegg har man også et godt samarbeid med en finsk organisasjon.


– Vi benytter varelagrene til hverandre og sender varene over landegrensene. Med langsiktige eiere som Nomo, fungerer alt veldig godt, og vi er som en stor familie, skryter Truls.


Ved å investere i et gigantisk varelager med kulelager gjennom mange år, opparbeidet Trondheimbedriften seg en helt unik leveringsmulighet. Den dag i dag kjennetegnes ABRA Kulelagersenteret fortsatt av å ha et stort varelager som kan serve kunden med deler så fort det lar seg gjøre.


– Logistikken funker godt takket være gode samarbeidspartnere på logistikk, og vi kan levere kulelagre til kunden med bud på dagen om det trengs, eller sende slik at det kommer frem dagen etter.



Øker levetiden
ABRA importerer og er autorisert forhandler for kulelagerprodukter fra de største produsentene i verden. Truls betegner ABRA som en spesialist på kulelager og relaterte produkter, og de leverer blant annet til industrikunder som pukkverk og papirfabrikker hvor man ofte finner de samme produktene og maskinkomponentene.


– Vi er et bedrift-til-bedrift-selskap som selger til industrien i Norge, og vi selger direkte mot fabrikk og sluttbruker – uten mellomledd, understreker han.


ABRA har et stort fokus på å få kulelagrene til å holde lengst mulig, blant annet ved å hjelpe kundene sine med service, korrekt montering og vedlikehold, som forlenger levetiden betraktelig.


– Vi selger et premium produkt fra de beste produsentene i verden. Vi har ikke de billigste produktene, men det er ofte det den norske industrien etterspør i forhold til hvor kostbart det er med nedetid på maskiner, utdyper Truls. Når kunden bruker noen tusenlapper på kulelager ønsker man gjerne å få lengst mulig levetid, og vi kan bistå kunden med levetid på kulelager samt tips og triks, og vi tilbyr også montering for kunden, forteller han videre.



Det unike fokuset på lengre levetid gagner også miljøet, og gir verdifulle bærekraftpoeng på vei mot det grønne skiftet.


– Vi samarbeider med leverandører som lager bedre produkter som holder lengre, og har også reparasjon av gamle lager. Det blir mer og mer reparasjonsoppdrag av eldre kulelagre; det blir helt som nytt og kommer med garanti! Da sparer man klimaet på den energien som kreves for å lage nytt, og det er veldig viktig for fremtiden, poengterer Truls.


– Kunden trumfer alle prosesser
 ABRA Kulelagersenteret tilbyr montering av overvåkningssystemer til kulelager, som varsler når de begynner å bli utslitt. Ved hjelp av egne ingeniører som gjennomfører beregninger for kundene, kan de altså tilby en helhetlig løsning for sine kunder.


– Det er vanskelig å drive butikk om man har misfornøyde kunder, og derfor har vi et kundefokus på 100 prosent hele tiden. Det er egentlig ganske enkelt: kunden trumfer alle prosesser og systemer i et selskap, og har man kundefokuset på stell er man på god vei, utdyper Truls.



Ved å ha en «alt ordner seg»-holdning, tar ABRA alltid imot kundens bestilling først og lar papirarbeidet komme senere. Slik klarer man å beholde fokuset på kunden.


– Jeg tror det hjelper veldig mye å være rund i kantene og ikke så firkantet på ting. Vi er en gjeng joviale trøndere som er veldig glad i kundene våre, og det tror jeg vi kommer langt med, avslutter Truls muntert.

Les mer...

2023-10-01 13.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • ABRA KULELAGERSENTERET AS
    • Mail
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      73 89 44 10
    • Adresse:
      Østre Rosten 102, 7075 TILLER
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv