191021w8191021w10191021w12191021w2191021w9191021w1191021w11191021w3191021w4191021w5191021w6191021w7

Dreamport: Lek i en virtuell verden

Vi har besøkt Dreamport i Sandefjord; et sted hvor fantasi møter den nyeste og mest avanserte teknologien.

Har du lyst til å utføre et vågalt redningsoppdrag i verdensrommet for å kunne redde mannskapet ditt? Føle på hvordan det kan være å stå oppe på Mount Everest? Eller kunne du tenkt deg spenningen man får av å kjøre fra politiet i ekte Grand Theft Auto-stil?

 

Dreamport i Sandefjord er et spill- og opplevelsessenter som gir deg en mulighet til å ha det gøy med venner, familie eller kollegaer, mens dere gjør adrenalinfylte og unike oppdrag gjennom Virtual Reality-teknologi. Her får du testet det nyeste og mest avanserte VR-utstyret på markedet gjennom å velge mellom et nærmest ubegrenset antall spill.

 

– Hvis det er en ting vi har så er det fornøyde kunder, ler Leif Erik Moe Paulsen, fra Dreamport. – Folk syns dette er ordentlig gøy. – Det som er særlig gøy er at når man lager forretningsideer så skal man også bestemme målgruppe, men det er nesten umulig å velge ut bare en hovedmålgruppe for Dreamport. Målgruppene våre er jentegjenger, guttegjenger, familier og kollegaer, i alle aldre, sier han lattermildt.


191021w11

 

Kollega Ingvar Ingolfsson skyter inn:


– Vi har hatt mange bursdager her. Den yngste vi har hatt ble 9 år, og den eldste ble 64.

 

Kompanjongene Leif Erik Moe Paulsen og Ingvar Ingolfsson krysset hverandres veier på Gründeriet, et tilholdssted i Sandefjord, der entreprenører kan dele oppstartsideer-og erfaring. Paulsens bakgrunn ligger i salgstrening og kursvirksomhet, mens islendingen Ingolfsson har drevet selskap og jobbet innefor IT. Nå så han etter noe nytt å gjøre, og pitchet gründerideen sin til Paulsen.

 

– Etter å ha hørt ideen så ble jeg veldig giret, og jeg sa at hvis de trengte en tredjemann, så var jeg med, forteller han. 

 

Og det var det. Sammen med Hafsteinn Haraldsson startet de tre reisen som senere skulle resultere i opplevelsessenteret Dreamport. 

 

– Kompetansen vår ligger i salg, IT og bygningsingeniørarbeid. Jeg synes vi fyller ut hverandre, vi er et godt team, konstaterer Ingolfsson.

 

Ingolfsson mimrer tilbake til oppstarten. Han synes å huske at han delte ideen sin første gang med Paulsen 3. Mars 2017, og at de allerede i begynnelsen av mai var i Sveits for å utvikle konseptet sitt ytterligere. Etter dette var det mye jobb som lå foran dem og 21.september 2018 åpnet de dørene til opplevelsessenteret der man kan boltre seg i virtuell virkelighets-teknologi.

 

Når man kommer til oss på Dreamport så leier man en VR-zone for én times tid for fire personer, men man kan også være flere. Da kan man velge mellom 40 spill, og disponere tiden sin fritt. I en VR-zone kan én person spille om gangen. 


191021w8

 

– Man kan tenke at det er litt som å spille bowling, bare én person spiller om gangen. Men det er likevel en veldig sosial aktivitet, for man blir helt oppslukt av spillet. Dessuten er det veldig morsomt å se at spilleren hyler, skriker og lever seg inn i spillet.

 

På Dreamport kan man også kose seg med en kald øl, vin, brus eller mat. Gjennom et samarbeid med Peppes kan Dreamport servere rykende fersk pizza til spillene, og man kan dermed gjøre en helaften ut av aktiviteten. 

 

– Det er noen av våre gjester som har døpt oss til Sandefjords morsomste bar, og det synes vi er veldig gøy. Helt fra begynnelsen av var det viktig at vi ikke ble sett på som et gamingssenter, vi er åpent for alle, vi fokuserer på opplevelser og å ha det gøy sammen med andre. – Vi har også fokusert veldig mye på at det skal være lett å forstå spillene våre. Man skal ikke måtte bruke ti minutter på å forstå hvordan man skal skru alt på. Nei, det skal være 1-2-3, og så har spillet begynt. Man får maksimalt ut av tiden sin her!, sier Ingolfsson engasjert.

 

Kollegaene forteller at mange bedrifter som har tatt seg turen til Dreamport har blitt overrasket av lokalet, da de forventet et mer industrielt preg. Og det har ikke sluttet å komme bedrifter, mange av de kommer gang på gang. Noen har også arrangert foredrag og intern awardshow i lokalene til Dreamport. 

 

– Jeg tror bedriftene liker at konseptet vårt passer både til de som er superinteressert i spillene og opplevelsen, samtidig som vi også har noe for de som bare ønsker seg en drink og å være sosiale, sier Paulsen.

 

Gründerne legger merke til at det har blitt en trend å gjøre det litt ekstra under jobbeventer. 

 

– Det skal ikke bare være det tørre, faglige lenger – det skal være en opplevelse. Hos oss kan man slappe av og spille, så sånn sett er det er veldig fleksibelt.

 

– Dette er godt alternativ til HR-sjefene som trenger tips til hva de skal finne på når kollegaene er lei av bowling.


191021w7

Les mer...

2019-02-07 09.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv