aasoghoiland1aasoghoiland2aasoghoiland4aasoghoiland3

Det lille entreprenørselskapet med det brede spekteret

Entreprenørselskapet Aas & Høiland i Lyngdal, har holdt koken siden 1986. De har blitt et kjent navn i regionen, med sine helhetlige tjenester innen maskinarbeid – alltid utført med skarp presisjon og høy kvalitet!

Johnny Aas er utdannet bygg- og anleggsingeniør, og startet sin karriere som formann og prosjektleder for Sør Anlegg på midten av 70-tallet. Sør Anlegg gikk deretter til Veidekke og videre til Aker Entreprenør, før Johnny kjøpte ut firmaet sammen med kompanjongen Svein Høiland i 1986. Sammen startet de Aas & Høiland.  


– Vi startet med 13 mann i 1986, og har ligget stabilt på det i alle år. Vår filosofi er: «hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten?» sier Johnny og trekker på smilebåndet.  Allsidige og ryddige
Aas & Høiland har aldri hatt røde tall eller dårlig økonomi. Hemmeligheten mener Johnny skyldes at de to eierne var ryddige på det administrative og allsidige i forhold til arbeidstider.  


I 2005 valgte Svein Høiland å selge seg ut, og hans andel er det i dag TT Invest som eier – men navnet Aas & Høiland består.  


– Det er ikke en kommune i omegn som ikke kjenner til oss, for å si det sånn, fastslår Johnny.  


Med ti moderne gravemaskiner i maskinparken med kapasitet fra 3,5 til 24 tonn, kan Aas & Høiland tilby tjenester fra a til å. De mestrer dessuten den avanserte metoden speilsveising, der vannrør blir sveiset sammen på en spesiell måte.  


– Vi er veldig allsidige, og av tjenester tar vi alt innen maskinarbeid, gravemaskiner, veibygging, sprenging, VA, hovedledninger, sjøvannsledninger og vann og avløp, forteller Johnny. Vil være selvforsynte 
Omsetningen kommer hovedsakelig fra næring og kommune, men også en god del privat. Det går mye på ryktebørsen når Aas & Høiland blir tilbudt oppdrag, men like ofte på offentlige anbud da det er mange som setter pris på Aas & Høilands evne til å være fleksible.  


– Det synes vi er veldig positivt. For å være et så lite firma, har vi egentlig et veldig bredt spekter. Vi vil være selvforsynte, for da har vi full kontroll på alt, forteller Johnnys sønn Rune, som har jobbet i farens bedrift siden 1993.  


– Jeg begynte på gymnaset, men så var ikke det så gøy. Jeg skulle egentlig begynne på yrkesskolen, men da husker jeg min far sa: «nei, da får du heller begynne som lærling hos meg!», gjenforteller Rune med et skøyeraktig blikk rettet mot sin far.   


Far og sønn Aas er begge to ute på felt og leder hver sine prosjekt, men deler på interne arbeidsoppgaver som blant annet ansvaret for medarbeiderne. De to beskriver arbeidsmiljøet som godt, med en arbeidsstokk som både trives, er flinke og blir i bedriften lenge. Og som følge av det trivelige arbeidsmiljøet, yter de ansatte maksimalt ute på felt.  


– Hvis ikke kundene er fornøyde har vi ikke gjort en god nok jobb, så enkelt er det. Vi vil alltid strebe etter å få fornøyde kunder, fastslår Rune.  

Les mer...

2021-10-01 11.00

adio2

Møteromsløsninger optimaliserte for en digital arbeidshverdag

Artikkel Med konseptet Adiorom, hjelper Adio AS virksomheter mot en sømløs digital arbeidshverdag. Adiorom er et konsept for møterom hvor det i pakkene inkluderes møteromsskjermer og videokonferanseutstyr. – Vi...
everlite1

Satser stort på det norske markedet med nyutviklede overlys og skreddersydde røykluker

Artikkel Med egne produksjonslokaler og mer enn 50 års erfaring, leverer Everlite skreddersydde løsninger innen overlys, røykluker og rekkverk. Kundegruppen omfatter alt fra entreprenører og arkitekter til varehus...
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • AAS & HØILAND AS
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon:
   905 61 998
  • Adresse:
   Stamsøyveien 12, 4580 LYNGDAL
  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv