aasoghoiland1aasoghoiland2aasoghoiland4aasoghoiland3

Det lille entreprenørselskapet med det brede spekteret

Entreprenørselskapet Aas & Høiland i Lyngdal, har holdt koken siden 1986. De har blitt et kjent navn i regionen, med sine helhetlige tjenester innen maskinarbeid – alltid utført med skarp presisjon og høy kvalitet!

Johnny Aas er utdannet bygg- og anleggsingeniør, og startet sin karriere som formann og prosjektleder for Sør Anlegg på midten av 70-tallet. Sør Anlegg gikk deretter til Veidekke og videre til Aker Entreprenør, før Johnny kjøpte ut firmaet sammen med kompanjongen Svein Høiland i 1986. Sammen startet de Aas & Høiland.  


– Vi startet med 13 mann i 1986, og har ligget stabilt på det i alle år. Vår filosofi er: «hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten?» sier Johnny og trekker på smilebåndet.  



Allsidige og ryddige
Aas & Høiland har aldri hatt røde tall eller dårlig økonomi. Hemmeligheten mener Johnny skyldes at de to eierne var ryddige på det administrative og allsidige i forhold til arbeidstider.  


I 2005 valgte Svein Høiland å selge seg ut, og hans andel er det i dag TT Invest som eier – men navnet Aas & Høiland består.  


– Det er ikke en kommune i omegn som ikke kjenner til oss, for å si det sånn, fastslår Johnny.  


Med ti moderne gravemaskiner i maskinparken med kapasitet fra 3,5 til 24 tonn, kan Aas & Høiland tilby tjenester fra a til å. De mestrer dessuten den avanserte metoden speilsveising, der vannrør blir sveiset sammen på en spesiell måte.  


– Vi er veldig allsidige, og av tjenester tar vi alt innen maskinarbeid, gravemaskiner, veibygging, sprenging, VA, hovedledninger, sjøvannsledninger og vann og avløp, forteller Johnny. 



Vil være selvforsynte 
Omsetningen kommer hovedsakelig fra næring og kommune, men også en god del privat. Det går mye på ryktebørsen når Aas & Høiland blir tilbudt oppdrag, men like ofte på offentlige anbud da det er mange som setter pris på Aas & Høilands evne til å være fleksible.  


– Det synes vi er veldig positivt. For å være et så lite firma, har vi egentlig et veldig bredt spekter. Vi vil være selvforsynte, for da har vi full kontroll på alt, forteller Johnnys sønn Rune, som har jobbet i farens bedrift siden 1993.  


– Jeg begynte på gymnaset, men så var ikke det så gøy. Jeg skulle egentlig begynne på yrkesskolen, men da husker jeg min far sa: «nei, da får du heller begynne som lærling hos meg!», gjenforteller Rune med et skøyeraktig blikk rettet mot sin far.   


Far og sønn Aas er begge to ute på felt og leder hver sine prosjekt, men deler på interne arbeidsoppgaver som blant annet ansvaret for medarbeiderne. 



De to beskriver arbeidsmiljøet som godt, med en arbeidsstokk som både trives, er flinke og blir i bedriften lenge. Og som følge av det trivelige arbeidsmiljøet, yter de ansatte maksimalt ute på felt.  


– Hvis ikke kundene er fornøyde har vi ikke gjort en god nok jobb, så enkelt er det. Vi vil alltid strebe etter å få fornøyde kunder, fastslår Rune.  

Les mer...

2021-10-01 11.00

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til Facebook-siden

    Kontaktinformasjon

    • AAS & HØILAND AS
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      905 61 998
    • Adresse:
      Stamsøyveien 12, 4580 LYNGDAL
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv