aasoghoiland1aasoghoiland2aasoghoiland4aasoghoiland3

Det lille entreprenørselskapet med det brede spekteret

Entreprenørselskapet Aas & Høiland i Lyngdal, har holdt koken siden 1986. De har blitt et kjent navn i regionen, med sine helhetlige tjenester innen maskinarbeid – alltid utført med skarp presisjon og høy kvalitet!

Johnny Aas er utdannet bygg- og anleggsingeniør, og startet sin karriere som formann og prosjektleder for Sør Anlegg på midten av 70-tallet. Sør Anlegg gikk deretter til Veidekke og videre til Aker Entreprenør, før Johnny kjøpte ut firmaet sammen med kompanjongen Svein Høiland i 1986. Sammen startet de Aas & Høiland.  


– Vi startet med 13 mann i 1986, og har ligget stabilt på det i alle år. Vår filosofi er: «hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten?» sier Johnny og trekker på smilebåndet.  Allsidige og ryddige
Aas & Høiland har aldri hatt røde tall eller dårlig økonomi. Hemmeligheten mener Johnny skyldes at de to eierne var ryddige på det administrative og allsidige i forhold til arbeidstider.  


I 2005 valgte Svein Høiland å selge seg ut, og hans andel er det i dag TT Invest som eier – men navnet Aas & Høiland består.  


– Det er ikke en kommune i omegn som ikke kjenner til oss, for å si det sånn, fastslår Johnny.  


Med ti moderne gravemaskiner i maskinparken med kapasitet fra 3,5 til 24 tonn, kan Aas & Høiland tilby tjenester fra a til å. De mestrer dessuten den avanserte metoden speilsveising, der vannrør blir sveiset sammen på en spesiell måte.  


– Vi er veldig allsidige, og av tjenester tar vi alt innen maskinarbeid, gravemaskiner, veibygging, sprenging, VA, hovedledninger, sjøvannsledninger og vann og avløp, forteller Johnny. Vil være selvforsynte 
Omsetningen kommer hovedsakelig fra næring og kommune, men også en god del privat. Det går mye på ryktebørsen når Aas & Høiland blir tilbudt oppdrag, men like ofte på offentlige anbud da det er mange som setter pris på Aas & Høilands evne til å være fleksible.  


– Det synes vi er veldig positivt. For å være et så lite firma, har vi egentlig et veldig bredt spekter. Vi vil være selvforsynte, for da har vi full kontroll på alt, forteller Johnnys sønn Rune, som har jobbet i farens bedrift siden 1993.  


– Jeg begynte på gymnaset, men så var ikke det så gøy. Jeg skulle egentlig begynne på yrkesskolen, men da husker jeg min far sa: «nei, da får du heller begynne som lærling hos meg!», gjenforteller Rune med et skøyeraktig blikk rettet mot sin far.   


Far og sønn Aas er begge to ute på felt og leder hver sine prosjekt, men deler på interne arbeidsoppgaver som blant annet ansvaret for medarbeiderne. De to beskriver arbeidsmiljøet som godt, med en arbeidsstokk som både trives, er flinke og blir i bedriften lenge. Og som følge av det trivelige arbeidsmiljøet, yter de ansatte maksimalt ute på felt.  


– Hvis ikke kundene er fornøyde har vi ikke gjort en god nok jobb, så enkelt er det. Vi vil alltid strebe etter å få fornøyde kunder, fastslår Rune.  

Les mer...

2021-10-01 11.00

vikenbyggpartner10'

Stabile boliger, sunt inneklima og minimalt vedlikehold: Porebetong er svaret

Artikkel Viken Byggpartner AS i Drøbak bygger innflytningsklare boliger med hovedfokus på god bokomfort og minimalt vedlikehold. De har spesialisert seg på å bygge med porebetong.
aretreindustrier8

Er med på å redusere risikoen og øke lønnsomheten i byggeprosjekter

Artikkel ARE Treindustrier er både en underleverandør og kompetansepartner for sine kunder. De ønsker å bli involvert tidlig nok i byggeprosjektet, for et best mulig resultat. – Med ganske små grep, kan vi optimalisere...
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • AAS & HØILAND AS
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon:
   905 61 998
  • Adresse:
   Stamsøyveien 12, 4580 LYNGDAL
  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv