aasoghoiland1aasoghoiland2aasoghoiland4aasoghoiland3

Det lille entreprenørselskapet med det brede spekteret

Entreprenørselskapet Aas & Høiland i Lyngdal, har holdt koken siden 1986. De har blitt et kjent navn i regionen, med sine helhetlige tjenester innen maskinarbeid – alltid utført med skarp presisjon og høy kvalitet!

Johnny Aas er utdannet bygg- og anleggsingeniør, og startet sin karriere som formann og prosjektleder for Sør Anlegg på midten av 70-tallet. Sør Anlegg gikk deretter til Veidekke og videre til Aker Entreprenør, før Johnny kjøpte ut firmaet sammen med kompanjongen Svein Høiland i 1986. Sammen startet de Aas & Høiland.  


– Vi startet med 13 mann i 1986, og har ligget stabilt på det i alle år. Vår filosofi er: «hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten?» sier Johnny og trekker på smilebåndet.  Allsidige og ryddige
Aas & Høiland har aldri hatt røde tall eller dårlig økonomi. Hemmeligheten mener Johnny skyldes at de to eierne var ryddige på det administrative og allsidige i forhold til arbeidstider.  


I 2005 valgte Svein Høiland å selge seg ut, og hans andel er det i dag TT Invest som eier – men navnet Aas & Høiland består.  


– Det er ikke en kommune i omegn som ikke kjenner til oss, for å si det sånn, fastslår Johnny.  


Med ti moderne gravemaskiner i maskinparken med kapasitet fra 3,5 til 24 tonn, kan Aas & Høiland tilby tjenester fra a til å. De mestrer dessuten den avanserte metoden speilsveising, der vannrør blir sveiset sammen på en spesiell måte.  


– Vi er veldig allsidige, og av tjenester tar vi alt innen maskinarbeid, gravemaskiner, veibygging, sprenging, VA, hovedledninger, sjøvannsledninger og vann og avløp, forteller Johnny. Vil være selvforsynte 
Omsetningen kommer hovedsakelig fra næring og kommune, men også en god del privat. Det går mye på ryktebørsen når Aas & Høiland blir tilbudt oppdrag, men like ofte på offentlige anbud da det er mange som setter pris på Aas & Høilands evne til å være fleksible.  


– Det synes vi er veldig positivt. For å være et så lite firma, har vi egentlig et veldig bredt spekter. Vi vil være selvforsynte, for da har vi full kontroll på alt, forteller Johnnys sønn Rune, som har jobbet i farens bedrift siden 1993.  


– Jeg begynte på gymnaset, men så var ikke det så gøy. Jeg skulle egentlig begynne på yrkesskolen, men da husker jeg min far sa: «nei, da får du heller begynne som lærling hos meg!», gjenforteller Rune med et skøyeraktig blikk rettet mot sin far.   


Far og sønn Aas er begge to ute på felt og leder hver sine prosjekt, men deler på interne arbeidsoppgaver som blant annet ansvaret for medarbeiderne. De to beskriver arbeidsmiljøet som godt, med en arbeidsstokk som både trives, er flinke og blir i bedriften lenge. Og som følge av det trivelige arbeidsmiljøet, yter de ansatte maksimalt ute på felt.  


– Hvis ikke kundene er fornøyde har vi ikke gjort en god nok jobb, så enkelt er det. Vi vil alltid strebe etter å få fornøyde kunder, fastslår Rune.  

Les mer...

2021-10-01 11.00

flisesentervestfold_1

Dette flisesenteret tilbyr det som kjedene ofte ikke kan

Artikkel Flisesenter Vestfold har lang fartstid i Larvik. Hit reiser faste proffkunder som setter pris på kunnskapen som brødrene Arnesen besitter, og ikke minst den gode kvaliteten til produktene de selger.
fliskonsept7

Kjøpe nye fliser? Her får du eksperthjelp når du skal velge riktig!

Artikkel Fliskonsept AS i Kristiansand, er totalleverandør av fliser og baderomsinnredning. Butikksjef Petter Kulien, forteller hva du bør se etter når du skal velge kvalitetsfliser – og det er spesielt én ting...
Til Facebook-siden

  Kontaktinformasjon

  • AAS & HØILAND AS
  • E-post
  • Facebook
  • Telefon:
   905 61 998
  • Adresse:
   Stamsøyveien 12, 4580 LYNGDAL
  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  solvangrevisjon1

  Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

  Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

  Arkiv