194004w6194004w12194004w11194004w10194004w9194004w8194004w7194004w5

Visuell inspeksjon i nye høyder

Droneinspeksjoner har etablert seg som en raskere og tryggere måte å utføre inspeksjoner på. Nordic Industries har allerede lang erfaring med termografering og 3Dmodellering.

Dronefirmaet fra Glomfjord i Meløy kommune, tilbyr industrien et bredt spekter av svevende tjenester. På erfaringslisten står blant annet linjeinspeksjon med termografering, og svært nøyaktig 3Dmodellering av terreng.


– Folk begynner å få øynene opp for hva vi kan gjøre. I begynnelsen ble det sett på som et leketøy, men nå ringer tungindustrien og er interessert i hva vi kan hjelpe de med, sier daglig leder Nick Ludvig Olsen.

Droneflyvinger som arbeid er langt fra droneflyving som hobby. Nordic Industries har anskaffet alle tilgjengelige sertifikater og operatørtillatelser fra Luftfartstilsynet og sitter på den høyeste sertifiseringen RO3.


– Alle våre piloter har også tatt en teoretisk eksamen hos Biltilsynet for dronepiloter. Jeg tror nok vi innehar flere godkjenninger enn vi strengt tatt trenger, smiler Olsen.


Den høyeste operatørtillatelsen hos Luftfartstilsynet, RO3, gir tillatelse til å fly et luftfartøy uten fører og kan blant annet fly med vekt over 25 kilo, fly over 80 knop, fly utenfor synsvidde, operere i kontrollert luftrom og i nærheten av folkeansamlinger.

3Dmodellering er skanning gjort fra luften. Nordic Industries kan tilby terrengdata med svært høy nøyaktighet. Tradisjonelt har det blitt brukt laserscanner til dette arbeidet, men med droner kan nå et område på et par kilometer være gjort på et par timer. 


– Vi bruker Invis i Glomfjord som samarbeidspartner for å sikre et godt resultat på skanningene våre. Invis jobber til daglig med prosessering av slik data og det er en trygghet for oss når vi leverer et tilbud, sier Olsen.


Termografering er et annet populært område for dronebedriften. Dronens kamera avleser temperatur på en overflate via infrarød stråling og ved industriinspeksjon kan varmetap bli avdekket og dokumentert.


– Dette er veldig bra egnet ved linjeinspeksjon. Da kan vi avdekke varmetap og ser med en gang om det er skader på viklinger, skader på isolatorene eller klemmer som ikke sitter ordentlig fast. Vi kan spare energiselskapene for mye penger og unngå bøter i hundretusenkroners-klassen ved en slik inspeksjon.

Nordic Industries begynte som et bemanningsbyrå for Glomfjord industripark og kan fortsatt tilby industrien rask bemanning enten det er mekanikere eller prosessoperatører.


– Vi bruker folk som er flinke, fleksible og som har jobbet i industrien lenge, med lang erfaring og god kompetanse. Det er viktig for oss at kunden er fornøyd, sier daglig leder.

Les mer...

2019-08-03 18.00

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv