metacon1metacon2metacon3metacon7metacon6metacon5metacon4

Landsdekkende stålentreprenør fyller 25 år

Metacon AS, vokser seg stadig større med leveranser av stålentrepriser over hele Norge, takket være sin mangeårige kompetanse på stålbygg. – Vi har vokst veldig, sier Tony Øvrevik, daglig leder og ansvarlig for varemerkene Metacon og Frigaard Entreprenør.

Selskapet Metacon AS, består av to varemerker; Metacon og Frigaard Entreprenør. Metacon er varemerket man bruker for stålentrepriser og Frigaard Entreprenør er varemerket man bruker for totalentrepriser. Frem til 2015-2016, drev Metacon AS utelukkende med stålentrepriser, før Frigaard Gruppen kom inn på eiersiden og startet opp også med totalentrepriser.– Det har vært litt forvirrende for markedet, så derfor valgte vi å etablere to varemerker slik at det går an å forstå hvem som jobber med totalentrepriser og hvem som jobber med stålentrepriser, forklarer Tony Øvrevik, som sitter på hovedansvaret for begge varemerkene.


Solid underentreprenør 
Stålentreprenøren Metacon ble etablert i 1997, og feirer 25 år i år som kvalitetsleverandør av større stålkonstruksjoner til bygg. Som en solid underentreprenør med en stor kundekrets som strekker seg over hele landet, produserer Metacon stålkonstruksjoner ved sin egen fabrikk i Rakkestad.


– Det vi gjør, er at vi først prosjekterer konstruksjonene her på huset, så kjøper vi inn profiler fra stålverk eller ståldistributører, og så sveiser vi sammen søyler og andre stålkonstruksjoner ved fabrikken vår i Rakkestad. Vi har også egne montasjeteam som reiser til byggeplasser over hele landet og monterer det vi har produsert ved fabrikken, forteller Tony.Metacon har i overkant av 50 ansatte fordelt på salg- og prosjektutvikling, prosjektering og konstruksjon, teknisk tegning, montører, sveisere, lakkerere og ulike administrasjons- og ledelsesfunksjoner, som HMS, kvalitet og økonomi.


– Vi har vokst veldig på å håndtere store og komplekse prosjekter, både geografisk, finansielt og i kompetanse. Det største prosjektet vi har stålentreprisen på i dag, er IKEA sitt nye hovedlager på Vestby, på over 47 000 kvadratmeter. Den høyeste delen av bygget er over 30 meter, så det er et ganske stort prosjekt, fastslår Tony med et smil. Vi har også nylig levert tilsvarende entrepriser på BAMA sitt nye hovedlager på Lier og Motek sitt nye bygg på Alnabru.


Fra Rakkestad via Vestlandet til Nord-Norge
Metacon leverer stålentrepriser til totalentreprenører over hele landet, og for tiden gjør man en ekstra satsing på markedene i Nord-Norge og på Vestlandet. Dette er markeder man har betjent i lang tid, og der man nå ønsker å gjøre seg enda mer tilgjengelig for selskapets eksisterende og nye kunder.– Den landsdekkende stålentreprenøren Metacon har kapasitet til både å frakte og montere stål fra fabrikken i Rakkestad og til lengst nord i landet. Dette er noe vi har lang erfaring med, forklarer Tony.


– Vi har regelmessig jobber i Bodø, og akkurat nå bygger vi ved Sjøkanten senter i Harstad. Vi ser mange utviklingsmuligheter for Metacon i Bodø, Harstad, Narvik, Tromsø og Lofoten, og har fått klare signaler fra våre kunder om at det er ønskelig med en Metacon-representant på bakken i landsdelen – og da blir det sånn. Derfor er vi nå i ferd med å rekruttere en person som skal ha det markedet som sitt markedsområde, noe vi også gjør på Vestlandet, røper Tony.


Stiller sterkt i usikre tider
Til og med i dag, når det råder høye materialpriser som følge av krigen, velger Metacon å trappe opp og satse enda større. Heldigvis føler Tony at de stiller sterkt selv i usikre tider.


– Vi merket at da den første koronabølgen dukket opp, var det få som var forberedt på hvordan det skulle håndteres. Da den andre bølgen kom, visste vi på en måte hva dette ville medføre, og alle interessenter gikk rett inn i en løsningsmodus for å finne den beste løsningen for alle parter. Da kommer man som regel i mål på en god måte, fastslår han med et smil.


Med nevnte erfaringer fra koronabølgene var veien kort til gode løsninger på den nye vanskelige situasjonen som fulgte med krigen i Ukraina, i forhold til frakt og høye materialpriser. I tillegg hadde Metacon flaks som hadde en rekke pågående prosjekter som sikret dem en normaldrift i en noe underlig tid. Likevel er det kompetansen som først og fremst har skaffet dem mange gode kundeforhold.– Vi har en stor fordel i næringsbyggmarkedet da vi har en veldig god kompetanse på dette med stålbygg. Jeg opplever at vi er en leverandør som totalentreprenørene har tillit til, og som har en bra evne til å finne løsninger som ivaretar funksjonalitetskravene og som får ned byggekostnadene. Ikke minst tror jeg våre kunder opplever det som en ekstra garanti for gjennomføringsevne i vanskelige tider, at vi i eget hus kontrollerer en stor del av verdikjeden – fra eget prosjekteringsteam, via produksjon av stålkonstruksjoner i egen fabrikk, til egne montasjeteam på byggeplass. Vi har reaksjonsevne og hiver oss gjerne rundt når kundene har behov for det, avslutter Tony.

Les mer...

2022-09-16 08.30

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Artikkel Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.
mobilegjovik9

Mobile Gjøvik: Ekstra store forventninger til BYD og Nissan Ariya

Artikkel – Vi har ekstra store forventninger til våre to nylanseringer, BYD og Ariya, og interessen blant våre kunder er upåklagelig, sier en oppglødd daglig leder Sjur Hermanrud ved Mobile Gjøvik.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  Arkiv