185029w2185029w1185029w3

Visste du dette om laserbehandling?

Laserbehandling er kjent for de fleste, men de færreste vet fordelene med behandlingen og de mange områdene du kan forbedre ved hjelp av den velprøvde teknikken.

Vestfold Hud- og Laserklinikk har sin beliggenhet i samme lokaler som Atlas Medica lege- og behandlingssenter ved Tolvsrød. Bransjemagasinet stikker innom klinikken for en prat med primus motor og daglig leder for klinikken, Kristine Langaas. Nå i disse vintertider er det nemlig laserbehandlingens storhetstid, og i dette intervjuet får vi et dypdykk i laserbehandlingens mange fordeler. 


Kristine Langaas, er med sin 17 år lange erfaring innen sykepleieryrket og en master i klinisk sykepleie, godt rustet til å gi pasientene ved klinikken en trygg og forsvarlig behandling som gir resultater. De to andre spesialsykepleierne i klinikken, Ingrid Harsem, som blant annet er injeksjonsspesialist i estetiske behandlinger og kursholder i faget, samt kosmetisk dermatologisk sykepleier Malin Ulfsten bidrar sammen med terapeut Nina Fleischer og lege Helene Lindbäck til et erfarent og stabilt team. 

 

– Vi gir alltid trygge og kvalitetssikrede behandlinger, der pasientene må gå igjennom et helseskjema i forkant av behandlingen for å forsikre seg om at de er egnet til laserbehandling. I skjemaet spør vi etter sykdommer og medikamentbruk, og vi vurderer også hudtype. Vi har gode protokoller som forhindrer at våre pasienter opplever trøbbel med laserbehandling. 


– Det viktigste for oss er at pasientene føler de får en ansvarsfull behandling, smiler Langaas forsikrende.

 

Først ute med laser

Det var spesialsykepleier Ingrid Harsem som startet klinikken tidlig på 2000-tallet. Den gang som en av de første klinikkene i hele Østlandsområdet innen kosmetisk sykepleie som tilbød laserbehandling - i dag en av kjerneklinikkene med aller mest erfaring. 


– Vi har gode lasere som koster litt, men som gir gode resultater, sier Langaas. 


Hos Vestfold Hud- og Laserklinikk kan du få utført en rekke ulike behandlinger innen kosmetisk og estetisk medisin. Langaas forteller at de har en hovedvekt av pasienter som kommer til klinikken for å fjerne uønsket hårvekst, få hjelp til å bleke eller fjerne tatoveringer med laserbehandling, få injeksjonsbehandlinger for rynker og tilpassede medisinske hudprogram.

 

– Vi kan fjerne hår på ansikt og kropp, for det er ganske mange som er plaget med uønsket hårvekst. Det gir ofte en økt livskvalitet, da dette er et sosialt problem for mange. Med laserbehandling kan du dessuten fjerne tatoveringer - det er noe som stadig øker. Vi har gode lasere til ulik bruk, og tilbyr også karfjerning og pigmentbehandling, forteller Langaas. 


Etter gjentagende behandlinger mot hårfjerning, oppnår du en reduksjon og synlig forandring etter hver behandling. 


– Det meste blir borte på sikt, men det er individuelt hvor mange behandlinger man trenger. Vi opplever at vi får veldig gode tilbakemeldinger på laserbehandlinger, og vi er kurset ved Universitetet i Manchester, der de har en egen lys- og laserutdanning.


Avansert teknikk og mange virkningsområder

De populære laserbehandlingene har som klinikksjefen bekrefter, mange virkningsområder. Men de færreste av oss er innsatt i hvordan den avanserte teknikken faktisk fungerer. Langaas forklarer:


– Når vi fjerner tatoveringer, kjører vi laseren på rask puls. Det pulveriserer blekket i huden. Når blekket blir pulverisert av laseren, har kroppen mulighet til å jobbe det ut. Etter seks til åtte uker kan du komme tilbake for ny behandling. 


Tatoveringen blekner gradvis, og laseren jobber seg nedover til dypere hudlag til blekket forsvinner helt.


Ved klinikken behandler de ungdommer ned til 15 års-alderen med sjenerende akneproblemer. De behandles ved hjelp av et medisinsk hudprogram i samarbeid med lege, som ifølge klinikksjefen har en god effekt. Rosacea og pigmentering er andre hudlidelser du kan få god hjelp med hos Vestfold Hud- og Laserklinikk. Synlige arr forårsaket av akne, kan også behandles med laserbehandling. Det er det mange menn som kommer innom for å få hjelp med, i tillegg til fjerning av hårvekst på ryggen. 


– Vi åpner opp for at folk kan komme inn og samtale om hva en laserbehandling går ut på. Det er viktig for oss at pasienten kan ta et valg basert på nyttig og riktig erfaring, forsikrer Langaas. 


Hun forteller at behandlingene klinikken utfører, ofte følger årstiden. Vinterhalvåret er en perfekt tid for laserbehandling, skal vi tro Langaas. Ved en laserbehandling skal du nemlig unngå sol både før og etter behandling, og det er det neppe mange som klarer midt på sommeren.


– Januar er en ypperlig tid for laserbehandling! Det er gunstig siden man ikke har vært i sola. Om våren blir det mye såkalt vedlikeholdsarbeid, der vi forbereder huden for sommer og sol. 


Hjelper selvfølelsen

Selv om de fleste behandlingene hos klinikken normalt ikke legges merke til hos andre, bidrar det likevel til at akkurat du får bedret selvfølelsen. Når du tar vare på ditt naturlige utseende, bidrar det til at du føler deg bedre også på innsiden. På den måten kan man nesten påstå at en behandling kan være merkbar for omgivelsen likevel. For hvem ønsker vel ikke å stråle av selvtillit?  


– Sunn hud er viktig! Det er slitsomt å ha en hud som ikke er i balanse. En pigmentflekk eller dyp fure, kan for voksne mennesker være like ille som ansiktet full av kviser for en ung jente. 


– Å få en pasient som stråler og blir fornøyd etter behandling, er det aller beste, smiler Langaas.


185029w3

Les mer...

2018-11-08 10.15

ampisolering6

Billigst for privatkunden: Miljøvennlig isolasjon kutter kostnader

Artikkel AMP Isolering utfører isolasjonsoppdrag for privatkunder og entreprenører over hele Østlandet – med det miljøvennlige, tidsbesparende og kostnadseffektive produktet blåseull. – Det blir tett og fint...
aionbygg5

Tømrerfirma sikrer lønnsomhet i alle ledd

Artikkel Aion Bygg er tømrerfirmaet som sikrer kunden et effektivt og lønnsomt prosjekt med LEAN-metoden. – Produktivitet lønner seg for alle, konstaterer daglig leder Martin Zanibekov.

  Kontaktinformasjon

  • Vestfold hud og laserklinikk
  • Epost
  • Facebook
  • Telefon:
   90174223
  • Adresse:
   Olsrød Park Kjøpesenter, Tønsberg
   Gauterødveien 6 B, 3154 Tolvsrød
  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv