182021182021p182021pa

Lyst på butter chicken til middag?

Det er ikke nok å servere den mest fantastiske maten hvis du ikke også tar deg god tid til gjestene. Det vet de hos Nye Taj Mahal.

Ekteparet Shagufta og Nadeem Butt har drevet Nye Taj Mahal i Oslo siden 1999. Den indiske restauranten er så populær blant stamkundene at mange bare kaller dem mamma og pappa. Det sier litt om hvor ofte de er innom.


– Vi har personlig kontakt med veldig mange av kundene. Det er noe av det vi liker best med å drive restauranten, at vi kan snakke med kundene. Mange av dem har nesten blitt som familie.


Men etter å ha drevet i 19 år, er det klart at maten også står i stil med kvaliteten på atmosfæren og kundeservicen. Hos Nye Taj Mahal har de en stor meny med over 70 retter. Det gir et enormt utvalg å velge i, men nordmenn har allikevel funnet seg noen klare favoritter.

182021pa

– Butter chicken er en spennende og fin kombinasjon av smaker med fløte, mynte, sukker og karrisaus. Ellers selger vi veldig mye av tikka masala med kylling, og vi har kunder som har spist denne samme retten hos oss i alle år, sier Nadeem.


Den senere tiden har de merket en større etterspørsel etter retter med reker, men til vanlig går det klart mest av kylling, med lam som en god nummer to. Hos Nye Taj Mahal serveres alle retter med ris, men mange velger også tilbehør som nanbrød.


– Brødet lages i en ovn som gjør det veldig sprøtt, ferskt og godt. Vi selger mer enn 100 nanbrød hver helgedag, og har mange forskjellige typer. Det søte nanbrødet vårt har blitt veldig populært, og inneholder blant annet litt sukker, mandler, nøtter og kokos, forteller Shagufta, og legger til at det passer godt i kombinasjon med en litt sterk kyllingrett.

Myten om at indisk mat nødvendigvis må være svært sterk, blir dog avfeid av ekteparet. Nadeem forklarer at nøkkelen er å bruke ferske kryddere, og ikke ferdigblandet pulverkrydder.


– Det er viktig at vi bruker riktig krydder. Vi bruker ferskt krydder, og i mindre mengder. Da får du den rette spiseopplevelsen, og unngår den brennende svien du får i magen og halsen av mat laget med pulverkrydder. Det er også viktig å bruke litt mindre krydder slik at man kan smake de andre ingrediensene.


– Indisk mat er ikke lett å lage, og det er veldig tidkrevende. Vi mener at mat er viktig, og vi vet at folk er opptatt av å spise. Man blir det man spiser. Så hvis man spiser god og bra mat, så blir man glad, smiler Nadeem.


182021

 

Les mer...

2018-04-04 14.00

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv