174019edsa174019¨174019d174019ad174019esd

Fin på håret tross hårtap

Storvik Salong AS utviklet seg fra å være herrefrisør til å bli en salong for alle og med spesialitet i hårerstatninger og parykker - midt i Bodø sentrum.

– Vi er kanskje de i byen som jobber mest med dette, og har en stor andel kunder med kreft og under cellegiftbehandling som gjør at de mister håret, sier Aud Schjødt Fredriksen, daglig leder og eier av drop in-salongen Storvik Salong AS.

Fredriksen er selv den som er mest erfaren innen hårerstatning og parykker, og hjelper gjerne også kunder med søknader som har rekvisisjon fra lege med å navigere gjennom NAV-systemet.


174019¨


– Vi har jobbet med parykker og hårdeler siden tidlig på 70-tallet og har det siste og beste som er på markedet, sier hun.

Salongeieren forteller om et utviklet hårdel-system der hår er festet til et tynt hudlag-lignende stoff og limt på hodebunnen med medisinsk lim.

– Det fungerer som vanlig hår: man kan dusje, sove og trene, og man kommer hit for en service for å bytte det ut cirka hver femte uke, sier hun.

Fredriksen påpeker at håret, som kan være enten naturlig eller syntetisk, ser helt naturlig ut og at man kan se hodebunnen, men ikke noen kanter eller fester.

Vurderer hele mennesket
– For oss er det viktig å vurdere en person helhetlig. Man kan ikke bare sette på en kappe og lage noe som ikke passer til resten av kroppen. En frisyre skal også passe personligheten. De ansatte oppdaterer seg jevnlig på nye trender i faget, sier Fredriksen.


174019ad


I Storvik Salong, med lokaler i Salten Damp i Storgaten 4a med åpningstider mellom 08.15 og 16.00 og til 19.00 på torsdager, arbeider det seks damer som alle er utdannet innen frisørfaget og hårologi, inklusivt en lærling. Fredriksen forteller at gjennom læren om hår, har de fokus på å se hele mennesket, og ser da gjerne på kosthold og næringstilskudd, tester hårets kvalitet, og bruker produkter som er tilpasset det naturlige.

Miljøbevisste
Storvik Salong har stort fokus på miljø, og kan skryte av at de var Nord Norges første sertifiserte Miljøfyrtårn-bedrift, som de ennå beholder og blir sertifisert hvert tredje år.

– Vi har alt på plass i forhold til alle kriteriene for miljøfyrtårnet innenfor vår bransje, sier Fredriksen.


174019esd


Hun legger vekt på at det er viktig for bedriften å drive seriøst, og ha rene og gode forhold til de ansatte og forholdene driftsmessig, og at kundene blir behandlet rett. Fredriksen legger til at hun engasjerer seg i frisørfaget på landsbasis, og ønsker å fremme faget ved å trene og danne gode grunnmurer for lærlinger.

– Vi må sørge for å fremme bransjen, og så er det sunt for bedriften at vi har inne unge folk hele tiden. Vi lærer så lenge vi er med, sier Fredriksen.

Les mer...

2017-10-25 09.00

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv