174023174023ds174023dsds174023dsssds174023ers174023sd174023sdpew174023sdåpo

Fysioterapeuten som jobber med hele mennesket

– Mennesker er tredimensjonale, sier Vigdis Bjørnøy. Hun er fysioterapeut og akupunktør med praksis på Frogner og Vålerenga, og aller mest opptatt av å hjelpe mennesker som en helhet.

– Folk kan komme hit og bli sett og hørt, og tatt på alvor. Det er ikke alt som viser på røntgen eller blodprøver, sier Bjørnøy.


Fysioterapeuten og akupunktøren som driver Frogner Fysioterapi & Akupunktur,  jobber fagspesifikt, men også tverrfaglig, for å sikre maksimalt behandlingsresultat for pasientene på Frogner Kiropraktorklinikk og Helsevinkelen.


174023fs


Bjørnøy sier at det unike for deres klinikker er at de ser hele mennesket.

– Jeg er veldig nøye med helhetlig undersøkelse, og jeg jobber med både symptomer og årsak, sier fysioterapeuten.

Hun forteller at har en person gått med store smerter over tid så ligger det som oftest emosjonelle reaksjoner der i tillegg.

– Jeg er veldig opptatt av at man får aksept for den man er og at det er helt lov å føle seg nede. Det er helt greit å si at noe er vondt og vanskelig, sier hun.

Varierte tjenester
Av tjenester hos Frogner Fysioterapi & Akupunktur tilbyr de fysioterapi, massasje, avspenning og treningsveiledning. Bjørnøy forteller at hun bruker mye berøring og muskelterapi. Hun presiserer at forskjellen på fysioterapi og massasje er at man går spesifikt inn i skadeområder for å reparere.

– Det kan være smertefullt og dyptgående, men alltid i samarbeid med den som trenger hjelp, sier hun.


174023sdpew


Bjørnøy instruerer folk i hjemmeøvelser og tilbyr også hjemmebesøk om ikke folk kan komme til henne. Hun kan kartlegge hjelpemiddelbehov og søke om tekniske hjelpemidler fra Hjelpemiddelsentralen i Oslo. Bjørnøy er utdannet bedriftsfysioterapeut og klassisk akupunktør.

Tar på folk
Bjørnøy forteller at fysioterapi er både teori, observasjon, veiledning, funksjonstrening, forebygging, rehabilitering, habilitering og håndverk. Det er alle komponentene og den funksjonelle anatomien i faget som gjør oss til en viktig del av helsevesenet.


174023ers


– Huden er vårt fysiske skille til omverdenen. Berøring er veldig viktig, og forskning viser at positiv berøring fremmer hjernens utvikling hos premature/nyfødte, og kan gi positiv effekt på angst, uro og depresjon hos psykisk syke, utviklingshemmede, voksne og eldre. Jeg er heldig som jobber med terapeutisk berøring! 


Åpner seg en verden
På spørsmål om hva som er mest spennende ved arbeidet hun gjør, svarer hun med ett ord; mennesker.

– Man møter utrolig mange mennesker på en dag. Ofte kommer pasienten til meg med et fysisk problem, og så viser det seg i behandlingsprosessen at de har smertefulle, emosjonelle erfaringer som påvirker deres nåværende problem. Og så bare åpner det seg en verden av helhet, sier fysioterapeuten.


174023sddd 


Hun forteller at hun blir veldig ydmyk i møte med pasientenes forskjellige skjebner.

– Jeg beundrer motet og utholdenheten til mennesker som sliter fysisk og/eller psykisk og vil endre livet sitt, sier hun. Forandring kan være skummelt og smertefullt, men gevinsten er høy!

Les mer...

2017-10-24 14.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv