182036182036oa182036oar182036pa

Her kan du feire alt, fra fødsel til grav

Værtshuset på Bærums Verk ble oppført i 1640, den gang med formålet å få kontroll over drikkingen blant arbeiderne ved jernverket. I 2018 er formålet å feire store begivenheter gjennom livet.

Helt frem til 1890 fungerte Værtshuset som et spisested, før det hovedsakelig ble benyttet som boliger. Bygningen på Bærums Verk ble i nyere tid fredet av Riksantikvaren, renovert og igjen tatt i bruk som et serveringssted i 1987.

I dag drives Norges eldste vertshus av Ulla Irmeli Ojala Laycock og mannen hennes Bob Laycock, og gjestes i dag av et helt annet klientell enn på 1600-tallet. Felles for de fleste gjestene som besøker det historiske spisestedet i dag, er at de har et eller annet å feire.


Med urter og bær fra egen hage og et hovedfokus på ærlig og kortreist mat i rikelige porsjoner, har ekteparet holdt stand i det fantastiske vertshuset i 18 år.


– Vi startet her 1. april 2000 – som en aprilspøk!


Latteren sitter løst hos den engasjerte vertinnen, som fortsetter å fortelle ivrig om vertshusets gjesteklientell.


182036oar
– Værtshuset er et hyggelig sted å ha et selskap – fra fødsel til grav! Men dette er også et sted der du bare kan komme og spise, det er mange som stikker innom bare for en lunsj. Men det er også mulig for bedrifter å komme hit, og jeg kunne absolutt tenke meg å få besøk av flere bedrifter, for som oftest går det i privatpersoner og tilhørende feiringer av alle slag.

Ulla Laycock er nøye med utvalget av råvarer, og de bruker kun gode råvarer som gjenspeiler sesongen, urter fra egen urtehage og bær fra egne bærbusker.


– Dette er et gammelt hus, så vi har tenkt helt fra begynnelsen at maten må jo gjenspeile huset. Vi lager hjemmelaget, ærlig og naturlig mat. Alt lages her i huset og vi baker helt fantastisk brød. Vi bakte surdeigsbrød før noen andre gjorde det, og nå har vi faktisk en surdeigskultur fra Finland som er nesten 100 år gammel, forteller Ulla Laycock.

Værtshuset har ulike rom i forskjellige størrelser, der hvert rom har sin egne spesielle atmosfære og unike innredning. I låven kan de dekke på til opptil 50 personer, med feiringer som bryllup, konfirmasjoner og minnestunder.

I tillegg har de faste årlige arrangementer som blant annet feiring av kvinnedagen den 8. mars og Sankt Hans-feiring.

– Kvinnedagsfeiringen har vært veldig populær. Da arrangerer vi en mat- og vinaften med moteshow med butikker fra Bærums Verk, som våre ansatte her på Værtshuset går mannekeng for. Programmet den kvelden er tilpasset kvinner, og er et populært arrangement, avslutter vertinnen på Værtshuset.


182036pa



Les mer...

2018-04-11 09:30

195004w4

Fitore fra FRK BEAUTY er nest best i verden på vippeextensions

Artikkel Fitore Rexhepi Kalludra er bare 29 år, men har allerede rukket å åpne salongen FRK BEAUTY og utvikle sitt eget vippemerke. I tillegg er hun rangert som nummer 2 i verden på sitt felt.
194023w1

Miljøfokuset tar plass i malermesteryrket

Artikkel Stadig flere håndverkere og industribedrifter legger om til en mer miljøvennlig arbeidshverdag. Den Miljøfyrtårn-sertifiserte bedriften Malermester Buer i Drammen, har tatt flere grep for å verne om miljøet.

    Kontaktinformasjon

    193w2

    Hytteliv på svenskekysten

    Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

    51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

    Vi søker medieselgere!

    Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

    67532874

    Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

    Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

    Arkiv