182036182036oa182036oar182036pa

Her kan du feire alt, fra fødsel til grav

Værtshuset på Bærums Verk ble oppført i 1640, den gang med formålet å få kontroll over drikkingen blant arbeiderne ved jernverket. I 2018 er formålet å feire store begivenheter gjennom livet.

Helt frem til 1890 fungerte Værtshuset som et spisested, før det hovedsakelig ble benyttet som boliger. Bygningen på Bærums Verk ble i nyere tid fredet av Riksantikvaren, renovert og igjen tatt i bruk som et serveringssted i 1987.

I dag drives Norges eldste vertshus av Ulla Irmeli Ojala Laycock og mannen hennes Bob Laycock, og gjestes i dag av et helt annet klientell enn på 1600-tallet. Felles for de fleste gjestene som besøker det historiske spisestedet i dag, er at de har et eller annet å feire.


Med urter og bær fra egen hage og et hovedfokus på ærlig og kortreist mat i rikelige porsjoner, har ekteparet holdt stand i det fantastiske vertshuset i 18 år.


– Vi startet her 1. april 2000 – som en aprilspøk!


Latteren sitter løst hos den engasjerte vertinnen, som fortsetter å fortelle ivrig om vertshusets gjesteklientell.


182036oar
– Værtshuset er et hyggelig sted å ha et selskap – fra fødsel til grav! Men dette er også et sted der du bare kan komme og spise, det er mange som stikker innom bare for en lunsj. Men det er også mulig for bedrifter å komme hit, og jeg kunne absolutt tenke meg å få besøk av flere bedrifter, for som oftest går det i privatpersoner og tilhørende feiringer av alle slag.

Ulla Laycock er nøye med utvalget av råvarer, og de bruker kun gode råvarer som gjenspeiler sesongen, urter fra egen urtehage og bær fra egne bærbusker.


– Dette er et gammelt hus, så vi har tenkt helt fra begynnelsen at maten må jo gjenspeile huset. Vi lager hjemmelaget, ærlig og naturlig mat. Alt lages her i huset og vi baker helt fantastisk brød. Vi bakte surdeigsbrød før noen andre gjorde det, og nå har vi faktisk en surdeigskultur fra Finland som er nesten 100 år gammel, forteller Ulla Laycock.

Værtshuset har ulike rom i forskjellige størrelser, der hvert rom har sin egne spesielle atmosfære og unike innredning. I låven kan de dekke på til opptil 50 personer, med feiringer som bryllup, konfirmasjoner og minnestunder.

I tillegg har de faste årlige arrangementer som blant annet feiring av kvinnedagen den 8. mars og Sankt Hans-feiring.

– Kvinnedagsfeiringen har vært veldig populær. Da arrangerer vi en mat- og vinaften med moteshow med butikker fra Bærums Verk, som våre ansatte her på Værtshuset går mannekeng for. Programmet den kvelden er tilpasset kvinner, og er et populært arrangement, avslutter vertinnen på Værtshuset.


182036pa



Les mer...

2018-04-11 09.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv