anleggsgartnerost2anleggsgartnerost1anleggsgartnerost3anleggsgartnerost4anleggsgartnerost5anleggsgartnerost6

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Anleggsgartnermesteren Pål Lund, har jobbet som anleggsgartner i over 30 år. Oppgjennom årene har den engasjerte og positive anleggsgartneren tatt både fagbrev og mesterbrev i anleggsgartneryrket, og har bygget opp flere suksessfulle gartnerfirmaer 


– Jeg har alltid vektlagt flinke folk og god vekst, innleder Pål. Jeg var så heldig å komme tidlig inn i et selskapsom ble solgt i 2017. Da forsvant alle gartnerselskapene mine, og etter en karantene på 30 månederstartet jeg på nytt, med både nye og gamle kollegaer, forteller han videre. 

Synergieffekt 
Pål ønsket å flytte tilbake til hjemtraktene, og havnet derfor på en gård i Sandefjord. Etter hvert fikk han kontakt med et entreprenørselskap som het Bjørn & Øyvind Tveter AS, som han valgte å kjøpe opp. Samtidig byttet entreprenørselskapet navn til Tveter & Lund, og Pål Lund fungerer i dag som styreleder ved entreprenørselskapet og daglig leder ved Anleggsgartner Øst AS. Han forteller at det aller beste med oppkjøpet er den åpenbare synergieffekten ved å kombinere anleggsgartnertjenester med entreprenørtjenester.  

– I 2020, startet jeg Anleggsgartner Øst, der Tveter & Lund eier 60 prosent og de ansatte 40 prosent av selskapet. Vi har hatt en helt formidabel vekst, hvor vi i 2023 hadde tidenes beste omsetning. Det har vært et eventyr, smiler den entusiastiske anleggsgartneren.   


Anleggsgartner Øst har også lokasjoner i Østfold og Drammen, og i 2022 etablerte man Anleggsgartner Øst Geilo AS; et selskap som er basert lokalt i Geilo og har rundt ti ansatte.  

– Her i Anleggsgartner Øst er vi cirka 25 ansatte, og i løpet av året blir vi sikkert ti ansatte til. Konkurransen i anleggsgartnerbransjen er hard, men vi klarer oss bra siden vi har fått tak i flinke folk som har utført jobber som har gått veldig bra, konkluderer Pål.  

Anleggsgartner Øst er spesialister innenfor private hager, offentlige områder og grunnarbeid, og designer utemiljøer som ikke bare er vakre, men også funksjonelle og i tråd med kundens personlige smak og livsstil. Noen kunder setter pris på en enkel hage som er lett å vedlikeholde, og noen ønsker et fyldig og blomstrende paradis – Anleggsgartner Øst tar seg av alt med like stort engasjement.  

Jobber på lag med naturen 
Siden oppstarten har Anleggsgartner Øst hatt flere totalentrepriser. Pål nevner en park i Asker hvor de utviklet en lekepark og skulpturpark for barn, med stein og trær fra Larvik. I fjor ble de dessuten ferdige med et stort oppdrag i Sandefjord; et prestisjeprosjekt som gikk over ti måneder.  

– Vi er også veldig mye i privatmarkedet og tar oss av smått og stort. Alle fortjener en god fagmann, og vi opplyser alltid kunden om varige løsninger. Vi råder ofte kundene til å ikke gå for det billigste alternativet dersom man ønsker et levende uterom, understreker Pål.  


Det erfarne anleggsgartnerteamet har fått stor suksess ved å kombinere estetikk og funksjonalitet, og som en Miljøfyrtårnbedrift, jobber de dessuten alltid med det naturlige i fokus.  

– Nå har vi merket et stort fokus på miljøet også blant helt vanlige privatpersoner. Før var det kun for de spesielt interesserte, men nå vil mange ha naturlige elementer som regnbedd og gress på taket, forteller Pål. 

Pål er en anleggsgartner med mye kunnskap, som han aller best liker å tilegne seg utendørs. Han trives ute blant kundene, hvor han blir godt kjent med mennesker og kan knytte kontakter.   

– Jeg er ingen kontorperson, og jobbene får vi ofte gjennom mitt nettverk. Derfor er vi heller ikke på anbudsmarkedet. Fremover drømmer jeg om å utvide ytterligere, og ønsker å knytte kontakter med et større selskap. Slik kan man generere inntekter og bli mer slagkraftige jo større vi blir, påpeker han 

Fullt trykk 
En stor del av suksessfaktoren til Anleggsgartner Øst, er å ha et stort fokus på å bygge en god kultur og et bra samhold, der de ansatte bryr seg om hverandre og trives på jobb.  

– Det tror jeg er det aller viktigste. Et godt arbeidsmiljø trumfer alt, og gir oss et godt rykte i bransjen. Her møter de ansatte ofte opp på jobb en halvtime før de begynner, bare for å drikke kaffe og snakke sammen. Flere av de ansatte kommer også inn selv om de har fri, og det er veldig gøy, forteller Pål.  

Med stor fremtidstro til tross for utfordringer i markedet, går Anleggsgartner Øst og deres avdelinger nå en lys vår og blomstrende år i møte. 


– Til våren tror jeg det blir fullt trykk! Vi har merket en stor økning i forespørslene de siste to ukene, og jeg merker at folk er veldig positive. Jeg velger i hvert fall å tro at 2024 blir et bra år, med et godt trykk i markedet og jobb til allesmiler Pål Lund  

Les mer...

2024-03-01 09.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  Arkiv