eikås3eikås1eikås2

Slik har Eikås Sagbruk fått et solid fotfeste i Vest-Agder

Eikås Sagbruk, har satt permanente avtrykk på Eiken i Vest-Agder, med trelastproduksjon siden 1955. Med nye eiere, tar de nå stand for fremtiden – med et stort fokus på kostnadseffektiv produksjon.

Generasjonssagbruket Eikås Sagbruk, ble startet av Telhaug-familien i 1955. I 1989 tok John Anker Telhaug over roret som daglig leder etter farenEtter nærmere 50 år i familiebedriften, ønsket John Anker å trekke seg tilbake, og solgte Eikås Sagbruk til AT Skog med overtakelse fra årsskiftet 2020-2021. Men til tross for overtakelsen, er John Anker fortsatt fast inventar i sin gamle familiebedrift, og samarbeider tett med salgssjef Sten Lunden. 


Topp moderne anlegg
Eikås Sagbruk, leverer det meste innen trelast og byggevarer, til hytteprodusenter og byggevarekjeder. De har et topp moderne anlegg med beliggenhet på Eiken i Vest-Agder, bestående av produksjonslokaler, sag, sorteringsverk, trelasttørker, høvlerier, impregneringsverk, beiseanlegg, prekutt-anlegg og eget verksted.  



De har hele tiden utviklet og modernisert seg, og har satset mye penger på å ha det beste utstyret og være mest mulig rigget for fremtiden 


– Telhaug-familien har brukt mye penger på å utvikle det videre  nærmere 80 millioner de siste årene. Det nyeste er beiseanlegget, som kan betjenes av én mann. Med lite bemanning blir det veldig effektivt; tømmeret kommer rett ut, ferdig beiset og klart til bruk, forteller Sten Lunden, salgssjef i Eikås Sagbruk 


Kortreist tømmer
Tømmeret de benytter seg av, er kortreist og kommer stort sett fra lokale leverandører 


– Vi får lokale tømmerråvarer som blir løftet rett inn på sag, sier Sten.  



Han forklarer videre at oppvarmingen av hele bygget går på biobrensel, og at de er helt selvforsynte med oppvarming av anlegget. De har et årlig behov på rundt to millioner kilowatt timer i strøm, og klarer selv å varme opp alle lokalene sine med biovarme. De produserer faktisk mer enn det dobbelte i året!  


Fokus på effektiv drift
Nå er målet fremover å produsere 100 000 kubikk tømmer i året, mot dagens 75 000 kubikk. De ønsker hele tiden å produsere mer trelast, og samtidig minske sine egne produksjonskostnader ved hjelp av smarte løsninger som kostnadsbesparende anlegg og minimale oppvarmingskostnader. 


En effektiv drift er også mulig takket være både eget verksted og god logistikk. Med egne reparatører som kan ta hånd om maskinene på stedet, slipper de å leie inn folk og de slipper å vente. Og når det kommer til logistikken, sier det seg selv at denne må være knivskarp. Ikke minst når det handler om store volum.  


– Å lytte til kundene og kunne ta imot både ros og ris, det er utrolig viktig. Det er kunden som er en viktig bidragsyter for at vi skal kunne utvikle oss. Vi må aldri misbruke tilliten fra kundene, avslutter John Anker Telhaug. 


 

Les mer...

2021-06-01 12.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    • EIKÅAS SAGBRUK AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      38 34 82 02
    • Adresse:
      Eikenveien 710, 4596 Eiken
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv