183043

Tar miljøansvar gjennom sirkulær økonomi

Sandefjord har en lang historie i å huse flere kjente IT-firmaer som har blitt suksesshistorier. Store IT-selskap som ALSO, Itegra og Telefast, har sin forankring i nettopp Sandefjord – og det samme har Core 10 AS.

Men hvem skal ta ansvaret for miljøet i en slik bransje? Core 10 tar miljøansvar gjennom å bane vei for en grønnere tankegang i IT-bransjen, og utfordrer myten om at det ikke går an å gjenbruke PC-er.


–  Tidligere jobbet vi med datasenter-teknologi, men vi så et behov for å bevege oss mer mot bærekraftige forretningsområder, som sirkulær økonomi, forteller Tor Espen Vigdal-Hanssen i Core 10.


– Det er også en myte at refurbished utstyr er underlegent nytt hva gjelder teknologi. Dette stemmer ikke; refurbished utstyr fra Core 10 har gjerne samme teknologi som nytt utstyr, understreker han.


Sammen med kollega Daniel Monk Berge, startet Vigdal-Hanssen IT-firmaet Core 10 for drøyt syv år siden. På syv år har de rukket å gå gjennom både opp- og nedturer. Men mest oppturer. I 2015 ble de en Gasellebedrift, og de fikk en solid partner i ryggen da de inngikk partnerskap med Infotheek Group, som er en av de ledende aktørene innenfor sirkulær økonomi i Europa.


–  Vi valgte en partner som vi tenkte var det beste for Core 10 på langsikt. Det som er veldig spennende her er dette med sirkulær økonomi, som er veldig i tiden nå. Infotheek Group er en av de største på gjenbruk og reprodusering av IT-utstyr i Europa, forteller Berge.


Core 10 selger i dag mest nytt utstyr, men mot fremtiden ser det ut til å gå mer mot gjenbrukt og reprodusert; eller refurbished, uttrykket som Berge og Vigdal-Hanssen foretrekker å bruke. Besparelsen man får ved å kjøpe refurbished utstyr kan være betydelig, ofte 30 prosent eller mer.


–  Vi har veldig høy kvalitetssikring i forhold til refurbishment-prosessen. I Norge selger vi bare høykvalitetsgjenbrukte produkter som ser ut og oppleves som nytt. For vår del er utfordringen å få folk til å få opp øynene på sirkulær IT og fjerne det negative, fastslår de.


Når de utfører refurbishing på enten PC-er, nettverksutstyr, nettbrett eller telefoner, gjennomgår produktene en sjekkliste på 18 punkter, og de utfører kvalitetskontroll av de brukte produktene. De merker og inspiserer, sletter data, åpner opp og støvsuger. PC-er får i tillegg helt nye, ubrukte tastatur. Når produktene kommer tilbake til Core 10s lager, kan de trygt selges videre til nye eiere.


–  Det er en hel prosess før produktene går tilbake til lageret og kan selges. Vi gjør avtaler med bedriftene som vi har kjøpt de brukte produktene av, og de får en utfyllende rapport mot slutten av prosessen, utdyper Vigdal-Hanssen.

Core 10 er med andre ord like interessert i å få varer inn som å få varer ut, og de blir glade for å gjøre oppkjøp fra kundene som kjøper nytt av dem.


–  Når vi har med oss produktene ut til kundene, så ser man jo at kvaliteten er veldig, veldig høy.

Les mer...

2018-05-30 09.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv