mesterlyskrsand2mesterlyskrsand4mesterlyskrsand1mesterlyskrsand3mesterlyskrsand7mesterlyskrsand6mesterlyskrsand5mesterlyskrsand8mesterlyskrsand9mesterlyskrsand10mesterlyskrsand11

Her får du profesjonell hjelp til å velge riktig belysning

De to Mesterlys-forretningene i Arendal og i Kristiansand Avenyen, deler en mangeårig kunnskap om lyskilder og lyssetting med sine kunder, for en behagelig atmosfære i hjemmet.

Å velge riktig belysning for en optimal lyssetting, er en kunst som er vanskelig for ufaglærte å mestre. Mesterlys Arendal og Mesterlys Kristiansand Avenyen, er begge forretninger innenfor belysning, som veileder kundene i å velge riktig lyssetting.


Lys er en stor pasjon for daglig leder og tredje generasjon i Mesterlys Kristiansand, Jonas H. Mosvald.



– Jeg hjelper og løser lyssetting for kundene. Det er mange som kommer hit og finner belysning vanskelig og utfordrende. Å lyssette er jo todelt; en estetisk og en praktisk funksjon, sier han og utdyper:


– Lys skaper atmosfære. Men i dag - hvor det finnes mye dekorlys og pærer - kan du i butikken tro de gir lys, men så kommer du hjem og så lyser det som et halvt stearinlys, forteller Jonas engasjert.


Fagfolk innenfor belysning
Mesterlys Arendal og Mesterlys Kristiansand, driver med lysplanlegging både for privatpersoner og næring, og deres butikker fungerer som et aktivt showroom.



– I dag er folk mer og mer opptatt av det totale når de pusser opp. Da blir vi fagfolk innenfor belysning engasjert mye tidligere enn før, der vi kan komme inn og skreddersy løsninger i forhold til interiør og belysning.


I butikkutstillingen finnes det to vegger med bare pærer, og et lampeutvalg som krever eksperthjelp for å velge riktig lyskilde- og setting som passer til den enkeltes behov og individuelle smak.


– Folk trenger veiledning, for alternativene er så mangt. Bare pærer i dag, er et eget felt, fastslår han.



Lys er individuelt
Jonas forteller at vi ofte har en individuell oppfatning av lys. Det som noen synes er lunt, varmt og koselig, kan andre isteden oppfatte som gult og grusomt.


– Det er viktig å kunne tilby hele spennet fra 89 kroner til 80 000. Det handler om å vise hva som finnes, og det handler ikke nødvendigvis om prislappen, men riktig produkt. Her er kunden viktigst, og vi er helt avhengig av at kunden føler seg sett og hørt, forsikrer Jonas med et smil.


Mesterlys her i Kristiansand og i Arendal, ble startet av Jonas’ bestefar, og eies av Jonas’ mor. Jonas selv, er tredje generasjon i familiegeskjeften. Han har jobbet med belysning i hele sitt yrkesaktive liv, og brenner for yrket. Han har jobbet både i Oslo og Kristiansand, men synes selv at ingenting kan måle seg med hjemtrakten. Her i nye, fine lokaler i Mesterlys Kristiansand, trives han dessuten ekstra godt.



– Dette har vært en kjempespennende by å snakke belysning med folk! Det er så lett å snakke fag, det inspirerer veldig til videre drift.


Åpner nettbutikk
Jonas forteller at de har opplevd en utrolig pågang og økt interesse for belysning, at de på sikt vil åpne en nettbutikk dedikert til kundene som bor utenfor Kristiansandsområdet.  


– Etter to somre, blir vi kontaktet av så mange mennesker som ikke bor i Kristiansand, men som har vært i butikken tidligere og ikke funnet oss på nettet. Det har blitt mange kreative telefoner og mange rare innpakninger på posten, så vi konkluderte med at det var så mye trøkk på det at vi må opp med en nettbutikk, forteller Jonas muntert.



Han opplever at kunder i dag følger med i tiden og er mer opptatt av nye ting, og Jonas trekker spesielt frem storfavoritten Phillips Hue.


– Der et veldig innovativt og utrolig spennende produkt, der du ikke trenger ikke den store el-installasjonen – men likevel kan styre så utrolig mye.


Han poengterer at kundene gjerne også må komme inn med eldre lamper som bare trenger en reparasjon for å bli som nye igjen.


– Gamle lamper er som oftest håndlagde, og de er faktisk lettest å reparere! Vi har teknisk kompetanse til å reparere eldre lamper, og 90 prosent av gangene klarer vi å reparere de, smiler Jonas avslutningsvis.

Les mer...

2021-04-01 15.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv