arexa3arexa4arexa1arexa2arexa6arexa5

Kompetansebedrift på sikkerhet skaper optimale løsninger basert på velutprøvde produkter

Sikkerhetsselskapet Arexa AS, bygger sine sikkerhetsløsninger på et solid fundament som dekker kundenes behov på en praktisk og fremtidsrettet måte – med et unikt system der alle komponentene snakker sammen.

Arexa AS ble startet av daglig leder Svein H. Dahle i 2021, etter en omfattende omstruktureringsprosess. Sikkerhetsselskapet med 22 ansatte fordelt på tre avdelinger på Hamar, Oslo og Stavanger, er nemlig tuftet på GK Sikkerhet, som ble avviklet i 2020. Som fuglen Føniks, steg Arexa opp fra asken – med en engasjert og kompetent daglig leder i spissen.


– Da GK-konsernet ville starte med sikkerhet på slutten av 2017, fikk jeg ansvaret for å lede denne satsingen.. Selskapet GK Sikkerhet AS, skulle bli en betydelig aktør innen GK-konsernet som en totalteknisk entreprenør og servicepartner. Kortversjonen er at vi la opp til en ambisiøs vekststrategi der vi definitivt var på riktig sted, men til feil tid, sier Svein.


Sikkerhetssystemer for alle typer næringsbygg
Svein har lang fartstid i bransjen med fagbrev og ingeniørutdannelse i bunn, og har blant annet jobbet som prosjektdirektør i Infratek Sikkerhet, som etter hvert ble Securitas. I 2011 tok han over som administrerende direktør i Låsgruppen; forgjengeren til Certego. Med andre ord var Svein uten tvil rett mann for jobben han fikk tilbud om i 2017.


– I april 2020 ble vi enige med konsernledelsen og styret i GK, om å gjøre en MBO «management buy out» med meg i førersetet, sier Svein. Jeg tok over GK Sikkerhet AS sammen med leder for salgs- og forretningsutvikling Kenneth Furesund, som har vært med siden tidenes morgen. Vi er nesten som et gammelt «ektepar» på jobb siden vi har jobbet sammen i så mange år, fleiper han.– Arexa er, og skal være, eksperter på standardiserte produkter og løsninger der det tilbys ulike sikkerhetssystemer og tjenester for alle typer private og offentlige formålsbygg, samt nøkkelfrie løsninger inn mot sameier og borettslag. Vi har blant annet standardisert oss på sikkerhetssystemet ARX fra Assa Abloy, som vi har jobbet mye med tidligere, og som våre ansatte i Arexa muligens er «best i byen» på, smiler han.


– Vi har jobbet tett med Assa Abloy i mange år, og da vi jobbet i Certego var vi også eid av Assa Abloy som er verdenslederen innenfor døråpningsløsninger.


Fokus på individuelle behov
Leder for salgs- og forretningsutvikling Kenneth Furesund, forteller at Arexa leverer komplette sikkerhetsløsninger innen elektronisk og mekanisk sikkerhet for et bygg.– Vi har kortlesersystem med fullintegrerte FG godkjent alarmsystem, kameraovervåkning for overvåking av innvendig og utvendig arealer, med mulighet for integrasjon mot adgangskontroll og alarm om det er ønskelig. I tillegg har vi tjenester som besøkssystemer, identitetshåndtering, kortproduksjon med mer. Arexa har også egne låsesmeder som bidrar til at vi tar ansvaret for hele dørmiljøet og alt av lås- og beslag for hele bygget.


Selv om Arexa er en ekspert på sikring av bygg, tar de samtidig rømningsveier og evakuering av bygget på stort alvor – Liv går alltid foran sikkerhet.


– Det er mange lovverk vi må innom for å gi kundene en god og tilfredsstillende løsning, som både sikrer bygget og sikrer at folk kommer ut ved brann eller ved andre behov for evakuering av bygget, utdyper Kenneth.


Med fokus på å avdekke kundens nåværende og fremtidige behov så tidlig som mulig, tilrettelegger Arexa for et solid fundament for kundens fremtidige sikkerhetsløsning. Dette gjør at kundene kan nyte godene av et brukervennlig system som muliggjør fremtidige endringer.– Det kan hende at det er et adgangssystem eller overvåkingskamera som er viktig i dag, men hvis man ser det i et femårsperspektiv, så kanskje man ønsker å utvide med alarm. Vi prøver å få kunden til å tenke litt lenger enn akkurat anskaffelsen i dag, og da er det viktig å bygge et fundament på en passende plattform som tillater kunden å utvide og ikke bli bondefanget, forklarer Kenneth.


Snakker sammen
De hører ofte om kunder som har investert masse penger i et system, som de etter altfor få år må skifte ut fordi man ikke kan utvide systemet, eller legge til funksjonen man ønsker. Derfor har Arexa brukt mye tid på å finne velutprøvde systemer, og sette disse sammen til en komplett løsning som snakker sammen.


– Vi er en nisjebedrift med til sammen 22 engasjerte fagnerder, der nærmere 75% av de ansatte er med på eiersiden av selskapet. Vi anser oss relativt gode på å sette inn velutprøvde produkter fra anerkjente leverandører i et unikt system. Vi ser ofte at det er mange flotte systemer der ute, men det er egentlig bare noen få funksjoner som benyttes daglig! Vi prøver alltid å sette oss inn i kundens ståsted, og aller helst avdekke et behov som kunden ikke var klar over at de hadde. Det er musikk i våre ører, og gir sikkerhet som virkelig betyr noe, smiler Svein H. Dahle.


Les mer...

2023-04-01 15.30

finedesign3

Norges største hagemøbelspesialist satser nå også på proffmarkedet

Artikkel Fine Design er en annerledes hagemøbelleverandør som har spesialisert seg på unike design hagemøbler av god kvalitet siden 2006. Nå skal de satse på proffmarkedet. – Proffkundene får veldig mye for pengene,...
marineservice2

Profesjonell båtforhandler gjør båtlivet enkelt med alt på ett sted

Artikkel Marineservice Oslo, gjør båtholdet så enkelt som mulig for sine kunder, ved å tilby alt på ett sted. – Vi leverer båten på sjøen og henter den igjen på høsten når sesongen er ferdig, så slipper kunden...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv