185050w5185050w10185050w11185050w12185050w13185050w14185050w6185050w9185050w7185050w8185050w4185050w3185050w2

– Det er et økende behov for vår type utdanninger

Norge trenger massasjeterapeuter. Hos Institutt for helhetsmedisin, kan du gå rett ut i jobb etter endt utdanning.

– Jeg ser mer og mer slitne unge, som har nakken oppunder ørene når de er ferdig med studier. Jeg mener at folk som blant annet sliter med hodepine som kommer fra nakken, bør unne seg å gå til massesjeterapeut. 


– Det er rett og slett et økende behov for vår type utdanninger, fastslår Karin Ingebrigtsen, daglig leder ved Institutt for helhetsmedisin i Oslo. 


Muskel- og skjelettplager er kanskje nordmenns aller største sykemeldingsgrunn i dag. Ingebrigtsen mener at man ved å velge et yrke som massør, har en sikker arbeidsplass etter endt utdanning.


– En stor arbeidsplass for massørene når de er ferdig med sin utdanning, er ute hos bedriftene. Mange bedrifter ansetter eller engasjerer en massør, som for eksempel kommer en dag i uka og behandler de ansatte. Det er en skikkelig vinn-vinn-situasjon, sier hun.


185050w10


På fagskolenivå

Institutt for helhetsmedisin består av to avdelinger hvorav den ene ligger i Bergen og den andre i Oslo. Bransjemagasinets utsendte er i dag på besøk hos skolens avdeling i Oslo.


Karin Ingebrigtsen har en bakgrunn som inkluderer en svært variert portefølje, og avslører at hun gikk fra å jobbe som ingeniør til å bli aromaterapeut etter noen år i mammapermisjon. Siden 2004 har Ingebrigtsen vært daglig leder for instituttet. 


– Det er ingen offentlige skoler som tilbyr dette. Vi er alene om å tilby massasje- og soneterapi på fagskolenivå.

På Instituttet for helhetsmedisin kan du velge mellom to studieretninger; massasjeterapi og soneterapi. Instituttet er Lånekassen-godkjent, og en del av høyere yrkesfaglig utdanning etter de nye bestemmelsene. En studie ved instituttet gir 60 studiepoeng.


– Studentene kan ta utdanningene på deltid over to år, og det er veldig populært, for da kan man kombinere studier med jobb. 


Behandler hele kroppen

Ingebrigtsen har blant annet ansvaret for studentene ved instituttet, sammen med en studieveileder. Lærerne ved instituttet består av forskjellige naturterapeuter og naprapater, i tillegg til sjetteårs medisinstudenter som lærer bort grunnmedisin i de to studieretningene. Skolen i Bergen driftes på akkurat samme måte.


– Massasjeterapeut-studiet starter med grunnmedisin, der man lærer anatomi, fysiologi og sykdomslære på sykepleiernivå. Alle norske massasjegrep utgår fra «svensk massasje», som det ble kalt fordi det var en svenske som satte det i system.  Et like brukt begrep i dag er klassisk massasje. Du lærer å behandle hele kroppen, og lærer i tillegg muskelterapeutiske behandlingsmetoder som triggerpunktbehandling, vonde knuter, stretching, idrettsmassasje, skadebehandling, opptreningsøvelser og testing, forteller Ingebrigtsen. 


I studiet lærer de hva en massasjeterapeut kan og ikke kan gjøre; når pasienten bør henvises til andre, og ikke minst hvem pasienten skal henvises til. Skolen er pålagt å ha VEKSfag, og studentene i begge studieretninger får derfor grunnleggende kunnskaper innen vitenskapsteori, etikk, kommunikasjon og samfunnsmedisin.


185050w12

 

Soneterapi mot folkesykdommer

Massasjeterapi-studiet har plass til maks 18 studenter i hver klasse, mens antallet for soneterapi-studiet er noe lavere. 

– Soneterapiutdanningen har også grunnmedisin i studiet, men selve soneterapien bygger på helt andre prinsipper. 


Den har sitt utspring fra Østens filosofi, og betegnes som gammel kinesisk, tradisjonell medisin. Helheten er viktig, og det er en helt annen måte å se sykdom på. I følge soneterapien har områder som bl.a. føttene, hendene og ørene, soner som gjenspeiler hele kroppen, forteller hun engasjert. Våre studenter lærer om føttenes og ørenes soner, og å behandle disse.


Ingebrigtsen forteller videre at mange som får behandling med soneterapi og opplever bedring, er personer som har slitt med forskjellige plager og typiske folkesykdommer i årevis. 


– Dette er en pasientgruppe som har prøvd mye. Derfor er vi veldig nøye på å lære studentene at vi aldri skal si til noen at de skal bli helbredet, men isteden si at det kan hjelpe med soneterapi, betoner hun.


Et stort behov

Du trenger ikke ha en spesiell bakgrunn for å søke studieplass ved Institutt for helhetsmedisin. Vi behandler hver søknad individuelt, og det viktigste er at du har en genuin interesse for å hjelpe andre mennesker til en bedre hverdag. Mange har derimot funnet ut at de har stor nytte av massørfaget i sitt daglige yrke. 


Flere av massasjestudentene våre har bakgrunn som PT-er, og ønsker å tilby sine klienter noe mer. Noen er sykepleiere, andre igjen er snekkere eller kontorarbeidere. Felles for dem alle er at de vil ha flere bein å stå på, og er opptatt av helse, idrett eller trening. 


– Du lærer et yrke og kan gå rett ut i jobb. Våre studenter er kjempefornøyde, avslutter Ingebrigtsen med et smil. 


185050w6

Les mer...

2018-12-05 10.00

prosesspilotene1

Stor CRM-aktør skaper gevinst for bedrifter med helhetlige og digitale systemer

Artikkel ProsessPilotene AS, har fokusert på skreddersydde CRM-system som skaper en gevinst for bedrifter. – Plattformen vår passer til alle, konstaterer salgs- og markedssjef Tor Kristoffersen.
Stratum3d3

Effektivt verktøy med store muligheter: Slik kan bedrifter spare penger på å printe ut egne maskindeler

Artikkel STRATUM3D, er en profesjonell leverandør av 3D-printere og 3D-scannere til prosessindustrien, bilindustrien, automasjon, offshore, prototyping og mange flere type industrier. – En bedrift kan spare mye...

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv