NDInorge1NDInorge2NDInorge3NDInorge4NDInorge5NDInorge6ndinorge7

Forhandlernes favorittaktør har høy kompetanse og rask levering av dekk og felger

Den danskeide dekkleverandøren NDI Norge, er ledende i Norden på dekk og felger til personbiler, varebiler, lastebiler, anleggsmaskiner og landbruksmaskiner, samt olje, smøremidler og batterier. – Våre selgere er utrolig kompetente, og flinke til å selge riktig produkt til riktig kunde, fastslår markedssjef Laila Vang-Johansen.

Med seks lagre i Norge med plassering i Kristiansand, Kopervik, Bergen, Trondheim, Tromsø og det splitter nye hovedlageret på 23 000 kvadratmeter i Vestby, har NDI Norge fått et solid fotfeste med sine dekk, felger og smøremidler mot forhandlermarkedet.


Nord-Europas største dekklager
Laila Vang-Johansen, som er markedssjef for NDI Norge, kan fortelle at konsernet i fjor fylte hele 50 år, men at NDI fortsatt er en familiebedrift i aller høyeste grad.– NDI ble grunnlagt i Holstebro i Danmark av dekkmontøren Benny Kristensen. Benny jobber faktisk fortsatt ved hovedkontoret i Danmark, i en alder av 76 år, men det er sønnen René Kristensen som har tatt over som administrerende direktør, forteller Laila innledningsvis.


Hele NDI-konsernet består av 850 ansatte fordelt på Danmark, Sverige, Finland og Norge. I «hjemlandet» Danmark har NDI dessuten Nord-Europas største dekklager.


– Vi selger omtrent 2,4 millioner dekk i året, og vi har en egen forhandlerkjede som heter Super Dekk. I Danmark er Super Dekk eid av NDI, mens i Norge er det franchisebasert. I Norge er Super Dekk en stor kjede med 165 forhandlere av totalt 350 i Skandinavia, utdyper Laila, og påpeker at Super Dekk utgjør en stor del av deres omsetning.


I tillegg til Super Dekk, eier NDI-Group dekkhotellet TyreTrust, Flex1One som leverer utstyr til verksteder, og et arbeidstøyfirma i Danmark. Her i Norge har NDI Norge hatt en jevn og organisk vekst i alle år, mye takket være et velfylt dekklager og evnen til å levere raskt.


– Med unntak av de nordligste områdene, kan vi levere fra dag til dag. Vi har én av bransjens beste leveringstider og kan levere raskt. I vårt store sortiment har vi alt av dekk – bortsett fra dekk til sykler og motorsykler, poengterer Laila.I NDIs gigantiske lager i Vestby, rommes alt fra små trillebårdekk til store og robuste landbruksdekk. Flere av dekkene blir importerte, deriblant hovedmerkene Toyo, Hankook, Nexen, Alliance og BKT.


Spesialtilpassede løsninger
NDI samarbeider også med flere felgprodusenter, men har sitt egne, populære felgmerke ved navn Mega Wheels, som nylig har kommet med en ny serie spesielt for elbiler, med tre felger som er bygget for å tåle mye.


– Vi er veldig stolte av vår nye felgserie, for det er ikke alle felger som tåler like mye, presiserer Laila. På landbruk har vi en egen felgfabrikk i Danmark som lager felger på bestilling, og våre samarbeidspartnere på alu-felger er Spath, Nitro og Zito, forteller hun videre.


På dekk er det Hankook som er hovedmerket til person- og lastebil, mens BKT og Alliance er hovedmerkene på landbruk og industri. Alle tre merkene er markedsledende i Norge, og kan levere både standardmål og spesialmål.NDI har dessuten et stort sortiment av smøremidler til alle industrier, der merkene Eni Oil og North Sea Lubricants utmerker seg på olje og smøremidler til bilindustrien, små kjøretøy, landbruk, industri, jernbane og marin sektor.


– Alt som kan smøres, bør smøres – og alt som går på drivstoff trenger jo olje, konstaterer Laila med et smil. Vi har også en fin serie fra Eni til veteranbiler, som er veldig godt likt, legger hun til.


Miljø og bærekraft på agendaen
For et års tid siden ble NDI Norge Miljøfyrtårnsertifisert, hvor alle deres seks lagre fikk hver sin sertifisering. Med solcellepaneler på taket til hovedkvarteret i Danmark og en solcelleinstallasjon i full gang her i Vestby, har NDI et stort fokus på miljø og bærekraft i alle ledd.


– Vi har byttet ut gamle lys ved alle våre lagre, og har et stort fokus på kildesortering og gjenbruk av pappemballasje. Vi er også medlem av Grønt Punkt, som vi synes er viktig å være med på, sier Laila.


NDI Norge, utmerker seg også stort når det gjelder den unike kompetansen hos de ansatte, og ikke minst evnen til å veilede kundene til riktig produkt.– Landbruksgjengen her, består av utrolig kompetente folk. Vi har veldig liten gjennomtrekk, og mange av de ansatte har jobbet her i over 20 år, så det er mange års kompetanse på huset! Dessuten er våre selgere ute etter å selge riktig produkt for kundens bruk, sier Laila og utdyper: En kunde kan ha vært godt fornøyd med sine traktordekk, men så ser selgeren at dimensjonene er feil i forhold til forspinnet på for- og bakhjulene. Selgerne våre har en helt enorm kompetanse på slike ting og anbefaler kunden riktig produkt.


Fremtidsambisjonene til NDI er å holde på sin posisjon i markedet, og å vokse; noe de er godt rustet til i sitt store og moderne lager her i Vestby.– Vi ser også at det er potensiale for vekst i alle våre forretningsområder, og vi har et veldig stort fokus på hva vi kan gjøre bedre. Man kan ikke hvile på laurbærene, for det aller viktigste for oss er å serve kundene på best mulig måte, avslutter Laila Vang-Johansen.

Les mer...

2024-01-01 13.45

Mindeblikk2

Kvalitetsbevisst blikkenslagerbedrift hever standarden til blikkenslageryrket

Artikkel Med et slagord som lyder «kvalitet, enkelt og greit», er Minde Blikk AS en blikkenslager som er nøyaktig til fingerspissene og som bryr seg om å levere høy kvalitet.
reliable3

Rask levering av trygge sprinklersystem fra anerkjent leverandør

Artikkel Fra New York til Norge: Reliables sprinklerprodukter har banet vei for en tryggere tilværelse for nordmenn siden 1973.

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv