fjellelektrikeren7fjellelektrikeren1fjellelektrikeren2fjellelektrikeren3fjellelektrikeren4fjellelektrikeren8fjellelektrikeren6fjellelektrikeren5fjellelektrikeren9fjellelektrikeren10fjellelektrikeren11fjellelektrikeren12

Her er fremtidens løsning på høye strømregninger

Fjell Elektrikeren er en elektrobedrift som brenner for grønn energi og energieffektivisering, og elektroinstallatør Sindre Bakkene kan røpe at batterilagring sammen med solceller på taket i private hjem vil bli mer og mer utbredt i fremtiden. – Med batterilagring kan man lade batteriet når strømmen er billig eller fra solenergi på taket, og bruke den oppladede strømmen når strømmen er dyr.

Sindre Bakkene, er elektriker med forholdsvis lang fartstid innen faget. Han brenner for grønn energi og fremtidens uendelige muligheter innenfor ny teknologi og energieffektiviserende tiltak. Sindre startet firmaet Fjell Elektrikeren i 2014, og drev firmaet alene samtidig som han jobbet offshore. På grunn av nedgangstider innen offshore industriene fra slutten av 2015 satset han heller på eget firma og fikk to ansatte i 2016. I dag har Sindre 20 ansatte i Oslo og har også medvirket til en avdeling med 4 ansatte i Valdres med kompanjong Jon Hilmen som er elektroinstallatør der.



– Det er vanvittig mye som skjer innenfor elektro nå om dagen! Det er en stor teknologisk utvikling, og det er ikke lenger bare smartstyring av belysning, sier Sindre. 


Som elektriker har man et variert yrke med så mange forskjellige ting å holde på med, og siden bransjen er i en så stor endring er det alltid viktig å være nytenkende og å følge med i tiden. Det er veldig viktig for oss, understreker han.


Løsningen på høye strømregninger
Fjell Elektrikeren har en bra ordrereserve i hele 2023, og holder nå om dagen på å etablere seg for fullt innen solcelleinstallasjoner og batterilagring; strømsparende tiltak som er veldig i vinden akkurat nå og som kommer til å fortsette å vokse i omfang fremover.



– Vi har levert en del anlegg allerede og har store anlegg på tur. Hvis vi går ti år fremover i tid, så er det nok mange av de flate takene man ser rundt her som har solceller, tipper Sindre, som poengterer at klimaet i Norge egner seg svært godt for solceller.


Den drevne elektrikeren mener at Norges strømnett har store utfordringer og vil på sikt overbelastes hver eneste dag, med et stadig økende strømforbruk i takt med at elbilene blir flere og flere. Sindre forteller at løsningen kan være å bli sin egen kraftleverandør ved å montere solcelleanlegg på taket og installere energilagringssystem med batterilagring; en løsning som ikke bare letter trykket på strømnettet, men som også sparer privatpersoner for skyhøye strømregninger. Store batterianlegg har kommet og vil også komme i strømnettet for å kutte effekttoppene og avlaste strømnettet og bli en nøkkel for kraftleverandørene.


– Norge skal bygge en god del batterifabrikker i tiden fremover, og batterilagring i vanlige bolighus kommer til å komme i større og større grad. Fordelen med batterilagring er at man kan lade batteriet når strømmen er billig, og bruke den oppladede strømmen på når strømmen er dyr også, forklarer han. Dette er spesielt gunstig vinterstid når vi ikke har stor nytte av et eventuelt solcelleanlegg på taket.


På sikt vil den som eier en elbil kunne bruke batteriet i bilen som lagring. Da lader man bilen på natten når strømmen er billig, og på morgenen når strømprisen som regel er høy, kan en familie på fire fint bruke strømmen fra bilen til å lage frokost, dusje og sette på en vaskemaskin.


Rekrutterer lærlinger
Elektrikeryrket er med andre ord et yrke som bare vil bli viktigere og viktigere i fremtiden, og Sindre legger stor vekt på å ta inn lærlinger kontinuerlig. I dag har han seks lærlinger ved Fjell Elektrikerens avdeling i Oslo, og han er alltid på leting etter lærelystne elektrikerlærlinger.



– Som elektrikere er vi i en situasjon der man er veldig ettertraktet. Det er manko på dyktige elektrikere, og vi har sett nytten av å rekruttere nye lærlinger. Det er for få som kan et godt håndverk, og jeg synes det er viktig å videreføre å lære opp gode folk, understreker Sindre, som tar sitt samfunnsansvar uten å nøle.


Utøker med rådgivende tjeneste
Fremtiden til Fjell Elektrikeren består av mange spennende prosjekter, deriblant Solberg Hage i Ås kommune, der 12 atriumhus og fire blokker med 52 leiligheter i massivtre skal bygges.


– Det er et miljøvennlig og flott prosjekt, som er bygget på en litt annen måte, der de også tilrettelegger for et eventuelt fremtidig solcelleanlegg. Det er et spennende prosjekt for oss å være med på, og det blir kjempeflotte blokker – det er prestisjeprosjektet vårt i 2023, smiler en stolt Sindre.


Sindre utdyper at fremtiden for Fjell Elektrikeren også innebærer en rådgivende tjeneste, der de kan komme med løsninger og råd til hvordan privatpersoner kan være sin egen kraftleverandør og få ned strømregningen sin.



– Vi ønsker å være den rådgivende parten innen solceller og batterilagring. Det er ikke til å stikke under en stol at det går mot et grønt skifte, og da handler det om energieffektivisering og å kunne produsere strøm selv, fastslår Sindre Bakkene.

Les mer...

2023-02-15 14.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv