fjellelektrikeren7fjellelektrikeren1fjellelektrikeren2fjellelektrikeren3fjellelektrikeren4fjellelektrikeren8fjellelektrikeren6fjellelektrikeren5fjellelektrikeren9fjellelektrikeren10fjellelektrikeren11fjellelektrikeren12

Her er fremtidens løsning på høye strømregninger

Fjell Elektrikeren er en elektrobedrift som brenner for grønn energi og energieffektivisering, og elektroinstallatør Sindre Bakkene kan røpe at batterilagring sammen med solceller på taket i private hjem vil bli mer og mer utbredt i fremtiden. – Med batterilagring kan man lade batteriet når strømmen er billig eller fra solenergi på taket, og bruke den oppladede strømmen når strømmen er dyr.

Sindre Bakkene, er elektriker med forholdsvis lang fartstid innen faget. Han brenner for grønn energi og fremtidens uendelige muligheter innenfor ny teknologi og energieffektiviserende tiltak. Sindre startet firmaet Fjell Elektrikeren i 2014, og drev firmaet alene samtidig som han jobbet offshore. På grunn av nedgangstider innen offshore industriene fra slutten av 2015 satset han heller på eget firma og fikk to ansatte i 2016. I dag har Sindre 20 ansatte i Oslo og har også medvirket til en avdeling med 4 ansatte i Valdres med kompanjong Jon Hilmen som er elektroinstallatør der.– Det er vanvittig mye som skjer innenfor elektro nå om dagen! Det er en stor teknologisk utvikling, og det er ikke lenger bare smartstyring av belysning, sier Sindre. 


Som elektriker har man et variert yrke med så mange forskjellige ting å holde på med, og siden bransjen er i en så stor endring er det alltid viktig å være nytenkende og å følge med i tiden. Det er veldig viktig for oss, understreker han.


Løsningen på høye strømregninger
Fjell Elektrikeren har en bra ordrereserve i hele 2023, og holder nå om dagen på å etablere seg for fullt innen solcelleinstallasjoner og batterilagring; strømsparende tiltak som er veldig i vinden akkurat nå og som kommer til å fortsette å vokse i omfang fremover.– Vi har levert en del anlegg allerede og har store anlegg på tur. Hvis vi går ti år fremover i tid, så er det nok mange av de flate takene man ser rundt her som har solceller, tipper Sindre, som poengterer at klimaet i Norge egner seg svært godt for solceller.


Den drevne elektrikeren mener at Norges strømnett har store utfordringer og vil på sikt overbelastes hver eneste dag, med et stadig økende strømforbruk i takt med at elbilene blir flere og flere. Sindre forteller at løsningen kan være å bli sin egen kraftleverandør ved å montere solcelleanlegg på taket og installere energilagringssystem med batterilagring; en løsning som ikke bare letter trykket på strømnettet, men som også sparer privatpersoner for skyhøye strømregninger. Store batterianlegg har kommet og vil også komme i strømnettet for å kutte effekttoppene og avlaste strømnettet og bli en nøkkel for kraftleverandørene.


– Norge skal bygge en god del batterifabrikker i tiden fremover, og batterilagring i vanlige bolighus kommer til å komme i større og større grad. Fordelen med batterilagring er at man kan lade batteriet når strømmen er billig, og bruke den oppladede strømmen på når strømmen er dyr også, forklarer han. Dette er spesielt gunstig vinterstid når vi ikke har stor nytte av et eventuelt solcelleanlegg på taket.


På sikt vil den som eier en elbil kunne bruke batteriet i bilen som lagring. Da lader man bilen på natten når strømmen er billig, og på morgenen når strømprisen som regel er høy, kan en familie på fire fint bruke strømmen fra bilen til å lage frokost, dusje og sette på en vaskemaskin.


Rekrutterer lærlinger
Elektrikeryrket er med andre ord et yrke som bare vil bli viktigere og viktigere i fremtiden, og Sindre legger stor vekt på å ta inn lærlinger kontinuerlig. I dag har han seks lærlinger ved Fjell Elektrikerens avdeling i Oslo, og han er alltid på leting etter lærelystne elektrikerlærlinger.– Som elektrikere er vi i en situasjon der man er veldig ettertraktet. Det er manko på dyktige elektrikere, og vi har sett nytten av å rekruttere nye lærlinger. Det er for få som kan et godt håndverk, og jeg synes det er viktig å videreføre å lære opp gode folk, understreker Sindre, som tar sitt samfunnsansvar uten å nøle.


Utøker med rådgivende tjeneste
Fremtiden til Fjell Elektrikeren består av mange spennende prosjekter, deriblant Solberg Hage i Ås kommune, der 12 atriumhus og fire blokker med 52 leiligheter i massivtre skal bygges.


– Det er et miljøvennlig og flott prosjekt, som er bygget på en litt annen måte, der de også tilrettelegger for et eventuelt fremtidig solcelleanlegg. Det er et spennende prosjekt for oss å være med på, og det blir kjempeflotte blokker – det er prestisjeprosjektet vårt i 2023, smiler en stolt Sindre.


Sindre utdyper at fremtiden for Fjell Elektrikeren også innebærer en rådgivende tjeneste, der de kan komme med løsninger og råd til hvordan privatpersoner kan være sin egen kraftleverandør og få ned strømregningen sin.– Vi ønsker å være den rådgivende parten innen solceller og batterilagring. Det er ikke til å stikke under en stol at det går mot et grønt skifte, og da handler det om energieffektivisering og å kunne produsere strøm selv, fastslår Sindre Bakkene.

Les mer...

2023-02-15 14.00

beautyimport3

Haugesunds eldste firma har noe som få andre har

Artikkel Skjønnhetsgrossisten Beauty Import AS, har aner som går helt tilbake til 1863. De driver fortsatt på «gamlemåten», der personlig kundekontakt er grunnlaget for et godt og langsiktig samarbeid. – Den...
kameleonrobots2

Slik bidrar samarbeidende roboter til et bedre arbeidsmiljø

Artikkel Kameleon Robotics, er distributør av samarbeidende roboter fra de danske robotprodusentene Universal Robots og MiR.  Ved hjelp av avansert sikkerhetsteknologi innebygget i robotene, kan slike roboter arbeide...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv