192010w4192010w1192010w2192010w3192010w5

Avdekker og bekjemper søvnapné

Avdekker og bekjemper snorking og den skjulte helsefaren søvnapné, som på sikt kan medføre blant annet hjertestans, dårlig søvnkvalitet, hjerte- og karsykdommer og diabetes.

Året var 2007 og den anerkjente tannlegen Claus Gamborg Nielsen, fikk en dag plutselig en idé. I 2007 hadde han rukket å jobbe som tannlege i egen praksis i seks år, men hadde vært praktiserende tannlege helt siden 1993. På klinikken hans, Hvite Smil, var det i begynnelsen et stort fokus på nettopp kosmetisk behandling av tenner. Han forstod at navnet var begrensende og valgte å dele virksomheten sin i flere deler. Først ut var Drammen Søvnklinikk.


– Jeg begynte å google på svenske tannleger og hva svenske tannlegesenter kunne tilby i 2007. Da kom jeg over snorkeskinner og lurte på hvorfor ingen drev med dette i Norge, forteller Nielsen engasjert.


Revolusjonerende behandlingsmetode

Nielsen så nemlig et stort behov for en slik ny behandlingsmetode her til lands, mot en av våre vanligste og farligste sykdommer. Han fikk tak i en svensk tanntekniker som, i likhet med Nielsen, så snorkeskinnenes store potensiale i Norge. Nielsen meldte seg på et kurs i Tyskland og bestemte seg deretter for å tilby denne behandlingsmetoden til nordmenn med søvnapné, søvnproblemer og snorkeproblematikk.


– Da fikk jeg virkelig opp øynene for hvor stort dette egentlig er, og hvor mye søvnsykdommer kan påvirke folks generelle helse!


Forhindrer søvnapné

Dårlig søvnkvalitet kan på sikt føre til høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, diabetes og slag og fører ikke helt sjelden til dødsfall knyttet til en svekket søvnhelse. Øre- nese- og halsavdelingene på sykehus rundt omkring i Norge, har lenge vært klar over sykdomsproblematikken til de som lider av søvnapné, men ingen hadde hørt om den spesielle munnskinnen da Nielsen demonstrerte det fiffige produktet for dem for første gang i 2007.


– Ballen rullet etter at Aleris i Oslo og flere andre sykehus henviste pasienter til meg, smiler han.


– Kan du forklare hvordan skinnen fungerer?


– Skinnen forhindrer at underkjeven faller tilbake når man sover. Den spenner ut vevet i svelget og forhindrer dermed snorkelyd og søvnapné når luftpassasjen er fri. Man blir fort vant til å bruke den, og mange klarer ikke å sove uten når de først har skaffet seg den.


En snorkeskinne er et litt dyrere alternativ, men også et enklere alternativ til CPAP-behandling for både pasient og helsevesen. Helt uten mellomledd, ventetid og tette kontroller – en snorkeskinne hjelper deg umiddelbart.


– Vi har et spesielt måleutstyr her som pasienten kan låne med seg hjem. Denne måler søvnkvaliteten og kan avdekke søvnapné, forteller Nielsen, som hadde en pasient som gikk fra hele 80 pustestopp om natten til null, da pasienten begynte med snorkeskinne.  

 

Utfører Implantatbehandlinger

I tillegg til søvnklinikken, drifter Nielsen gjennom navnet Hvite Smil, virksomheten Drammen Implantatsenter. Han etterutdannet seg slik at han kunne utføre implantatbehandlinger – og sammen med implantatkirurg og samarbeidspartner Bengt Lewin, som på sin side har tilbakelagt seg utrolige 40 000 implantatbehandlinger, utfører Drammen Implantatsenter alle slags implantat behandlinger. 


Konsultasjonen i forkant av en implantatbehandling er helt gratis og mange hevder at Drammen Implantatsenter er billigere enn mange andre. Det gjør blant annet at også pasienter utenfor Drammen, finner veien til Nielsens klinikk.


– Vi er også flinke til å hjelpe dem med tannlegeskrekk. Å få tillit til behandleren er viktig. Jevnlige kontroller og beroligende før behandlingen kan være nok til å snu redselen, mener Nielsen, som legger til at han ikke utfører operasjoner i narkose.



Den viktige tannrensen

Avslutningsvis skal vi ikke heller glemme den alminnelige tannpleier-delen av Hvite Smil, som i dag består av to tannpleiere. Nielsen forteller at NAV dekker det meste av kostnadene for en rens hos en tannpleier. Jevnlig rens forebygger den vanlige tannkjøttsykdommen periodontitt, og mange er nok ikke klar over hvor mye en enkel tannrens og fjerning av tannstein gjør.


– De fleste som er 35 pluss har behov for å gå til tannpleier jevnlig. Det er undervurdert hvor viktig det egentlig er, avslutter den dyktige tannlegen.


Les mer...

2019-04-04 16.35

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv