q

Kan hudens aldringstegn forebygges?

Vi skal alle bli gamle en dag, til tross for manges standhaftige forsøk på å stoppe aldringsprosessen. Anti-aging har lenge vært en trend, men forbindes ofte med modne kvinner som allerede har begynt å se aldringstegn. Dette er ikke lenger tilfellet.

Anti-aging er et tema som er mye omtalt. Det er et stort segment innenfor skjønnhet- og legemiddelindustrien og noe stadig flere setter seg inn i. Aldring skjer med oss alle, men enkelte er mer opptatt enn andre av å reversere eller sakke ned denne prosessen så godt det lar seg gjøre.


De siste årene har også flere fra den yngre generasjonen slengt seg på trenden. De unge i dag starter med forebygging av hudens aldringstegn tidligere enn generasjonen før dem.


Man kan aldri være for tidlig ute med å ta vare på huden

Det er flere enkle grep man kan ta for å utsette hudens aldringsprosess. Det første du skal tenke på er naturlig nok å ta hensyn til det som er kroppens største organ. Dette kan du ikke begynne med for tidlig, og ønsker du å starte forebyggingen tidlig kan disse tipsene hjelpe deg.


Beskytte huden mot sol

Sol, nærmere bestemt UV-strålene som solen gir fra seg, er verstingen når det kommer til hudens aldringsprosess. Faktisk kommer 90% av aldringstegnene i huden fra solen, og den kan gi deg permanente og sjenerende skader.


Det er ingen hemmelighet at mange ønsker glødende solbrun hud, spesielt om sommeren, og tilbringer ekstra tid i solen for å oppnå denne. Skal du være i solen bør du smøre deg godt inn med høy faktor. Er du flink til å beskytte huden din ved å bruke solkrem og holde seg i skyggen når solen steker som verst, kan du faktisk gjøre en forebyggende jobb som du vil takke deg selv for i senere tid. Du vil også forebygge hudkreft. Beskytt huden fra solen så tidlig som mulig.


Allerede eksisterende solskader

Har (sol)skaden allerede skjedd, finnes det ting du kan gjøre i etterkant. MBC Lasersenter har lang erfaring med behandling av solskader som pigmentflekker, rynker og linjer, og tilbyr flere behandlinger som kan reversere noen av skadene som har oppstått.


Intense Pulse Light,eller IPL, er noe som brukes for å behandle solskader, rosace, rødhet og små årer, samt sørge for foryngelse av huden i ansiktet. Spør oss om behandlingen kan være noe for deg på konsultasjon hos en av våre flinke hudpleiere.


Tilfør huden fuktighet

Noe av det viktigste du kan gjøre for å forebygge hudens aldringstegn er å tilføre den nok fuktighet. Dette gjelder uansett hvilken hudtype du har, og kan også forebygge andre hudproblemer.


Hudceller erstattes regelmessig, noen steder oftere enn andre som blant annet ansiktet, brystet, ørene og halsen. Når huden fornyes blir den mer utsatt for skade, for eksempel fra sol eller kulde. Dehydrert hud er mindre motstandsdyktig mot utviklingen av hudkreft, pigmentflekker og rynker, noe som er grunn nok til å bli flinkere med fuktighetskremen.


Fornøyd og hydrert hud vil ikke erstatte hudceller like ofte, og huden vil dermed beskyttes bedre. Allerede eksisterende rynker vil også bli mindre synlige, da huden fremstår fastere og fullere etter tilført fuktighet.


En ekstra boost

Det finnes flere behandlinger som kan tilføre huden nok fukt, blant annet behandling med Profhilo-injeksjoner. Behandlingen brukes ofte som et forebyggende tiltak og kan være svært effektiv for yngre kvinner og menn.


Profhilo er et fullstendig BDDE-fritt, stabilisert og hyaluronbasert produkt som injiseres for å behandle slapp hud. Stoffet tilfører huden fuktighet, stimulerer hudens egen produksjon av kollagen og strammer opp hudvevet. Ettersom stoffet ikke øker volumet i huden, vil du alltid få et naturlig resultat - Profhilo bidrar kun til oppstramming og utglatting av rynker.


Sunt kosthold

Et sunt kosthold er viktig for helsen generelt, men glemmer at dette også er viktig for sunn hud. Sukker og karbohydrater er blant hudens største fiender, da de øker blodsukkeret ditt og får kroppen din til å frigjøre insulin. Insulin kan lage betennelser i kroppen, blant annet i huden, også kjent som kviser og urenheter.


Sukker vil også kunne binde seg til kollagenfibrene som gjør at huden din ser fyldig og ungdommelig ut. Blir disse fibrene skadet, kant du lettere får rynker. Ønsker du å forebygge rynker anbefales det å kutte ned på sukkerinntaket.


Stram opp
Mange av oss har kanskje ikke tenkt på at huden blir slappere av å spise sukker. Heldigvis finnes det behandlinger som kan stramme opp huden din og forebygge at den mister sin stramme, ungdommelige look.


EndyMed er en behandling som brukes for å stramme opp og fornye hud. Den brukes den på alt fra arr etter kviser til rynker og store porer. Hos MBC Lasersenter kan du teste ut EndyMed og mange flere behandlinger som gjør en forskjell på huden din, uansett problemområde.


Du finner MBC Lasersenter sentralt plassert på Skillebekk i Oslo. Klinikkens ansatte har lang erfaring og er svært gode i sitt fag. Eier og sykepleier Ellen Rysand har over 25 års erfaring innenfor fillere, laserbehandling og andre kjemiske behandlinger - her er du i svært trygge hender.


Les mer...

2021-11-03 08.45

mobilegjovik9

Mobile Gjøvik: Ekstra store forventninger til BYD og Nissan Ariya

Artikkel – Vi har ekstra store forventninger til våre to nylanseringer, BYD og Ariya, og interessen blant våre kunder er upåklagelig, sier en oppglødd daglig leder Sjur Hermanrud ved Mobile Gjøvik.
smarttruck4

Banebrytende teknologi: Dette er de store fordelene med elektriske trucker

Artikkel Miljøvennlig, trygt og svært tidsbesparende: De nye elektriske truckene er kommet for å bli! – De er 100 prosent vedlikeholdsfrie, og én av mange fordeler med litium er at man kan pauselade, forteller...
sport24

Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

Picture1

Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv