192007w2192007w3192007w1

– Jeg er med på å øke folks livskvalitet

Restylane er kjent for å redusere rynker og forstørre lepper, men kan også være med på å bekjempe en rekke problemer. Hege Frantzen Wennes hos Wennesklinikken reduserer arr, pigmentflekker, hodepine og mye mer. I tillegg er hun den eneste i Norge som har den nyeste teknologien innen frysing av fettceller.

Hege F. Wennes driver Wennesklinikken AS i Drammen. Hun har lang erfaring innen medisin, kirurgi, akutt skademottak og operasjonssykepleie og var den første «Restylane-behandleren» i Norge. Det er 20 år siden.


– I dag kaller mange nye sykepleiere seg innen dette fagfeltet seg for «kosmetiske sykepleiere». Dette blir helt feil i mine øyne. Kosmetikk er noe du vasker bort, disse behandlingene som jeg utfører kan ikke vaskes bort. Dette er estetiske behandlinger. Behandlinger hvor man går under huden, sier Hege Frantzen Wennes.


Etter en inngående samtale avdekkes det imidlertid at hun også tilbyr mye mer som øker folks generelle livskvalitet.  


– Med bakgrunn som sykepleier og som Røde Kors-delegat, har jeg alltid vært opptatt av livskvalitet i hverdagen. Dette oppdaget jeg i nærvær av mennesker som var kronisk syke. De var flinke til å pynte seg, for når de var fornøyd med seg selv utenpå påvirket det hvordan de følte seg innvendig, og slik er vi alle, forteller hun.


Hege jobbet senere som operasjonssykepleier og fikk erfaring med alt som var inni kroppen under huden vår, men at huden i seg selv utseendemessig og som innpakningen vår hadde en stor betydning for vår psyke. Dette var en viktig inspirasjon får å jobbe videre med hudproblematikk.


– Uansett problemer, om det er kviseproblem, hudskader, arr, store pigmentflekker, fødselsmerker, brannskader, kjevespenning eller hodepine er det aller viktigste at man tar folk på alvor for de behovene og problemene de har.

Pionér i bransjen
Stoffet hyaluronsyre som går blant annet under salgsnavnet Restylane ble utviklet av en svensk forsker og øyenlege, Bengt Ågrup, i 1995. Da produktet ble introdusert i Norge av salgsagent Sam Persson ble Hege invitert med til en spennende ny start.


– Jeg opplevde dette som spennende og interessant, og jeg hadde en magefølelse på at det lå veldig mange muligheter her. Både innen forskning og arbeidsform.  Jeg var dermed med å opprette bedriften AMG i 1999 sammen med Persson og en lege, sier hun.


– Ingen hadde hørt om Restylane så det beste sted å få det ut til publikum var der hvor kunder kom, på grunn av sitt utseende, som da var hudpleiesalonger. Og innen kort tid kunne jeg takket vare min fagbakgrunn tilby et større konsept av behandlinger.


Innen kort tid reiste jeg rundt fra Trondheim til Bergen, Gøteborg og Østlandet samtidig som jeg arbeidet på Drammen Sykehus og innen 1 år var jeg med på opplæring av andre sykepleiere, forteller hun.


Etter mange år på reisefot bestemte hun seg for å etablere seg mere fast hjemme i Drammen og fikk sitt eget lokale i 2011 sentralt i sentrum. I tillegg reiser hun ennå til noen av sine gamle samarbeidspartnere.


Bringer frem de glade trekk.

– Når vi snakker om vårt utseende kommer mange fordi de syns de ser slitne ut. Da handler det ikke om å bygge kinnbein, lepper, kjeve osv., men om å få fram de glade trekkene og bevare folks naturlige dimensjoner. Det mange ikke vet er at Restylane bl.a. tilfører flere kollagen og elastinproteiner. Og vi mennesker mister 1 % av disse proteinene i året fra vi er 25 år. Så tenk deg da at du faktisk kan skru hudens alder litt tilbake, sier Hege.– Dessverre har «fillers», fellesord for forskjellige typer gel, fått en negativ klang i manges hode etter mange stygge behandlinger som ekstremt store lepper og merkelige utseender og så tror mange at bruker man Restylane så blir alle slik.


Sånn er det ikke. Vi som behandlere har et etisk og moralsk ansvar for å anvende denne medisinen på en slik måte at pasienten/kunden er fornøyd og ha et estetisk øye. Og vi som behandlere må også kunne si «nei» til enkelte.


Lepper og reduserte linjer ligger også innenfor Heges ekspertise med Restylane. Men kundene hennes kommer gjerne med mer komplekse problemer for å få hjelp hos Wennesklinikken, der man også utfører en rekke andre behandlinger.Reduserer fettceller uten kirurgi  

I 2008 i USA oppdaget to kirurger og forskere at man kunne fryse en fettcelle slik at den kollapset og gikk til grunne. Denne teknikken heter Coolsculpting og er i dag verdens eneste FDA godkjente måte å gjøre dette på.


Wennesklinikken begynte i 2012 med denne teknikken og siden Hege hadde assistert og jobbet med kirurgi og fettsuging, forsto hun hvilken fantastisk måte denne fettfrysningen var.


– Resultatet blir jevnere enn med kirurgi, ingen anestesi eller ubehag rett etterpå og det ferdige resultatet kommer samtidig som om du ville gjort kirurgi. I 2016 kom den nye teknologien og jeg er i dag den eneste i Norge med denne, avslutter Hege.


Les mer...

2019-04-25 11.00

haartap

Har du blitt tynn i håret? Dette bør du vite om hårtap

Artikkel Å miste håret kan være belastende for selvfølelsen, og det kan være mange grunner til hårtapet. Heldigvis finnes det flere løsninger på problemet.
mobilejessheim2

Banebrytende nyheter: Slik blir Opel og Mazdas bilår i 2022

Artikkel Mobile Jessheim går inn i 2022 med innovative nyheter fra Mazda og Opel. Her får du en smakebit på bilmodellene du ikke kan gå glipp av!

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  solvangrevisjon1

  Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

  Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

  freshinteriør3

  Unike kjøkkenforretninger er først ute med trender

  Opptatt av trender og alltid på jakt etter det nyeste? Da bør du stikke innom Fresh Interiør! – Leverandørene våre skaper ofte trender istedenfor å kopiere de, forteller daglig leder Morten Winterstad.

  Arkiv