cuboid13cuboid1cuboid2cuboid3cuboid4cuboid5cuboid6cuboid7cuboid8cuboid9cuboid10cuboid11cuboid12

Innovativt, effektivt og kostnadsbesparende kantinesystem erstatter den tradisjonelle kantinen

Tech-bedriften Cuboid AS, har utviklet et ubemannet kantinesystem som utfordrer den tradisjonelle kantinen. Med dagsfersk, lokal mat laget fra bunnen av, server FRIGG Kantine arbeidsplasser, sykehus, flyplasser og skoler med næringsrike og varme måltider.

Cuboid AS, er tech-bedriften som har kommet seg opp og frem med sine tekniske løsninger som ikke bare gjør hverdagen lettere, men som sparer tid og penger. Det hele startet med eier og gründer Joachim B. Hansens visjon om å gjøre enkelte produkter mer tilgjengelig for skoler og bedrifter. En visjon som ganske fort utviklet seg til å bli større enn han hadde sett for seg.


– I 2015 begynte vi med industriell vending, som er tilgjengeliggjøring av forbruksmateriell til industrien. Der er vi i dag muligens Norges største, med mange hundre systemer ute i felt, forteller CCO Patrick Strauss.Forbruksreduksjon på 40 prosent
Cuboid har i hovedsak to produksjonssegmenter; skap- og pickup-systemet Henther, og kantineløsningen FRIGG Kantine.


– Henther er en slags vendingmaskin som baserer seg på utlån av verktøy og utstyr hos bedrifter. Vi har kunder i flere segmenter, og på utlån har vi blant annet Equinor som kunde. Da handler det om gassmålere, som er et dyrt instrument som ofte forsvinner siden de er ganske små. For en bedrift kan man med våre maskiner holde orden på det – i tillegg til at verktøyene også blir ladet opp i det samme systemet, utdyper Patrick entusiastisk.


Han forteller videre at etter at Equinor fikk dette systemet, har det så langt ikke havnet en eneste gassmåler på avveie.


– Det er fort gjort at det plutselig går en haug med kollegaer rundt og leter etter et verktøy, og det er jo bortkastet tid for en bedrift, konkluderer Patrick.Cuboids vendingmaskiner benyttes også til uttak av forbruksmateriell som hansker og verneutstyr. For en arbeidsplass gir en slik maskinløsning en forbruksreduksjon på opptil 40 prosent, og er et smart tiltak for å få ned forbruket av utstyr som en ansatt normalt sett ikke har eierskap til.


– Man må man registrere seg for å ta ut utstyret i maskinen, og det gjør at man automatisk passer bedre på det. Det er en klar fordel, og det er ikke for å holde kontroll på de ansatte, men for at de ansatte skal få en lettere arbeidshverdag, poengterer Patrick.


Tilgjengelig og effektivt
Systemet kan også brukes som et pickuppunkt, på lik linje med Postens hentebokser. Ifølge Patrick kan det med fordel benyttes på skoler, banker, flyplasser og mange typer bedrifter, der blant annet utlevering av låne-PCer og datautstyr til nye ansatte, blir gjort tilgjengelig og mer effektivt med Henther.


– Det er utrolig smart for å levere IT-utstyr inn og ut, ettersom det håndterer internlogistikken i selskapet istedenfor at IT-ansatte skal gå og lete etter rett person for å levere ut en telefon eller PC, betoner Patrick.


Segmentet som derimot har vokst aller mest den siste tiden, er kantinesatsingen FRIGG Kantine. Da Patrick begynte som salgssjef i Cuboid for rundt fire år siden, hadde de kun to kunder på kantineløsninger – i dag er de oppe i over 100 kunder.– Det begynte med små bedrifter som ikke hadde kantine fra før, til at vi i dag i større grad tar over tradisjonelle kantiner. I dag har vi kunder som Felleskjøpet, SAS og Sykehusbygg HF, og det er veldig hyggelig, konstaterer den blide salgssjefen.


Rimelig kantineløsning med dagsfersk mat 
Kantineløsningen FRIGG Kantine, er et ubemannet kantinesystem med dagsfersk mat som lages fra bunnen av, helt uten tilsetningsstoffer. Som bedrift kan man få en svært rimelig kantineløsning, som fungerer helt som en «vanlig» kantine – bortsett fra at den ikke har noen ansatte.


– Det er viktig å påpeke at det er en fullverdig kantine, understreker Patrick. Mange har kanskje en annen oppfatning siden det er en maskin, og mange har kanskje ikke fått like god mat i en automat tidligere. Men da er det ikke automaten sin feil, legger han til med et smil.Cuboid leverer både mat og den tekniske løsningen bak kantinesystemet FRIGG Kantine, og alt av software er dessuten utviklet her på huset. Med brukervennlighet i fokus og et avansert system som er utviklet av ingeniører og produsert i Europa, skal de tekniske løsningene bak kantinesystemet rett og slett bare fungere.


– Det er høykvalitetsmaskiner som veier 350 kilo per modul, men løsningene er fleksible og sparer stor plass, konstaterer Patrick.


FRIGG Kantine har både innebygd kjøl som holder maten frisk, og mikrobølgeovnsystem som varmer varmretter. Ved hjelp av en webapplikasjon, kan kantinekundene skanne en QR-kode og bestille hva de ønsker, før man havner i et digitalt køsystem og til sist kan hente sin bestilling. I dag har FRIGG Kantine en nedre grense på 50-60 ansatte eller brukere, men det finnes ingen maksgrense.


– Vi bidrar også med gratis skolemat i Oslo – deriblant på Oslo Handelsgym. De har en vanlig FRIGG Kantine, òg en skolematkantine med 700 uttak om dagen til sammen. Ellers har kantineløsningen subsidiering som en vanlig kantine, enten prosentvis eller at man er med i en kantineordning, forklarer Patrick.


– Maten må lages med kjærlighet
De holder prisene så langt nede de kan, uten at det går på bekostning av matens kvalitet.


– Vi bruker bare førsteklasses matvarer, og vi produserer til og med vår egen yoghurt hvor vi blant annet bruker norske bær og frukter. Vi har flere samarbeidspartnere på mat, og vi er nøye på å bruke lokale leverandører som leverer på «vår» måte; der maten lages fra bunnen av og pakkes med miljøvennlig emballasje. Det viktigste er at maten må lages med kjærlighet, presiserer Patrick.Cuboid har vunnet flere Gasellepriser siden oppstarten, og Patrick tror at mye av grunnen til den store suksessen er en blanding av god hardware- og softwarekvalitet, et bra supportteam og en optimal brukervennlighet.


– Også tør vi å tenke nytt, og slutter aldri å utvikle oss! Det er et ordtak som heter «den som ikke utvikles, avvikles», og det ligger noe i det, humrer Patrick Strauss avslutningsvis.

Les mer...

2024-01-01 15.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv