akustikkonsultakustikkonsult5akustikkonsult3akustikkonsult2akustikkonsult1akustikk-5

Akustikktrio med lang erfaring kartlegger støynivå for en mer behagelig hverdag

Akustikk-konsult AS, jobber metodisk for å avdekke og kartlegge de vanligste støykildene, og kommer med forslag til tiltak som kommer folkehelsa til gode. – Støy har veldig stor betydning for helsa, fastslår akustiker Geir Hoseth.

Ånund Skomedal, Hans Magnus Hopen og Geir Hoseth har til sammen nesten 50 års erfaring. I 2022 startet de firmaet Akustikk-konsult. Til tross for at det Sandefjord-baserte akustikkfirmaet er relativt nystartet, går historien helt tilbake til 1999, da bygningsakustikeren Ånund Skomedal startet et firma som het nettopp Akustikk-konsult.


– Jeg jobbet med det i 19 år, før Norconsult kjøpte opp Akustikk-konsult og jeg begynte å jobbe der. Der ble jeg kjent med Hans Magnus Hopen og Geir Hoseth, og da jeg bestemte meg for å starte opp Akustikk-konsult igjen i fjor, var det naturlig å få Hans Magnus og Geir med på laget, forteller daglig leder Ånund og smiler.Har mange konkurransefortrinn 
De tre akustikerne er drevet av tanken om å tilby et annerledes tilbud som en mindre aktør.


– Vi ser at de store selskapene ofte er ganske tungrodde, og at kunder som henvender seg til dem fort blir en kasteball i systemet før de til slutt havner i rett instans. Når kundene får svar, kan det dessuten ta lang tid før en rådgiver er ledig til å starte på prosjektet, utdyper styreleder Hans Magnus om bakgrunnen til oppstarten av Akustikk-konsult.


De tre akustikerne så at de hadde et stort konkurransefortrinn ved å starte for seg selv, siden de som en liten aktør kunne jobbe enda tettere mot kundene enn de store.– Vi kan være mye mer fremoverlente og jobbe tettere på kunden, samtidig som vi jobber mer effektivt i en liten organisasjon. Det har vi merket at kundene har savnet, og det mener vi at vi klarer å levere i større grad, poengterer Hans Magnus.


Ånund istemmer og legger til at de jobber tett med kundene sine, leverer raskt og er svært konkurransedyktige på pris.Store og små oppdrag
Akustikk-konsult kan tilby det aller meste av akustikk-tjenester, med en overvekt på å redusere trafikkstøy og vurdere lydforhold internt i bygg. Ved hjelp av avanserte dataprogrammer og dyrbart utstyr, går Akustikk-konsult metodisk til verks når de skal måle støynivået både utvendig og innvendig, og de får ofte forespørsler fra bedrifter som ønsker en vurdering av interne lydforhold i et næringsbygg; som for eksempel hvilke himlinger man trenger for å få en god akustikk i møterommet.


– Når vi skal beregne trafikkstøy, lager vi en 3D-modell der vi kan se hvordan lyden sprer seg til bygninger, skolegård, nærmiljø og parker. Vi kan også bruke det samme programmet til å bygge opp modeller for industri- og anleggsstøy, forklarer Geir Hoseth.Kundene til Akustikk-konsult strekker seg fra arkitektkontorer, entreprenører og industribedrifter til kommuner og privatpersoner. Til og med NRK er kunde av Akustikk-konsult. Intet oppdrag er for lite eller for stort for den kunnskapsrike akustikktrioen.


– Det kan være noe så enkelt som at man synes det er vanskelig å høre hva kona sier når det er gjester på besøk, eller hifi-nerder som vil ha hjelp til å installere utstyr. Det er mye forskjellig, og det er veldig artig, konstaterer Geir med et stort smil.


Standardoppdraget er typisk privatkunder som ønsker å bygge bolig langs en trafikkert vei, hvor kommunen krever en støyutredning før man får lov til å bygge. Da kan Akustikk-konsult samle inn trafikkdata fra Statens Vegvesen, som de bruker til å generere en støymodell.– Videre bruker vi kunnskapen om konstruksjonene man ønsker i bygget, til å beregne innendørs støynivå, og kommer med anbefalinger på hvilke vinduer man trenger, og om man kanskje trenger støyskjerm ved veien eller på balkongen, forklarer Hans Magnus.


Jobber med BREEAM

– Vi jobber mye med BREEAM-sertifisering, som er et miljøsertifiseringssystem for bygg. Lyd er en viktig del av BREEAM, og vi forteller hva kundene skal gjøre for å oppnå kravene de har satt som mål, i tillegg til at vi utfører kontrollmålinger etterpå, sier Ånund. Støy har jo en veldig stor betydning for folkehelsa, konstaterer han.


Akustikk-konsult får mange hyggelige tilbakemeldinger fra sine kunder. Mange setter stor pris på at de er et personlig og hyggelig firma som er lett å samarbeide med, og mye enklere å forholde seg til enn de store aktørene i bransjen.Ett år etter oppstarten sitter Akustikk-konsult igjen med svært gode tall, og driften har gått over all forventning for akustikkfirmaet i Sandefjord.


– Vi har vært veldig spente på hvordan det første året skulle gå, og det har gått utrolig bra, fastslår Hans Magnus.


– Det har vært en pangstart, istemmer Ånund og Geir entusiastisk. Men vi ønsker ikke å bli for store, og målet vårt for fremtiden er ikke å bli størst, men å være best, poengterer de avslutningsvis.


Les mer...

2023-10-01 10.45

kjøkkensenteretjessheim3

Kjøkkenforhandler tegner kjøkken som overrasker kunden

Artikkel Kjøkkensenteret Jessheim selger kjøkken fra Drømmekjøkkenet og Huseby kjøkken, og treffer ofte blink når de tegner og presenterer kjøkkenløsninger for sine kunder. – Ofte tegner vi noe som kunden ikke...
vestfoldbetong2

Betongaktør i Vestfold vil gjøre anleggsbransjen grønnere

Artikkel Vestfold Betong ble etablert i 2014 og er blitt en betydelig leverandør av betong i Vestfold og omegn. Nå satser den ekspansive betongaktøren stort på miljøet – med en grønnere maskinpark og betongklosser...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • AKUSTIKK-KONSULT AS
  • Mail
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   917 03 212
  • Adresse:
   Nordre Fokserød 14, 3241 SANDEFJORD
  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv