– Å kjøre med buss er å reise, og oppleve noe sammen

Skal dere ut på eventyr? Bergkvarabuss arrangerer bussreiser for alle anledninger, og har plass til både små og store grupper.

Under reiser er tiden dyrebar, også tiden man omgås. Velg derfor det beste alternativet; å reise sammen med buss og la eventyret starte allerede der. Bergkvarabuss har alle slags busser, også fullt utrustede konferansebusser.


Bergkvarabuss startet i 1975 i det lille tettstedet Bergkvara i Sverige, som ligger plassert mellom Kalmar og Karlskrona. Det som en gang bestod av to taxibiler og en buss, har i dag vokst til hele 1250 busser. I løpet av tiårene har selskapet vokst gjennom mange anskaffelser og oppkjøp. Under 2016 og 2017 gjorde de en storsatsing gjennom oppkjøp av både Sohlberg Buss og BK Buss. Til tross for sin størrelse, fungerer Bergkvarabuss fortsatt som et familiefirma med entreprenørånd. Det skal føles personlig, og beslutningene tas internt til tross for størrelsen.


– Det er noe som våre kunder setter pris på. Det finnes alltid en nærhet til oss, og vi har et stort engasjement, sier Simon Sandberg, markedssjef i Bergkvarabuss.


181068


Siden firmaet har vokst med årene, har de mulighet for å ordne perfekte reiseløsninger med buss for hvert eneste tilfelle, alt fra en egen buss til klasseturen til store arrangementer som krever en avansert trafikkledelse.


– Vi kan ta bestillinger som krever en mer avansert logistikk siden vi både har kapasiteten og størrelsen for å klare det. Det var for eksempel vi som stod for trafikken rundt Gothia Cup 2017 der 40 000 personer skulle komme til rett plass til rett tid – og det gjorde de.  


Når et reiseselskap skal av gårde, blir reisen en del av fornøyelsen om alle kan reise sammen, til forskjell fra om noen reiser med tog, noen flyr og andre reiser med bil. Det gir også mulighet for å benytte reisetiden til noe fint sammen.


– Noe som blir stadig mer populært er å leie en av våre konferansebusser. Hver buss rommer 34 personer. Her finnes all komfort som god plass til beina, sofagruppe med bord, wi-fi og film- og lydanlegg, forteller Simon.  


I virksomheten inngår også et antall ekspressbusser som man kan kjøpe billett til. En av dem er Fjällexpressen som tar skilystne mennesker til den svenske fjellverdenen og Trysil, med avgang fra blant annet København, Skåne, Göteborg og Stockholm.


181068dåå


Bergkvarabuss eier også Scandorama og Ölvemarks Holiday som anordner charterreiser i Europa. Her kan man kjøpe en komplett pakke med opphold, mat og aktiviteter, og den reisende får mulighet til å oppleve langt mer enn ved tradisjonelle reiser med kun én destinasjon. Med på reisen finnes en guide som kan fortelle om landskapene der bussen ringler frem.


– Å fly er egentlig en transport til en destinasjon. Å kjøre med buss er å reise, og oppleve noe. Samtidig bygger man opp et sosialt fellesskap og treffer nye venner.


I tillegg til selve bussene er bussjåførene selskapets ansikt utad. Å være bussjåfør for Bergkvarabuss innebærer en god del fleksibilitet. Befinner man seg i et sted i livet der man trenger faste arbeidstider, kan man kjøre kollektivtrafikk. For den som isteden er interessert i å selv reise og å være en del av fellesskapet som fins på bussene, er charterbusstrafikken et godt alternativ. Som bussjåfør, spesielt om man kjører charterbuss, krever det at man liker å jobbe med mennesker.


181068p


– Å være bussjåfør er et sosialt yrke som ikke i det hele tatt handler om å kjøre buss, det handler om å kjøre mennesker. Man møter mange mennesker, både i deres stressende hverdag og ved spesielle tilfeller. Det er et svært sosialt yrke, mener Simon.


I dag er det en stor mangel på bussjåfører på grunn av at det er et aldrende yrke. Dyktige og engasjerte bussjåfører er noe man alltid leter etter hos Bergkvarabuss. Andre kompetanser som man trenger å ha hos Bergkvarabuss er mekanikere som får bussene til å rulle og reiseselgere som hjelper kundene med deres reisebehov.

Les mer...

2018-03-06 13.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv