enexcell2enexcell1enexcell3enexcell4enexcell5enexcell6

Får ned strømkostnadene med skreddersydde energiløsninger

Enexcell AS på Gjerdrum, er en elektroinstallatør som samarbeider med flere faggrupper for å levere skreddersydde energiløsninger til sine kunder ved å kombinere solceller med automasjon og byggklima.

Da elektrikerkollegaene Jørgen Birkeland og Magnus Bøe befant seg i en overgangsfase ved sin daværende arbeidsplass i 2012, så de to en mulighet til å fortsette med produktene som skulle fases ut der de jobbet. De opprettet derfor firmaet Enexcell i 2013, og drev i hovedsak med samferdselsprodukter og autopass frem til 2017.– Jeg og Magnus har drevet Enexcell sammen fra dag én. Før hadde vi et geografisk nedslagsfelt over hele landet, og vi leverte og installerte autopass-systemer så langt opp som til Alta. I dag holder vi på med vanlige elektrikertjenester og energiløsninger, som vi leverer fra Hamar til Ski, forteller daglig leder Jørgen Birkeland.


Byggklima, automasjon og solceller
 Enexcell har aller flest oppdrag her på Øvre Romerike og i Oslo, og fra å kun levere løsninger mot bedriftsmarkedet har elektrikerfirmaet på Gjerdrum i dag rundt 80 prosent private kunder. I dag satser Enexcell for fullt på solceller for private kunder og automasjon for byggklima til næring.


– Vi ser det litt i sammenheng; innen byggklima, industri og næringsbygg, er det et veldig stort potensial for en mer helhetlig energieffektivisering, forklarer Magnus, som opplyser at de ofte kombinerer solceller med automasjon og byggklima for en optimal energiløsning.Enexcell har knyttet til seg en gruppe med dyktige samarbeidspartnere innen flere faggrupper. Slik kan Enexcell levere helhetlige løsninger til sine kunder, istedenfor oppstykkede løsninger. Kombinerer man for eksempel solceller med varmepumpe eller bergvarme, har både privatboligen og næringsbygget et helt nøytralt bygg som ikke trenger å kjøpe energi. Smart og energieffektivt!

Jørgen og Magnus forteller at spesielt det offentlige nå er blitt veldig opptatt av bergvarme, ofte i kombinasjon med solfangere, solceller og varmepumper. De to elektrikerne fremholder at bergvarme er en stabil og effektiv energilagringsmetode, som de har stor tro på fremover.


– Med bergvarme går energien fra fjellet, og grunnen til at det er gunstig er at temperaturen i fjellet er veldig stabil – selv om det er vinter. Man borer vanligvis én meter per 50 watt, og om sommeren vil hullet varmes opp sammen med vann som kommer fra fjellet. Det er utrolig smart og effektivt, utdyper Jørgen med stor entusiasme.


Fokus på mikroinverter-anlegg
Enexcell har i løpet av årene opparbeidet seg et godt nettverk av gamle kunder – både private kunder og næringskunder, og leverer flere typer solcelleløsninger hvorav den vanligste løsningen er såkalte strenganlegg med tradisjonelle strenger og paneler.– Det vi prøver å levere mest av er mikroinverter-anlegg, hvor man slipper unna en del høyspentproblematikk og likestrøm, som ofte er en problemstilling. Mikroinverter-anlegg er et anlegg som fungerer godt og har høy effektivitet, i tillegg til at man får et penere og mer kompakt anlegg, poengterer Magnus.


Mot fremtiden med kvalitetsløsninger
På solceller har Enexcell lagt sin elsk på det norske merket Rec Solar, som leverer gode paneler som tåler mye snølast og kommer med en overlegen garanti. Enexcell har også paneler fra det tyske kvalitetsmerket IBC, og selv om det kan være en stor investering spesielt med større anlegg, presiserer Jørgen og Magnus at nedbetalingstiden ofte blir kortere jo større anlegg man har.


– Det betaler seg fort nå som strømmen er så dyr. Vi leverer kvalitetsløsninger som vi vet virker – og så holder vi så klart det vi lover. Det er grunnen til at vi har vært her i 10 år nå, smiler Jørgen.


Tomannsbedriften på Gjerdrum har ingen store planer på å utvide. Med et godt samarbeid med andre aktører på tverrfaglige prosjekter, liker Enexcell seg godt der de er i dag.


– Vi har taktekkere som jobber for oss når vi trenger det, i tillegg til både snekkere og lokale elektrikere som vi samarbeider med. Derfor har vi aldri hatt et stort fokus på å vokse, men i fremtiden ønsker vi å bli større på byggklima, automasjon og solceller, så vi ser ikke bort fra at vi om fem år er et firma med ti faste ansatte, avslutter Jørgen, som har stor tro på fremtidens innovative energiløsninger.


Les mer...

2024-02-01 08.30

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
optice5

Vedlikeholdende ventilasjonsrens minsker brannfaren på kjøkkenet

Artikkel Optice AS utfører ventilasjonsrens over hele Norge, med fokus på kommunale bygg, hoteller og restaurantkjøkken samt borettslag/sameier. – Mange branner i storbyene har startet på kjøkkenet, forteller...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  • ENEXCELL AS
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   92 62 24 40
  • Adresse:
   Røyskattvegen 9, 2022 GJERDRUM
  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  vidaxl

  Fem måter å nyte mer tid utendørs

  Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Arkiv