proffelektriker8proffelektriker11proffelektriker10proffelektriker9proffelektriker5proffelektriker6proffelektriker7proffelektriker4proffelektriker3proffelektriker2proffelektriker1

Møt elektrikerfirmaet som brenner for å hjelpe andre

Proff Elektriker AS feirer 10 år med spisskompetanse på rehabilitering, energisparende tiltak og et varmt samfunnsengasjement.

Saqib Ahmad er en samfunnsengasjert og kunnskapsrik elektriker med 25 års erfaring i yrket. Han startet Oslo-bedriften Proff Elektriker AS for nøyaktig ti år siden, sammen med tre andre som ble kjøpt ut etter kort tid. I løpet av bare noen få år, har Proff Elektriker gått fra å være en mindre elektrobedrift til en stor og stabil aktør med over 70 ansatte.


– Vi har hatt mange faste kunder i alle år, og så har vi utviklet oss i takt med oppdragsmengden. Vi har bare levert og økt, smiler Saqib Ahmad, daglig leder i Proff Elektriker.Best på rehabilitering
De ansatte beskriver arbeidsmiljøet som godt og trivelig, med en daglig leder som engasjerer seg i sine ansatte og deres velbefinnende. Derfor har det vært lite utskiftning av elektromontører i løpet av de ti årene Proff Elektriker har vært i drift.


– Vi har gode ordninger, og det sosiale er veldig bra. Vi reiser årlig på en utenlandstur, og i år stemte gutta for Barcelona igjen, sier en munter Saqib, som røper at det blir en ekstra stor feiring i år i forbindelse med deres 10-årsjubileum.


Proff Elektriker har som vane at erfarne montører blir med de nyansatte montørene ut på oppdrag i tre måneder, for å støtte de litt ekstra. Denne ordningen er med på å skape et trivelig arbeidsmiljø der samarbeid og kunnskap står i fokus, samtidig som det selvsagt også gagner kundene.Proff Elektriker har en stor oppdragsmengde og tilbyr det meste innen faget, men ifølge Saqib er de aller best på rehabilitering av næringsseksjoner og leiligheter.


– Vi har masse bygårder på Grünerløkka og generelt i Oslo, og det er det vi er best på! Selv om vi tar alt, så er vi blitt best på rehabjobber, konstaterer han, men legger til at de også har mange store kunder.


– Vi har utført store jobber med kontorer og landskap for større aktører som Handelsbanken, Dr Dropin, Cutters, vaskerikonseptet Clean Kokos, Foodora Food Store blant mange andre.God ordrereserve i 2023
Det er nemlig ikke helt uten grunn at de har mange store og faste kunder i proffmarkedet. Proff Elektriker har ekspertkunnskap på sparetiltak, LED, lysstyring og smartløsninger for næringsseksjoner, og samarbeider blant annet med lysdesign-bedriften Light House.


– Vi er drillet på disse jobbene; vi får tegninger som vi følger, og vi har riktige baser på de riktige prosjektene. Jeg er mye ute hos gutta på slike oppdrag, og da hender det jeg tar med meg boller eller noe annet godt, smiler Saqib.


Den Oslo-baserte elektrobedriften jobber mye med LED-besparelser og energieffektive løsninger for lokaler, og ifølge Saqib senker man nesten 70 prosent av strømkostnadene ved å gå over til LED-belysning. Oppdrag som dette vil det trolig bare bli flere av i fremtiden, og derfor er Proff Elektriker alltid på leting etter flere selvstendige montører som ønsker å bli del av et effektivt team og skape resultater.


– Vi har en god ordrereserve med fulle ordrebøker, og vi jobber landet rundt. Akkurat nå renoverer vi bygårder i Ålesund på oppdrag av en forvalter, og de er veldig fornøyde med oss, sier Saqib. Vi ser at privatmarkedet har tørket litt på grunn av de usikre tidene, men heldigvis har vi en stor næringsseksjon som holder oss flytende, poengterer han.For å kunne stille enda sterkere i forhold til næringskunder med statlige rammeavtaler, er Proff Elektriker nå i gang med en rekke tiltak for å bli Miljøfyrtårnsertifiserte.


– Vi er i gang med kildesortering og utskiftning av bilparken vår, og vi ønsker å bli enda mer miljøbevisste, fastslår Saqib.


Reiste til Afrika
Saqib Ahmad er kjent for sitt varme samfunnsengasjement, og har et brennende engasjement for å hjelpe andre; enten det er det lokale idrettslaget eller en barnehage i Kenya som trenger hjelp.


– Vi har vært i Kenya og bygget solcellepaneler for en barnehage, så vi er overalt for å si det sånn, smiler den ydmyke daglige lederen.– Jeg er sekretær i en ideell forening som støtter en barnehage i Kenya med 13 barn og tre ansatte. Vi reiste til Kenya og var med på et prosjekt der vi elektrifiserte barnehagen med solcellepaneler sammen med lokale håndverkere og et solcellefirma i Kenya. Det var en veldig fin tur, forteller Knut Anders Lindberg, fagansvarlig i Proff Elektriker.


Proff Elektriker har også støttet organisasjonen Urtehagen med lyssetting, og de får mange forespørsler om de vil være med på å støtte forskjellige arrangementer og foreninger. Saqib, som selv kommer fra Furuset, har blant annet valgt å støtte det lokale hockeylaget på Furuset forum – og brenner for det lokale engasjementet.– Jeg har også blitt spurt om å støtte hockeylandslaget, men jeg vil heller støtte det lokale. Av og til donerer vi også penger for å støtte det lokale idrettsmiljøet, og jeg synes det er hyggelig å kunne hjelpe og gi tilbake, konstaterer Saqib med et varmt smil.


– Det ligger en sosial profil i hele firmakonseptet, det er det ingen tvil om, poengterer Knut Anders avslutningsvis.

Les mer...

2023-05-01 08.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  Arkiv