xlbygg14xlbygg1xlbygg2xlbygg6xlbygg5xlbygg4xlbygg3xlbygg8xlbygg9xlbygg10xlbygg7xlbygg11xlbygg12xlbygg13

Nyåpnet fagspesialist i Oslo frister proffkundene med unikt konsept

Det nyåpnede proffanlegget til XL-BYGG på Alnabru, er et møtested for håndverkere og proffkunder. Her får proffkunden alt de trenger på ett sted – med faglig påfyll på kjøpet. – Vi er fagspesialisten som tilbyr noe ekstra for våre kunder, sier daglig leder Cato Sannerud.

For å være helt nyåpnet, er proffsenteret XL-BYGG Alna uvanlig kjent. Hit har nemlig lojale proffkunder tatt turen i mange år – mye på grunn av det store og flotte utvalget av dører, vinduer, gulv og kjøkken, der de lenge har vært Oslos sterkeste på kompetanse.


Frem til 2021 var XL-BYGG på Alnabru nemlig kjent som Sentrum Bygg, en byggevareforretning med en historie som går helt tilbake til 1949.


– Sentrum Bygg ble kjøpt opp av Mestergruppen i 2011, og nylig ble det besluttet å omprofilere til XL-BYGG. Jeg begynte i Sentrum Bygg februar 2021, og etter bare et par måneder kom XL-BYGG inn i bildet, forteller Cato Sannerud, daglig leder i XL-BYGG Alna.


Oslos største
Det gigantiske bygget på Alnabru består av to etasjer med romslige og ryddige avdelinger fullt med utstillingsartikler, og Cato forteller at proffkundene som regel får med seg varene de trenger med en gang.



– DNA-et til Sentrum Bygg har vært dører, vinduer, gulv og kjøkken, og når vi nå sklir inn i en ny verden, tar vi hensyn til det og tar med oss dette DNA-et inn i XL-BYGG. Her har vi blant annet 100 dører i utstilling; det er det ingen som kan matche, og jeg våger å si at vi er Oslos største på dører og vinduer i utstilling, konstaterer Cato med et smil.


– Arealet er veldig stort, og vi har tilpasset bygget etter beste evne: Når man kommer inn i butikken kommer man rett inn i kjøkkenavdelingen som består av 450 kvadratmeter med kjøkken, der vi blant annet har et brukskjøkken med aktiviteter for proffen der vi lager mat og har arrangementer, forteller Cato videre.



Proffkundens våte drøm fortsetter i underetasjen, med 2 500 kvadratmeter med trelast og byggevare, og i andre etasje ligger showroom-delen, som består av garderobe og bad samt en stor gulvavdeling på 350 kvadratmeter.


Gratiskurs for proffen
XL-BYGG Alna, ønsker å dimensjonere opp det de er gode på, samtidig som de skal forsterke det de er nye på. Derfor har Cato stilt seg spørsmålet «hva kan vi tilby proffen, og hvorfor skal de velge oss?»


– Vi har digitale verktøy for proffen på nett; PROFFNETT, og mange andre gode tjenester som ligger innenfor konseptet «PROFF», som å kjøre lokale gratiskurs ut ifra et tema; for eksempel arbeidsrett der en advokat kjører et kurs med proffkundene, forteller Cato entusiastisk.


I skrivende stund holder XL-BYGG Alna kurset «boligmappa» for sine proffkunder, og de har fått besøk av Bosch, som holder kurs i riktig bruk av verktøy der kursdeltakerne får bevis etter endt kurs.


– Dette er noe vi skal bygge mer og mer på for å spesialisere oss. Vi er fagspesialisten som tilbyr noe ekstra for våre kunder, fastslår Cato med et stort smil.


Dedikert proffbutikk
XL-BYGG Alna har allerede rukket å få mange gode tilbakemeldinger etter omprofileringen og den nye starten i mars. Fagspesialisten har blant annet fått høre at de dekker et segment som mange kunder tidligere har savnet, og at mange setter pris på å finne alt de trenger på ett sted – og ikke minst at proffen nå har fått sin helt egne butikk der de får handle i fred!



– Proffen vil jo gjerne ha et eget sted å handle; et proffsenter helt for seg selv. Vi skal være der for proffkundene, og vi skal kunne faget. Arbeidsplassen vår er ute i forretningen, så de som kommer inn blir alltid godt mottatt, forsikrer Cato, som har over 30 års erfaring med butikkdrift.


Etter en tøff tid i byggebransjen med høye priser på byggevareprodukter, har materialprisene heldigvis begynt å normalisere seg. Cato og resten av teamet på XL-BYGG Alna, forholder seg derfor positiv for hva fremtiden har i vente for den unike byggevarespesialisten i Oslo – som stadig tenker i nye baner.



– Vi har begynt med utesalg, så nå skal vi ut med bilene våre og komme ut til nye og eksisterende kunder og fortelle om hva de kan få her hos oss. Vi håper at det blir litt prat om oss i markedet slik at flere kommer inn til oss – for det har virkelig blitt «råstilig» her, avslutter Cato muntert.

Les mer...

2023-04-01 10.20

aritma3

Fra Telepay til ISO 20022: Dette er løsningen for en sømløs overgang

Artikkel Aritma AS er en betydelig aktør innen finansiell infrastruktur. Aritma tar seg av datakonverteringen og gjør betalingsprosessen mer forutsigbar og smidig for bedrifter i møte med bankenes overgang fra...
Frontline1

Enestående kundesupport fra programleverandør med ekspertise på Adobe

Artikkel Frontline er programvareleverandøren som distribuerer Adobes softwareprodukter til forhandlere. Med en personlig kundesupport som sikrer forhandlerne et godt produkt mot sine sluttkunder, har Frontline...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  Arkiv