204023w1204023w25694B4A7-C611-40F7-9B47-4B2C94F9BA7B

Fikk storsuksess med komplett fagkompetanse

Bygg Teknikk Lyngdal har utvidet sine tjenester, og nyter i dag godt av alle fordelene det gir å være et komplett byggefirma.

Bransjemagasinet besøkte Bygg Teknikk Lyngdal i 2013 og sist i 2018. Siden vårt siste besøk har det skjedd store forandringer i Lyngdal-bedriften; forandringer som har gjort dem til en komplett leverandør av byggetjenester. Det begynte med en ny eierstruktur. Odd Kåre Christensen tok over roret som daglig leder, og sammen med Bård M. Bulæg, interiørarkitekt Maren Rom og Alf Christian Rom, drives Bygg Teknikk Lyngdal av personer som beriker bedriften med sine ulike talenter.


– Det ble store forandringer med en interiørinteressert eier, blant annet kontorforandringer og forbedringer for de ansatte. Vi tok et stort jafs – rett og slett fordi om du står stille, så går du egentlig litt tilbake, forteller Bård med et smil.Planlegging og gjennomføring i perfekt symbiose
Odd Kåre har på sin side gått teknisk fagskole, og er svært dyktig på 3D-tegneprogrammet ArchiCad. Han er ute og tegner, samtidig som han jobber som daglig leder med alt det innebærer. Han har også ansvaret for søknadsprosessene på vegne av kundene.


Men etter at Maren Rom kom inn i bildet, har hele prosessen med planlegging og gjennomføring blitt mye lettere, forteller han. Odd Kåre tegner, mens Maren kommer med innspill på det estetiske. Med ArchiCad blir tegnejobben dessuten mye lettere.


– Det er en fordel å ha disse tjenestene på huset, fastslår Odd Kåre.


Komplett fagkompetanse
Digitaliseringen som har skjedd på byggeplassen, opplever både Odd Kåre og Bård som en stor fordel. Informasjon og opplysninger kan lett legges inn og deles med andre involverte parter.


– Hovedpunktene i utviklingen vår er at vi nå har en ganske komplett fagkompetanse – fra kunden kommer, til bygget faktisk er godkjent og kunden har planen klar. De utførende delene på tømrersiden har vi hatt i mange år. Men vi har blitt bedre på å få dataverktøy som gjør at vi kan dele informasjon mellom flere fagområder, forklarer Bård.Tok en sjanse
Bård forteller at de nylig tok i bruk all kompetanse på huset og tok en råsjanse. De satte opp en nøkkelferdig hytte i egenregi, uten å ha en kunde på forhånd.


– Normalt vil vi prosjektere noe og deretter selge. Men vi tenkte at: «dette blir så fint, at dette selger!»


Og det gjorde det. Hytta ble solgt én uke før fellesferien.


– Alt, til og med kaffemaskinen, var fiks ferdig! Jeg tror han bare tok med tannbørsten og familien, ler Bulæg om hyttekjøpet.


Bygg Teknikk Lyngdal kjøpte to tomter, så neste prosjekt venter trolig rett rundt hjørnet. Skal vi tro Odd Kåre, er nøkkelferdige boliger blitt en viktig sak for folk i dag.


– Folk vil gjerne ha alt fiks ferdig. Når folk først er på hytta, skal de slappe av, fastslår Odd Kåre.


– Kanskje var det koronaen som gav hyttesalget en liten puff. Når folk ikke kan reise utenlands lengre, kjøper de enten husbil eller hytte, mener Bård.


Totalt er de 14 årsverk i bedriften. Lærlinger er en selvfølgelig og viktig del for Bygg Teknikk Lyngdal, som legger stolthet og ydmykhet i å få lov til å lære opp nye folk.


– Vi har lært opp og uteksaminert 15 lærlinger siden oppstarten i 2008, og vi prøver å ha én lærling per år.


Mange jern i ilden
De mange tjenestene Bygg Teknikk Lyngdal kan tilby, inkluderer interiørkonsulent, termofotografering, trykktesting, tegning og søknader. De bygger Idéhus, nybygg, hus, hytter, garasjer og utfører i tillegg renovering.


– Det er så gøy å produsere! Man får en følelse av å skape noe. Også har det litt med at selv om vi er den eldre garden i firmaet, så føler vi at vi har noe å tilføre, smiler Odd Kåre.


De viser frem bilder av prosjekter de har gjort; alt fra utedoer til store lager. De har underentreprenører og flere gode samarbeidspartnere. Samtidig tar de også reiseoppdrag. – Vi har faktisk bygd en hytte på Dovre! Det er vanskelig å være konkurransedyktige i et veldig etablert miljø, men i et område der det ikke er så tett med snekkere og det uansett hadde blitt mye reisetid – så er vår erfaring at vi produserte mye mer når vi hadde gode, lange dager og befant oss nære arbeidsplassen, konkluderer de to.


Odd Kåre og Bård er helt enig med hverandre om hva som er aller mest stas med å jobbe i Bygg Teknikk Lyngdal.


– Det som er veldig gøy, er når den samme kunden kommer tilbake gang på gang, smiler Odd Kåre, som nylig kunne ønske en kunde velkommen tilbake for fjerde gang.

Les mer...

2020-11-01 14.30

coretrek2

Ny AI-løsning gir stor verdi for nettbutikker

Artikkel Techselskapet CoreTrek AS, tilbyr avanserte løsninger som dekker hele den digitale kundereisen. Med innovative og nyskapende applikasjoner og løsninger i sitt repertoar, lanserer CoreTrek nå kronen på...
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  Arkiv