185057w1185057w2185057w3

Forretningsjuridisk spisskompetanse på Sunnmøre

ADVISO er et rendyrket forretningsjuridisk advokatkontor på Sunnmøre. De har inngående kunnskap om næringslivet i regionen, og tilbyr forretningsjuridisk spisskompetanse til mellomstore og store bedrifter.

Advokat Ingvild Vartdal hadde et ønske om å etablere et rendyrket advokatfirma med lokal tilknytning. Hun ville jobbe tett på klienten. 


-På denne måten vil de juridiske rådene være fundamentert på riktig kommersielt og forretningsmessig grunnlag, sier gründeren, eieren og advokaten Ingvild Vartdal til Det Norske Bransjemagasinet. Etter ti år i et stort nasjonalt advokatkontor, med avdelingskontor i Ålesund, tok hun sats på egen hånd. 


I desember 2012 ble ADVISO et nytt juridisk tilbud i Ålesund. Etter kort tid fikk Vartdal med seg advokat og tidligere kollega Kristin Fjellby Grung. Innen halvannet år var også advokat Ole-Reinhart Notø på plass i rekkene, og advokatkontoret hadde blitt et trekløver på eiersiden. De tre tidligere kollegene var dermed samlet som et sterkt erfaringsmessig og forretningsjuridisk advokatkontor, midt i Ålesund sentrum.


Nær kontakt

I dag, seks år senere, har ADVISO åtte advokater og en kontorleder. Med andre ord en liten administrasjon, men med nær kontakt mellom advokat og klient.


-Vi kjenner bransjene i vårt område veldig godt. Alle våre advokater har lang erfaring med forretningsjuridisk rådgivning. Vi er også spesialisert og jobber særlig med kontraktsrett, selskapsrett, transaksjoner, skatterett, omstrukturering, arbeidsrett, tvister og offentlig anskaffelse/entrepriser, sier Ole-Reinhart Notø.


Kundene til ADVISO er små, mellomstore og store bedrifter, primært på Sunnmøre. De har kunder innenfor alle bransjeområdene de tilbyr.


-Et bransjeområde som er i stor vekst er offentlige anskaffelser og entrepriser. På dette området er det et stort og voksende marked, og advokatkontoret har spesialkompetanse til å ta seg av slike saker. Vi har en egen advokat som tar seg av nettopp slike saker, påpeker Ingvild Vartdal. Kollega Notø viser til flest oppdrag på entreprisesiden mot det offentlige, der det er viktig å trå riktig i anbudsprosessen og i prosessen i etterkant. 


Rådgivere 

Selv om de fleste kundene til ADVISO kommer fra Sunnmøre, er det ikke noe problem for advokatkontoret å være rådgivere for kunder over hele landet. Med solid kompetanse og kvalitet i leveransen er ingen utfordring for stor for sunnmøringene. 


-For flere av våre kunder, som ikke har egen juridisk avdeling, fungerer vi som husadvokater og involveres løpende i alle forretningsjuridiske spørsmål. Vi bistår gjerne styret og ledelsen i spørsmål knyttet til virksomhetsstyring. Dette gjelder også innenfor forhandlinger, utarbeidelse av selskapsdokumentasjon, vi gir råd om konkrete rettsspørsmål og opptrer som prosessfullmektig i tvister for domstoler og i voldgiftssaker, sier de to advokatene, som viser til fokuset på juridisk rådgiving med kommersielt tilsnitt.


- Vi inviterer oss gjerne selv ut til bedriftsbesøk på Sunnmøre. Dette for å få innblikk og innsyn for å bygge opp vår egen kompetanse. Dette er nok litt utradisjonelt, men vi vil gjerne kjenne til de ulike bransjene og kundene på best mulig måte, påpeker Notø. 


Et av de største arbeidsområdene til ADVISO er transaksjoner. På dette området har advokatkontoret fått flere og flere oppdrag. 


-Vi har bistått i mange store transaksjoner siste årene. Blant annen salget av Sperre Industri og Mørenot. I begge disse transaksjonene fikk vi bevist at til tross for at vi bare er åtte advokater i ADVISO, så er vi mer enn store nok til å ta oss av slike oppgaver, understreker Ingvild Vartdal.


Kompetanse og effektiv rådgivning er to viktige stikkord, påpeker Vartdal og Notø. 


185057w2

Les mer...

2018-12-05 10.30

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • ADVISO Advokatfirma AS
    • E-post
    • LinkedIn
    • Facebook
    • Telefon:
      +47 70 10 91 91
    • Adresse:
      Rasmus Rønnebergs gate 21,
      Pb. 5098, 6021 Ålesund
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv