185004 T2185004 T3185004T1

Lekkasjestoppere er fremtiden!

I dag er det hverken spesielt komplisert eller dyrt å forebygge vannskader, uansett om det gjelder private boliger eller offentlige bygg. Det kan tvert imot være lønnsomt å installere vannskadeforebyggende systemer siden dette, i de aller fleste tilfeller, leder til reduserte forsikringspremier, egenrisiko eller støtte til installasjon.

Tollco AB er et selskap som har spesialisert seg på å lage produkter og systemer som beskytter eiendommer mot vannskader, og om lekkasjer likevel oppstår, begrense skadene. Samtlige produkter er produsert i Sverige ved Tollcos egne produksjonsavdelinger i Knivsta og i Anderstorp. 


 – De kunder som ikke bryr seg om kostnaden for å forebygge vannskader er de som allerede har vært med om en vannskade. De ønsker ikke å havne der på nytt, sier Tollcos Salgs- og Markedssjef Clas Crafoord Olsson. 


Helt forståelig siden en vannskade, når den oppdages, allerede kan ha forårsaket stor skade. 


– En vannlekkasje kan være vanskelig å oppdage og når den til sist blir oppdaget så er det ikke uvanlig med kraftig mugg utvikling og betydelige skader på eiendommens reisverk, advarer Clas.


185004 T3


Katastrofer i slik omfatning kan enkelt unngås gjennom å installere WaterFuse lekkasjestopper. En lekkasjestopper stenger av vannet når ingen er på plass i eiendommen eller i rommet, enten automatisk eller med hjelp av fjernstyring. Bryteren oppdager, utløser en alarm og stenger av om den registrerer en vannlekkasje under for eksempel en oppvaskmaskin.



Vi har også systemer som utfører automatiske trykktester og stenger av vannet når temperaturen synker, for å unngå frostskader. 



WaterFuse, den serie lekkasjestoppere som Tollco har produsert, fins i flere forskjellig modeller. I serien inngår modeller tilpasset blant annet eneboliger, hytter, leiligheter og offentlige miljøer.  



 Vi er alene på markedet med å tilby tilpassede systemer. Hos oss skal man ikke være nødt til å betale mer enn man trenger, forsikrer Clas. 


Det som kjennetegner WaterFuse-produktene er blant annet at de, til tross for den avanserte teknikken, er meget enkle å bruke og å installere. De fleste systemene går kjapt og enkelt å installere for en VVS-installatør, men der er også produkter du som konsument enkelt kan koble til på egen hånd. 


185004T1


– Vår lekkasjestopper PlugIn blir montert i et vanlig støpsel koblet til for eksempel oppvaskmaskinen, og fungerer slik at den bryter både vannforsyningen, strømmen til oppvaskmaskinen og utløser en alarm ved en eventuell lekkasje.


Tollco har også utviklet et komplett utvalg av produkter for vannskadebeskyttelse for kjøkken som heter Vannsikkert kjøkken. Systemet består blant annet av vanntetting, overløp, alarm og lekkasjestoppere. Tollco er i dag den eneste leverandøren på markedet som tilbyr et helt konsept med produkter som sammen utgjør et uslåelig sikkerhetssystem. 

Vannsikkert kjøkken er et testet system som blir solgt av markedets største bygg- og kjøkkenleverandører. Både i Sverige og internasjonalt.


Tollco blir ofte hyret inn for å gjennomføre spesiallagde utdanninger om vannsikkerhet. En nyhet i kursporteføljen er den utdanning som er blitt laget i samarbeid med utdanningsselskapet, Rätt kunskap. Utdanningen heter Forebygg vannskader i hjem og eiendom, ”FoVa” og henvender seg mest til brukere som snekkere og VVS-montører, men også til selgere av systemer fra Tollco.

 

– Utdanningen behandler blant annet lover og regler, forsikringsselskapenes holdninger til lekkasjestoppere og konsekvenser av vannskader i form av for eksempel astma og allergi forårsaket av svartmuggsopp.


De første utdanningene ble fremgangsrikt gjennomført i august og hvis du selv ønsker å tilby dine ansatte økt kompetanse innen vannsikkerhet, så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med Tollco eller Rätt kunskap. Utdanningen er en seriøs satsing som ikke bare gjelder Tollcos egne produkter. I planene inngår etter hvert å tilby utdanningen som kurs på videregående skole. Viktig for fremtiden siden mange ikke kjenner til at vannskader påvirker miljøet svært negativt siden de årsaker store utslipp av karbondioksid.



– Våre verdiord er tillit, trygghet og nytenking og for å leve opp til disse så stiller det krav på oss om at vi hele tiden ligger i forkant , avslutter Clas. 



 



Les mer...

2018-09-19 13.30

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv