beautyimport3beautyimport2beautyimport1

Haugesunds eldste firma har noe som få andre har

Skjønnhetsgrossisten Beauty Import AS, har aner som går helt tilbake til 1863. De driver fortsatt på «gamlemåten», der personlig kundekontakt er grunnlaget for et godt og langsiktig samarbeid. – Den personlige kontakten er utrolig viktig, og den er veldig undervurdert, konstaterer daglig leder og eier Arne Kongshavn.

Haugesunds eldste bedrift, salgs- og importfirmaet Beauty Import AS, er tuftet på det gamle selskapet Nilssen & Sønner Engros AS, som ble etablert den 8. desember 1863. I år fyller den ærverdige familiebedriften utrolige 160 år.


– Jeg er femte generasjon i bedriften, og min datter som akkurat har begynt her, er sjette generasjon. Hadde det ikke vært for henne hadde jeg nok ligget på Hawaii nå, tror jeg, spøker Arne Kongshavn med en god latter.


Isteden har Arne investert i masse nye varer og et nytt lager som rommer alt fra parfyme til hårpynt.– Kosmetikk er et mangfoldig begrep, og alt som parfymerier, kosmetikkbutikker og helsekostbutikker spør etter; det skaffer vi, fastslår den serviceinnstilte daglige lederen.


Nye og spennende skjønnhetsprodukter
Sortimentet til Beauty Import bugner av flerfoldige skjønnhetsartikler, og mange av produktene er håndplukkede av Arne – blant annet de effektive hudpleieproduktene fra Ahava, som Arne har jobbet med i sin tidligere jobb – Pagro, som han startet i 1996.


– De kjøpte disse produktene fra Beauty import, og da jeg solgte og sluttet hos Pagro så ble jeg kontaktet av dem. De lurte på om jeg var interessert i å begynne å jobbe her, men så endte det opp med at jeg kjøpte hele firmaet, forteller Arne muntert.Beauty Import er i dag Norges største importør av toalettmapper, og kommer stadig med nye og spennende skjønnhetsprodukter som ofte er helt ukjente for nordmenn. Nå har de akkurat fått inn en ny såpeserie fra Skottland, med bærekraftig emballasje av sukkerrør, og deilige, friske dufter av skotske urter og blomster. En annen nyhet som Arne tok med seg fra en stor messe i Cannes for to uker siden, er et nytt deodorant-merke fra USA.


– Det er et merke som har deo-stifter for kvinner; noe som norske kvinner tradisjonelt sett ikke pleier å bruke! I Norge bruker kvinner roll-on og noe deo-spray, men deo-stift er faktisk det mest miljøvennlige alternativet, som både varer lengre og sitter lengst. Så nå skal vi se om vi ikke klarer å forandre Norge og norske kvinner med disse deodorantene. Norske menn og kvinner i hele verden vet selvsagt dette, ler han.


Gode kunderelasjoner
Arne har alltid vært opptatt av å skape gode og langvarige relasjoner med sine kunder, og er selv ofte ute på reise gjennom Norge og besøker kunder på Vestlandet, Sørlandet, i Troms, Finnmark og Nordland. Han har ansatt en fulltidsselger i Oslo som tar seg av kundebesøk- og kontakter på hele Østlandet og i Midt-Norge. Beauty Import er per i dag én av få aktører i sin bransje som fortsatt reiser ut til kundene og presenterer produkter fysisk.


– På den måten får man en skikkelig kontakt med kunden. Jeg har besøkt kunder i mange år nå, og mange av dem har jeg blitt godt kjent med. Det er veldig hyggelige folk, og jeg ser at denne kontakten har mye å si. Den personlige kontakten er utrolig viktig, og den er veldig undervurdert. Det er ikke det samme å handle varer på nett siden man ikke får luktet og kjent, poengterer Arne, som mener at fysiske kundebesøk har vært en viktig suksessfaktor for Beauty Import.


Service i høysetet
Med en omsetning på svimlende 60 millioner kroner, er det tydelig at det gamle familieeide firmaet fra Haugesund fortsatt har livets rett – takket være sitt store fokus på service.– Vi er flinke på service, og er både ryddige og raske. Vi leverer til hele Sør-Norge dagen etter kunden bestiller varer hos oss, så det går veldig raskt. Service er det viktigste for oss, og det er grunnen til at vi har holdt ut i 160 år. I tillegg er vi menneskelige, lette å prate med og rydder opp i saker og ting om det skulle være noe, avslutter Arne med et smil.

Les mer...

2023-03-15 09.15

Løvaasmaskin4

Stor og solid entreprenør på Vestlandet går i bresjen for miljøtiltak i anleggsbransjen

Artikkel Med et nyskapende syn på miljø og bærekraft, har entreprenøren Løvaas Maskin AS farget anleggsbransjen grønn og blitt en foretrukken entreprenør på Vestlandet.
automegler11

Smart og moderne 24/7-verkstedtjeneste henter og leverer bilen for kunden

Artikkel Automegler1 går i bresjen for en ukomplisert, rask og trygg bruktbilhandel på nett. Med tilhørende verksted basert på samme smidige konsept, blir bilen hentet og levert når og hvor kunden ønsker! – Vi...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

  Å jobbe som vikar

  Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  Arkiv