192005w6192005w9192005w8192005w7192005w5192005w4192005w3192005w2192005w1

Gjør-det-selv-trenden: Vedlikeholdsfrie hager på innmarsj

Det er en myte at vi overlater alt til håndverkere, mener Aagot Benterud, markedsansvarlig i Bauhaus Norge: – Veldig mange gjør det selv, for vi trives med det!

Proffverktøy selv om du er proff eller ikke. Slik beskriver Aagot Benterud det gedigne utvalget av verktøy, hagemøbler, interiør, belysning, grill, planter, og egentlig alt av supplement som du måtte trenge til oppussing og oppgradering av hjemmet ditt – samlet under ett tak.


Og varehuset på Liertoppen er stort. Veldig stort.


– Vi har 120 000 varelinjer under tak. Det sier seg selv at man nesten må ta turen for å se hvor stort det er, smiler markedsansvarlig Benterud.



Har alt du trenger

I andre etasje av varehuset på Liertoppen, sitter hele administrasjonen til Bauhaus Norge og styrer netthandel og driften av Norges to varehus i Vestby og Liertoppen. Det er en stor skute å styre. Spesielt for Bauhaus som ønsker å tilby kundene sine alt på ett og samme sted.


– Bauhaus skal være et sted du kan få kjøpt alt du trenger for å bygge et hus. Det skal holde å dra til ett sted, og det stedet skal være Bauhaus, fastslår Benterud.


Et modulstyrt sortiment som lokaltilpasses, er et kjernebegrep for Bauhaus. Slik sikrer de at varekatalogen møter norske krav i forhold til våre forskrifter, tradisjoner og byggeskikker her i Norge – selvsagt i tett samarbeid med norske leverandører.


Dette er gode nyheter for Norge, som er ett av landene som pusser opp mest. Vi er rett og slett en nasjon med gjør-det-selvere.


– Det er helt vanvittig hvor mye vi er villig til å investere i å ha det pent rundt oss. Det er nærmest en hobby for fryktelig mange. Det har nok med tid og fritid å gjøre, for man vil kose seg med den fritiden man har, rett og slett.


– Veldig mange gjør det selv, for vi trives med det! Det er en myte at vi setter alt bort til håndverkere, mener Bauhaus’ markedsansvarlig.


Vedlikeholdsfrie trender

Likevel går trenden mot vedlikeholdsfrie hager nå i 2019. Og med en stor hageavdeling som huser Østlandets største hagemøbel-utvalg, er Bauhaus på Liertoppen med andre ord godt forberedt på den kommende hagesesongen. I år som i fjor, kickstarter nemlig Bauhaus i samarbeid med leverandøren Weber, et storslagent grillevent med demonstrasjon og gode priser på grillsortimentet til Weber på Bauhaus’ begge avdelinger den 27. april.



Ifølge Benterud selger grillene som varmt hvetebrød i vårsesongen - i likhet med gressklippere.


– I fjor tok det helt av med robotgressklippere. Der har vi et stort utvalg; alt fra de rimelige som dekker 150 kvadratmeter til den dyreste robotklipperen til 18.000 kroner som dekker et veldig stort område, forteller hun.


Det rekordstore salget av robotklippere bekrefter hypotesen om at nordmenn anno 2019 vil ha det så vedlikeholdsfritt og lett som mulig. Ferdigmalte stakitter, levegger og det noe dyrere alternativet kompositt, er eksempler på vedlikeholdsfrie materialer som vi vil omgi oss med i hagen og på terrassen.


– På hagemøbelfronten blir det mindre og mindre rotting, mens metallmøbler med vedlikeholdsfrie puter overtar. Vi vil omtrent ha stua ut i hagen; hagemøblene skal ligne stadig mer på møblene du har i stua.  


Hageavdelingen til Bauhaus er i år fylt til randen med hagemøbler og puter i mange utførelser og ulike farger. Putene som er laget i et vannavvisende stoff og som er selvdrenerende, tørker på ti minutter, og har vært en slager i mange år.


Benterud tar nordmenn på kornet med følgende utsagn. For selv om vi liker slitesterke stolputer som tåler vær og vind, så er det en slags innarbeidet rutine at vi likevel rasker sammen putene når de første regndråpene faller.


– Så uansett vedlikeholdsfritt, vi tar vare på tingene våre og tar puter og lignende inn så fort det begynner å regne eller om sola står rett på, ler Benterud, som også kan fortelle at putekasser er en klar bestselger.


Strekker seg enda litt lenger

Det lagerførte utvalget av hagemøbler, gjør at du kan få med deg utemøblementet med en gang. Null ventetid er det også på det øvrige sortimentet til det gigantiske varehuset. Og har du ikke henger eller tilgang til en ekstra stor bil, så har Bauhaus egne hengere til fri disposisjon for sine kunder.



– Det er veldig lite her i varehuset vi ikke kan serve deg med en gang, og det er veldig unikt! Mange steder må du vente i flere uker, mens her kan du få med deg møblene hjem med en gang.


– Så er det jo litt luksus for mange å kunne handle alt fra grill, blomster og hagemøbler hos oss på søndag og andre helligdager fra påske og helt ut juni – det hjelper litt på stresskuldrene, det!


Bauhaus gjorde stor suksess i fjor høst, da de lanserte sin egne serie med kjøkkeninnredning som du kan velge å få levert i moduler, helt ferdigmontert eller motsatt – helt flatpakket. Kjøkkenavdelingen du finner i varehuset, tegner, leverer og til og med tilpasser kjøkkeninnredningen for deg.


– Vi har Norges største utvalg på benkeplater, med en egen kappeavdeling. Ikea har faktisk sendt en rekke kunder til oss fordi de vet at vi har et så godt utvalg i benkeplater, smiler hun.


– Om du kunne beskrive Bauhaus med tre punkter, hvilke punkter skulle det være?


– Godt utvalg; alt på ett sted. Stor fagkompetanse innenfor de ulike fagområdene. Og vi er store på sesong, med lagerførte varer.

Les mer...

2019-04-11 11.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv