201028w2201028w12201028w11201028w10201028w9201028w8201028w7201028w6201028w5201028w4201028w3201028w1

Utfordrer kjøkkenbransjen med møbler for en grønn fremtid

Rotpunkt åpner butikk etter butikk i rekordfart, og utfordrer kjøkkenbransjen med sin tyske kvalitet og grønne drivlinje.

Rotpunkt fyller 90 år i år, og er mest trolig den sprekeste 90-åringen noensinne. Med sin fremtidsrettede og miljøvennlige profil, ligger Rotpunkt et hestehode foran konkurrentene. Daglig leder for Rotpunkt Norge, forteller om den ambisiøse vekstplanen:


– Som et ledd i etableringen i Norge, har vi en ambisjon om å være landsdekkende innen 2023. Vi skal ikke nødvendigvis være overalt, men vi skal være der potensialeter stort nok geografisk sett, slik at vi kan ta en markedsledende posisjon i vårt segment, avslører Johnny Torp. Ifølge vekstplanen ønsker Rotpunkt å åpne to til tre butikker i året, før de til slutt lander på rundt 15 butikker på landsbasis. Ønsket er å være nummer én i «mellom-segmentet», og bli en foretrukken partner på prosjektmarkedet.


Kvalitet og leveringspålitelighet

Rotpunkt er kanskje et relativt ukjent navn for mange nordmenn enda, men den tyske kjøkkenaktøren har allerede tatt våre naboland med storm. Det er bare et tidsspørsmål før Rotpunkt er blitt et dagligdags merkenavn også her til lands.


Morten Skjødt er leder for Rotpunkt i Skandinavia, og forklarer at den familieeide virksomheten har produsert kvalitetsprodukter siden 30-tallet, og kjøkken, bad og garderober siden 60-tallet. – Rotpunkt er det man forbinder med tyske produkter; det er kvalitet og leveringspålitelighet! Vi begynte i Skandinavia i 2014, har oppbygget en landsdekkende kjede i Danmark og har flere forhandlere i Sverige, forteller Morten. 


I 2018 åpnet de to butikker i Oslo; på Skøyen og Alnabru. Ganske snart har de premiereåpning av den splitter nye butikken i Dikeveien i Fredrikstad, og til høsten åpner de en fjerde butikk på Jessheim. Vekstplanen som inkluderer åpning av to til tre butikker i året, er med andre ord i full gang. 


– Videre etableringer i Viken og Vestfold-Telemark, har høy prioritet i vår etableringsplan, fastslår Johnny med et smil. 


Tidlig ute med miljøtiltak

Det som utmerker produktene til Rotpunkt er ikke bare den solide kvaliteten og det gjennomtenkte designet, men kanskje aller mest den bærekraftige tankegangen, som er helt unik i markedet. 


– Rotpunkt har valgt å gå den bærekraftige veien i mange år, sier Morten, og legger til at begge fabrikkene deres per 2020 er 100 prosent Co2-nøytrale, og at de går over til utelukkende grønn energi i 2021.


Det miljøvennlige fokuset styrkes blant annet med en helt ny generasjon sponplate, som benyttes i produksjonen av kjøkkenskrog. Rotpunkt er helt alene om de klimavennlige sponplatene som både er FSC-merket, Cradle to cradle-sertifisert og svanemerket. Dette sikrer dem et solid dokumenterbart konkurransefortrinn i privatmarkedet, men ikke minst for utbyggere som ønsker en grønn standard i sine prosjekter.– Denne grønne bevisstheten hos Rotpunkt startet allerede for 4-5 år siden. Man kan gjerne si at de var litt forut for sin tid når vi ser viktigheten av dette fokuset i dag, sier Johnny engasjert.


– Det gjør at når vi når står her i mars 2020, så er det veldig mange av våre konkurrenter som begynner med disse tankene først nå – og de har en lang reise foran seg!


Morten nikker enig mot sin kollega. Han forteller at stadig flere kunder finner veien til Rotpunkt utelukkende fordi de vil ha et miljøvennlig kjøkken, noe som omtrent aldri skjedde for et år tilbake. 


– Vi er det grønne valget, påpeker Morten og smiler. 


Veien til prosjektmarkedet

Som lederne i Rotpunkt forklarte tidligere, så ønsker de å få et solid fotfeste i prosjektmarkedet. Fokuset er aktører som ønsker å bygge grønt med kvalitet til en konkurransedyktig pris. Johnny forteller at butikkene selv håndterer det lokale prosjektmarkedet for små og mellomstore prosjekter med støtte fra sentrale ressurser. Større prosjekter settes opp med eget prosjekt-team.


Rotpunkt kjøkken har høy kvalitet, som gir lengre levetid. For prosjekter i utleiemarkedet gir dette en lavere vedlikeholdskostnad, men også totalkostnad fordi man ikke behøver skifte innredning så ofte som ellers – noe som i seg selv også er mer bærekraftig.


– Våre skrog og fronter har lengre levetid enn bransjen generelt, og vi tilbyr 26 forskjellige farger på skrogene og mer enn 300 farger på frontene – mix & match uten tillegg i prisen, fastslår Johnny.Opplevd kvalitet

Kundeservice står selvfølgelig også svært høyt på lista når Rotpunkt skal slå ut vingene og bli landsdekkende. Når de tegner kjøkken for kundene er det individualitet som er nøkkelen til fornøyde kunder. 


– Vi bestreber oss på å realisere kundens drømmer. Med Rotpunkts store modellprogram kan du få det du drømmer om til både kjøkken, bad og garderobe. Vi ønsker å være best på service hele veien frem til kjøkkenet henger på veggen og alle er fornøyde. Vi anstrenger oss veldig for å gi kunden det lille ekstra. 


– Vi skal lage et mesterverk for hver eneste kunde, lover Johnny og smiler. 

Les mer...

2020-08-05 10.00

biliafollobmw5

Derfor er BMW iX en «game changer»

Artikkel BMWs banebrytende iX-modeller, er en «game changer» i bilbransjen. Hos Bilia Follo BMW, forteller man alt om den elektriske bilen, som får alle som prøver den til å glise stort.
dinbruktbil1

Slik gjør du det beste og tryggeste bruktbilkjøpet

Artikkel Dinbruktbil.no avdeling Porsgrunn, gransker bruktbilene nøye, og utbedrer eventuelle feil før de selger dem videre – alltid med en trygg og god garantiordning. – Kundene kan være sikre på at bilen er i...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  schmidtkjøkken2

  Kjøkkenløsninger for den moderne familiesituasjonen

  Schmidt Kjøkken designes og produseres i Frankrike og Tyskland. Med miljø på dagsordenen og nyskapende løsninger som gjør kjøkkenet til hjemmets nye møtepunkt, treffer Schmidt Kjøkken blink med sine kvalitetskjøkken.

  solvangrevisjon1

  Statsautorisert revisor Asbjørn Solvang: – Revisor bør brukes til mer enn bare tall og regnskap

  Solvang Revisjon har en lang tradisjon med revisortjenester for små og mellomstore bedrifter.   – Det kan være nyttig å bruke en revisor til mer enn bare en som kontrollerer, opplyser Asbjørn Solvang, daglig leder i Solvang Revisjon AS.

  193w2

  Et hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  Arkiv