tilhuset0tilhuset3tilhuset1tilhuset2tilhuset4tilhuset5tilhuset6tilhuset7tilhuset8tilhuset9tilhuset11

– De fleste får et bedre liv i et tømmerhus

Basert på finsk kvalitet og finske byggetradisjoner, server Til-Huset AS det norske folk med nybygde tømmerhus – for et bedre inneklima og lavere energiforbruk.

Teologen Terje Vikstad Hansen, hadde jobbet med konfirmanter i mange år som prest, og kom til et punkt hvor han ønsket å prøve noe helt annet. Tidlig på 2000-tallet begynte han med salg av dusjkabinett, som etter hvert overgikk i bedriften Til-Huset i 2010 hvor man formidlet og oppførte tømmerhus- og hytter.– Vi fikk selv satt opp en tømmerhytte, som vi er veldig fornøyd med – spesielt med tanke på inneklimaet i hytta. Jeg hadde en bekjent som jobbet med finske tømmerhus på 80-tallet og hadde god erfaring, så jeg lærte mye av ham. Ellers har jeg lest meg opp på tømmer og er i stor grad selvlært, forklarer Terje innledningsvis.


Finsk til fingerspissene 
Terje har jobbet tett og godt med flere tømmerhusprodusenter, og fått mye god informasjon via den finske tømmerhusforeningen. Han har ved dette tilegnet seg god kunnskap tømmer som materiale og dets mange fordeler. Basert på finsk kvalitet og finske byggetradisjoner, leverer Til-Huset i dag mest eneboliger i tømmer.– Vi har gått litt bort fra hyttemarkedet, men det er akkurat samme kvalitet på tømmerhytter som tømmerhus. Fabrikkene gjør aldri forskjell på hus og hytter, selv om det kan være litt forskjell på tykkelsen på tømmeret eller u-verdien på vinduene, poengterer Terje, og legger til at det fortsatt er fullt mulig å bestille en tømmerhytte av høy kvalitet av Til-Huset.


Foreløpig selger Til-Huset tømmerhus- og hytter kun til kunder som har en egen tomt, men tanken er å selge hus på egne tomter i fremtiden.


Til-Huset benytter seg av tømmer fra den anerkjente finske tømmerprodusenten Finnlamelli, som er kjente for sin nøyaktighet i hjemlandet. Terje, som stadig besøker Finnlamellis store fabrikk i Finland forteller at det er alltid er en opplevelse å se hvordan finnene jobber ved fabrikken, og hvor kontrollert og nøyaktig alt er.


– Det er alltid en god opplevelse. Finnlamelli er en av de største på eneboliger i tømmer i Finland, og det ligger det dessuten mange muligheter i. I Finland har man blant annet bygd hoteller, skisentre og barnehager i tømmer, forteller Terje entusiastisk.


Allergivennlige hus
Terje forteller videre at tømmeret er av ekte finsk kvalitet, og at det er et ekstremt robust og stabilt materiale.– Tømmerhus er utrolig stabile, og det er helt nydelige hus som står i generasjoner. Tømmer har unike egenskaper til å magasinere fuktighet samtidig som det avgir fuktighet om det er for tørt. Huset regulerer seg selv, og man får en stabil luftfuktighet i huset, opplyser Terje.


Allergener som sopp og mugg trives aller best der det enten er helt tørt eller veldig fuktig, og med et tømmerhus får man med andre ord eliminert risikoen for sykdom knyttet til dårlig inneklima.


– De fleste sier de får et bedre liv i et tømmerhus. Erfaringene fra allergikere er at de aldri har hatt det så bra som i et tømmerhus, understreker Terje.Til-Huset har mange forskjellige husmodeller å velge mellom, og det er også mulig å ta utgangspunkt i én av eksempelmodellene eller komme med egne tegninger i tillegg. Skreddersydde løsninger er fullt mulig, og Terje bekrefter at de får til det aller meste.


Med snekkere fra Finland, bygger Til-Huset tømmerhus over hele Norge, og i skrivende stund holder de på med å sluttføre tre hus; ett i Drangedal, ett i Nord-Odal og det siste i Trondheim.


– Nå skal vi i gang med et prosjekt i Oslo, som blir utrolig spennende. Det er en tremannsbolig og en tomannsbolig i Østensjøveien, røper Terje.


Tømmerhus et bærekraftig produkt 
Terje har bestemt seg for å bygge opp Til-Huset sakte, men sikkert, og vil ikke vokse for fort. Nå har det tatt neste steg og har startet selskapet Finske Tømmerhus som bygger nøkkelferdige hus i samarbeid med Til-Husets dyktige, finske snekkere.– Samtidig er vi alltid på jakt etter gode samarbeidspartnere, enten det er snekkerteam som ønsker å sette opp hus for salg eller har kunder som ønsker et bærekraftig hus, eller utbyggere som ønsker å bygge ut i samarbeid med naturen.


– Det skal bli spennende å se hvordan det går, spesielt i disse usikre tider. Likevel er kundene veldig fornøyde, og jeg mener at tømmer er et materiale som er rett i tiden, sier Terje og sikter til tømmerets unike egenskaper.


For ikke nok med at tømmertrevirke er en fornybar ressurs som kun krever én tredjedel av energien i forhold til andre hus. Tømmerets termiske funksjon gjør at det magasinerer varmen om vinteren og holder seg naturlig kjølig på sommeren.

Les mer...

2023-12-01 12.30

flytentreprenor2

Store vekstambisjoner for fremoverlent entreprenørselskap

Artikkel Flyt Entreprenør er totalentreprenøren som vektlegger trivsel og kompetanseutvikling blant sine ansatte. Med en sterk bedriftskultur, er entreprenøren godt rustet for videre vekst med sine to avdelinger...
sympa2

Helhetlig HR-system forenkler hverdagen til HR-avdelingen

Artikkel Med en samlet oversikt over sine ansatte, får både bedriftsledelse og HR en helt ny arbeidshverdag med det digitale HR-systemet til Sympa. – Det hjelper hele bedriften til å ta avgjørelser basert på...
Til hjemmesiden

  Kontaktinformasjon

  sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

  Digitale møter: Tips for nybegynnere

  Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

  hytte

  Utnytt din gamle hyttes potensiale

  Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv