195031w2195031w1

Penger å spare ved valg av rett elbil-lader

Mange elbil-eiere har vegret seg for å ta i bruk de nye, svindyre ladestasjonene. Da fikk elbil-pioneren Arne Magnus Berge, en genial idé. – Jeg tenkte at: nå skal jeg lage en boks som skal være så billig at folk har råd til å kjøpe den!

Arne Magnus Berge har lang erfaring innen elbil-utviklingen i Norge, og har vært med hele veien fra da elbiler egentlig var et ganske fremmed konsept for mange, til nåtidens høyteknologiske videreutvikling av elbiler. Han har vært med på å utvikle nye batteriteknologier og strategier for å unngå problem tilknyttet ladning, og har blitt godt kjent med elbil-miljøet gjennom sin mangeårige bransjeerfaring.


Billig og bra alternativ ved hjemmeladning
Berge vet virkelig ett og annet om elbiler. Og nettopp derfor skapte han Folkeladeren. Den hendige, lille boksen sikrer elbil-eieren både tryggere og raskere ladning enn den konvensjonelle stikkontaktladeren, og er i tillegg et langt billigere alternativ når du skal lade bilen din hjemme. 


– Jeg så den utviklingen komme; med mange ladestasjoner som var forholdsvis avanserte med mye funksjonalitet. Men folk som har elbil privat, ville ikke bruke de nye ladestasjonene - til tross for at DSB sa at dette er bedre enn stikkontakt-ladning, forteller Berge engasjert.Det norske folk vegret seg for ladestasjonene. Mange synes rett og slett at det var altfor dyrt å måtte punge ut 20 000 kroner for en ladestasjon.


– Da tenkte jeg at: «nå skal jeg lage en boks som skal være så billig at folk har råd til å kjøpe den!» 


Utviklingsprosessen startet allerede for noen år tilbake, men kravene om vikestrømdeteksjon stoppet ham, og det hele ble lagt på is en stund fordi løsningen ville bli for dyr.


– Men plutselig dukket det opp noen leverandører som kunne lage alt inne i boksen slik at man ikke trengte en ekstra sikring. Og da ramla den siste brikka på plass, smiler Berge. 


Berge fant tonen med ingeniøren Patrick, og sammen kom de frem til en rekke smarte løsninger som ble starten på Folkeladeren rundt disse tider i 2018. Hele 1 400 bokser er blitt produsert og distribuert ut siden den gang, og med en sentral produksjon på Nøtterøy, garanteres rask service. Laderen selges hovedsakelig via elektrikere, som synes at produktet er så lite og behendig at det har fått fast plass i firmabilene.


– «Jøss, denne boksen er så liten at den kan jeg ha med meg i bilen og ha på lur om kunden spør», var tilbakemeldingene jeg fikk fra elektrikerne, forteller Berge muntert.Lovprises av elektrikere
At laderen er både enkel og billig, gjør Folkeladeren til noe helt unikt i markedet. 


– Vi har barbert bort det vi mener er unødvendig, for å holde prisen nede. I større garasjeanlegg og borettslag trenger du system som snakker med hverandre, men det trenger du ikke for å lade hjemme.


Laderen monteres raskt av elektrikerne, som lovpriser produktet fordi det er så lett å forholde seg til. Det går helt fint å bruke eksisterende kurs, for eksempel dersom du har en rutekontakt som ikke tåler mer enn 10 til 12 ampere, så kan dette stilles inn på boksen før montering. 


– Vi hører på innspill og tilbakemeldinger, og jobber nå med en oppgradert versjon som er enda enklere å produsere og montere for elektrikeren. Vi kjenner jo til produktet, så om kunden har et problem ute så løser vi det raskt. Alt er jo laget her på huset; både design, innhold og software, fastslår Berge.


Det enkle er ofte det beste
Berge, som for øvrig er en erfaren elbil-sjåfør, har fått erfare at det enkle ofte er det beste. Konkurrenter som tilbyr app-styring og lignende funksjoner som Berge kaller for overflødig, er ikke særlig tiltrekkende for den gjennomsnittlige elbil-eieren.


– Man trenger ofte den lettere løsningen hjemme, og man bør heller plassere flere kontakter litt strategisk der du har bruk for dem, for eksempel på hytta og på jobben. Bruk gjerne noen kroner på nok kontakter, for det er mer viktig enn en hurtiglader-løsning, mener han.


Folkeladeren med Berge i spissen, er i strupen på markedets aller største aktører. Nå jobber de videre med å gjøre det enda lettere og rimeligere enn konkurrentene på blant annet laststyring. 


Det skal bli utrolig spennende å følge Folkeladeren på sin spennende reise mot å bli det norske folkets førstevalg når det gjelder elbil-ladere!

Les mer...

2020-01-03 12.45

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Artikkel Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.
fairtradeeksperten2

Vet du hva favorittsjokoladen din egentlig inneholder?

Artikkel FairtradeEksperten AS, fører de Fairtrade-sertifiserte merkene Divine og Cafédirect – to merker som er helt fri for utnyttelse, barnearbeid og slaveri. – Problemet med kakaoindustrien er at det er masse...
Nettbutikk

  Kontaktinformasjon

  93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

  Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

  Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

  compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

  Farvel til tradisjonell leksehjelp?

  Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

  sport24

  Faktorer å tenke på ved valg av treningsklær

  Liker du å trene, men hater klærne du må ha på deg? Vel, du er ikke alene. Mange mennesker føler det slik. Derfor prøver sportsklærfirmaer alltid å komme opp med nye og innovative måter å gjøre klærne deres mer komfortable på.

  article1

  Beste stedene å campe i Norge

  Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

  Picture1

  Hvilke typer stomi finnes? Få gode råd om stomiutstyr her!

  I Norge lever mange med stomi. Les om de 3 vanligste typene stomi: colostomi, ileostomi og urostomi.

  hellofresh

  Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

  For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

  Arkiv