195031w2195031w1

Penger å spare ved valg av rett elbil-lader

Mange elbil-eiere har vegret seg for å ta i bruk de nye, svindyre ladestasjonene. Da fikk elbil-pioneren Arne Magnus Berge, en genial idé. – Jeg tenkte at: nå skal jeg lage en boks som skal være så billig at folk har råd til å kjøpe den!

Arne Magnus Berge har lang erfaring innen elbil-utviklingen i Norge, og har vært med hele veien fra da elbiler egentlig var et ganske fremmed konsept for mange, til nåtidens høyteknologiske videreutvikling av elbiler. Han har vært med på å utvikle nye batteriteknologier og strategier for å unngå problem tilknyttet ladning, og har blitt godt kjent med elbil-miljøet gjennom sin mangeårige bransjeerfaring.


Billig og bra alternativ ved hjemmeladning
Berge vet virkelig ett og annet om elbiler. Og nettopp derfor skapte han Folkeladeren. Den hendige, lille boksen sikrer elbil-eieren både tryggere og raskere ladning enn den konvensjonelle stikkontaktladeren, og er i tillegg et langt billigere alternativ når du skal lade bilen din hjemme. 


– Jeg så den utviklingen komme; med mange ladestasjoner som var forholdsvis avanserte med mye funksjonalitet. Men folk som har elbil privat, ville ikke bruke de nye ladestasjonene - til tross for at DSB sa at dette er bedre enn stikkontakt-ladning, forteller Berge engasjert.Det norske folk vegret seg for ladestasjonene. Mange synes rett og slett at det var altfor dyrt å måtte punge ut 20 000 kroner for en ladestasjon.


– Da tenkte jeg at: «nå skal jeg lage en boks som skal være så billig at folk har råd til å kjøpe den!» 


Utviklingsprosessen startet allerede for noen år tilbake, men kravene om vikestrømdeteksjon stoppet ham, og det hele ble lagt på is en stund fordi løsningen ville bli for dyr.


– Men plutselig dukket det opp noen leverandører som kunne lage alt inne i boksen slik at man ikke trengte en ekstra sikring. Og da ramla den siste brikka på plass, smiler Berge. 


Berge fant tonen med ingeniøren Patrick, og sammen kom de frem til en rekke smarte løsninger som ble starten på Folkeladeren rundt disse tider i 2018. Hele 1 400 bokser er blitt produsert og distribuert ut siden den gang, og med en sentral produksjon på Nøtterøy, garanteres rask service. Laderen selges hovedsakelig via elektrikere, som synes at produktet er så lite og behendig at det har fått fast plass i firmabilene.


– «Jøss, denne boksen er så liten at den kan jeg ha med meg i bilen og ha på lur om kunden spør», var tilbakemeldingene jeg fikk fra elektrikerne, forteller Berge muntert.Lovprises av elektrikere
At laderen er både enkel og billig, gjør Folkeladeren til noe helt unikt i markedet. 


– Vi har barbert bort det vi mener er unødvendig, for å holde prisen nede. I større garasjeanlegg og borettslag trenger du system som snakker med hverandre, men det trenger du ikke for å lade hjemme.


Laderen monteres raskt av elektrikerne, som lovpriser produktet fordi det er så lett å forholde seg til. Det går helt fint å bruke eksisterende kurs, for eksempel dersom du har en rutekontakt som ikke tåler mer enn 10 til 12 ampere, så kan dette stilles inn på boksen før montering. 


– Vi hører på innspill og tilbakemeldinger, og jobber nå med en oppgradert versjon som er enda enklere å produsere og montere for elektrikeren. Vi kjenner jo til produktet, så om kunden har et problem ute så løser vi det raskt. Alt er jo laget her på huset; både design, innhold og software, fastslår Berge.


Det enkle er ofte det beste
Berge, som for øvrig er en erfaren elbil-sjåfør, har fått erfare at det enkle ofte er det beste. Konkurrenter som tilbyr app-styring og lignende funksjoner som Berge kaller for overflødig, er ikke særlig tiltrekkende for den gjennomsnittlige elbil-eieren.


– Man trenger ofte den lettere løsningen hjemme, og man bør heller plassere flere kontakter litt strategisk der du har bruk for dem, for eksempel på hytta og på jobben. Bruk gjerne noen kroner på nok kontakter, for det er mer viktig enn en hurtiglader-løsning, mener han.


Folkeladeren med Berge i spissen, er i strupen på markedets aller største aktører. Nå jobber de videre med å gjøre det enda lettere og rimeligere enn konkurrentene på blant annet laststyring. 


Det skal bli utrolig spennende å følge Folkeladeren på sin spennende reise mot å bli det norske folkets førstevalg når det gjelder elbil-ladere!

Les mer...

2020-01-03 12:45

204007w2

Gir deg kunnskapen du trenger for å lykkes med sporten

Artikkel Olympia Sport, er sportsbutikken du burde gå til når du virkelig ønsker å bli god i idrett.
204003w1

Elbilene som trollbinder det norske folk

Artikkel Nybilsalget dalte da koronaepidemien slo til tidligere i år. Nå får de nye elbilene endelig sin revansj.
Nettbutikk

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv