193005w2193005w1

Økende etterspørsel fra offshoremarkedet

Tratec Agdermaskin AS er en innovativ teknologi- og servicebedrift i stadig vekst, med tre solide markedsbein å stå på; industri, offshore og service. – Vi har kompetanse, pris og kvalitet som gjør oss spesielt konkurransedyktige.

Tratec Agdermaskin AS er en del av det privateide industrikonsernet Tratec AS, som har som formål å være den mest attraktive arbeidsplassen innen leverandørindustrien på Sørlandet. Tratec Agdermaskin står for den mekaniske delen av Tratec, og er lokalisert på Spjotneset på Nodland. De leverer prosjekter med systemer og produkter til industri, offshore og service til kunder som blant annet Hydro, Yara, Elkem, Eramet og Glencore.


– Vi er innenfor det du kaller bulkhåndtering og flytting av materialer innenfor smelteindustrien og prosessindustrien, sier daglig leder Trond Robstad.


Agdermaskin feiret 70-årsjubileum i 2018, og sitter med verdifull kompetanse som gir dem en fordel blant konkurrentene på markedet.


– Vi har en god blanding av både ungt og gammelt i staben vår, og det som gjør oss sterke er den praktiske erfaringen vi har, sier Robstad.


Belter, transportører, knusere, sykloner, tanker og mye mer, blir tegnet av Tratec Agdermaskin for blant annet prosessindustri, smelteverk, sementfabrikker, forbrenningsanlegg, kjemikaliefabrikker, kullkraftverk og pukk- og grusverk. Det meste blir produsert i Estland og Polen for å holde kostnadene nede.


– Vi har litt produksjonskapasitet ved vår avdeling på Birkeland, men vi kan kjøpe inn og montere utstyr her på overhalings- og montasjeverkstedet, eller på lokasjon, sier Robstad.


Service er et annet stort marked for bedriften, der de gjerne utfører service på egne produkter så vel som annet utstyr.


– Særlig på offshore har vi spesialisert oss på service på nesten alt av boreutstyr – vi er ganske fleksible når det kommer til servicebiten, sier han.


Robstad forteller at siden nedgangen i offshoreindustrien i 2016 og 2017, så opplever de nå en økning av etterspørsel fra markedet.


– Det er tegn til forbedring på offshoremarkedet, og vi er aktive på reaktivering og reklassifisering av rigger og salg av reservedeler. Det er ennå ikke mye nybygg, men det kommer vel etter hvert.


2018 skapte en omsetning på 550 millioner kroner for Tratec Gruppen, og Robstad forteller at han er positiv til 2019 med økning av offshore-etterspørsel.


– Offshore øker, vi har en jevn belastning av servicejobber, og vi jobber hardt for å få disse store industriprosjektene på backloggen, smiler han.   

Les mer...

2019-04-28 22:15

195021w1

Slik kan arkitektene løse utfordringene i forhold til byggehøyde

Artikkel Med Energisparhus AS’ fiffige løsning, kan en arkitekt kun ved hjelp av enkel planlegging, løse utfordringene knyttet til byggehøyde og vinne 20-30 centimeter takhøyde per etasje.
Nordic_caravan3

Mobilitet blir en stadig viktigere del av vår hverdag

Artikkel Helsetjenesten benytter seg i større grad av spesialbobiler, og stadig flere yrkesgrupper ser de store fordelene med å møte mennesker der de er. Nordic er bobilmerket uten begrensninger.

  Kontaktinformasjon

  IKEA_HANTVERK_Kavitha_inthefield_PH163745

  IKEA forener verden

  Møbelgiganten IKEA fins representert i 52 land og har til sammen 430 varehus på verdensbasis. Kommunikasjonsrådgiver Troels N. Mathisen, forteller at IKEA jobber iherdig med å utvikle løsninger som skal forenkle våre liv og gjøre hjemmene våre mer funksjonelle.

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  Arkiv