193005w2193005w1

Økende etterspørsel fra offshoremarkedet

Tratec Agdermaskin AS er en innovativ teknologi- og servicebedrift i stadig vekst, med tre solide markedsbein å stå på; industri, offshore og service. – Vi har kompetanse, pris og kvalitet som gjør oss spesielt konkurransedyktige.

Tratec Agdermaskin AS er en del av det privateide industrikonsernet Tratec AS, som har som formål å være den mest attraktive arbeidsplassen innen leverandørindustrien på Sørlandet. Tratec Agdermaskin står for den mekaniske delen av Tratec, og er lokalisert på Spjotneset på Nodland. De leverer prosjekter med systemer og produkter til industri, offshore og service til kunder som blant annet Hydro, Yara, Elkem, Eramet og Glencore.


– Vi er innenfor det du kaller bulkhåndtering og flytting av materialer innenfor smelteindustrien og prosessindustrien, sier daglig leder Trond Robstad.


Agdermaskin feiret 70-årsjubileum i 2018, og sitter med verdifull kompetanse som gir dem en fordel blant konkurrentene på markedet.


– Vi har en god blanding av både ungt og gammelt i staben vår, og det som gjør oss sterke er den praktiske erfaringen vi har, sier Robstad.


Belter, transportører, knusere, sykloner, tanker og mye mer, blir tegnet av Tratec Agdermaskin for blant annet prosessindustri, smelteverk, sementfabrikker, forbrenningsanlegg, kjemikaliefabrikker, kullkraftverk og pukk- og grusverk. Det meste blir produsert i Estland og Polen for å holde kostnadene nede.


– Vi har litt produksjonskapasitet ved vår avdeling på Birkeland, men vi kan kjøpe inn og montere utstyr her på overhalings- og montasjeverkstedet, eller på lokasjon, sier Robstad.


Service er et annet stort marked for bedriften, der de gjerne utfører service på egne produkter så vel som annet utstyr.


– Særlig på offshore har vi spesialisert oss på service på nesten alt av boreutstyr – vi er ganske fleksible når det kommer til servicebiten, sier han.


Robstad forteller at siden nedgangen i offshoreindustrien i 2016 og 2017, så opplever de nå en økning av etterspørsel fra markedet.


– Det er tegn til forbedring på offshoremarkedet, og vi er aktive på reaktivering og reklassifisering av rigger og salg av reservedeler. Det er ennå ikke mye nybygg, men det kommer vel etter hvert.


2018 skapte en omsetning på 550 millioner kroner for Tratec Gruppen, og Robstad forteller at han er positiv til 2019 med økning av offshore-etterspørsel.


– Offshore øker, vi har en jevn belastning av servicejobber, og vi jobber hardt for å få disse store industriprosjektene på backloggen, smiler han.   

Les mer...

2019-04-28 22:15

194026w2

Sliter du med muskelsmerter eller migrene? Da bør du oppsøke Cryoklinikken Porsgrunn!

Artikkel Hos Cryoklinikken Porsgrunn kan du få redusert både smerter, betennelser og fettceller, ved hjelp av en helt naturlig kuldebehandling.
195011w5

Škodas ny elbil gir deg mye bil for pengene

Artikkel – Det er mye bil for pengene – da har du alt, forteller Škodas salgssjef om den kommende elbilen.

  Kontaktinformasjon

  51842405_2091095327636632_3517487299556278272_o

  Vi søker medieselgere!

  Har du en selger i magen og brenner for næringsliv og oppsøkende salg, kan det være deg vi leter etter!

  67532874

  Et plantebasert liv: For dyrene, miljøet og helsen

  Bransjemagasinet har gått i dybden på det vegetariske kostholdet og hvordan et plantebasert kosthold påvirker dyrene, vår helse og vårt klimaavtrykk her på jorda.

  193w2

  Hytteliv på svenskekysten

  Idylliske Bohuslän lokker mange sol- og badelystne nordmenn over svenskegrensa – sommer etter sommer. Bransjemagasinet har pratet med to erfarne feriehus-meglere, som forteller at de stadig får henvendelser fra kjøpelystne nordmenn.

  Arkiv