vintagemodernevintagemixvintagelampe

Smakfullt vintage interiør

Å skape et vintage interiør på en smakfull måte kan være utfordrende. Vi lister 5 tips for et vakkert, gammelt interiør - uten å ende opp som bestemors stue.

Smakfullt vintage interiør

Vintage interiør kan bety så mangt. For noen beskriver dette en retro og balansert innredning med inspirasjon fra 1950-1990- tallet. Derimot kan et vintage interiør også bety et godt gammeldags interiør inspirert fra forrige århundreskifte, med en relativt romantisk stil og varm atmosfære. Ved å implementere gammeldagse møbler og vintage komponenter inn i et relativt moderne interiør, vil man sakte men sikkert skape et miljø som fortsatt er passende i dag.


5 tips til et vakkert gammelt interiør

Å få til inntrykket av et gammelt interiør, uten å ende opp med oldemors stue, kan være utfordrende. Nøkkelen er å finne den rette balansen hvor du sitter igjen med en følelse av å reise tilbake i tid, og ikke minst et elegant rom. 


Eksempelvis, for å skape et klassisk gammelt interiør med inspirasjon fra slutten av 1800-tallet til begynnelsen av 1920-tallet, kan du starte med å undersøke de spesifikke stilene og designelementene som var populære i denne tidsperioden. Først når du har en klar ide om stilen du ønsker å gjenskape, kan du begynne å innlemme elementer av i denne stilen i innredningen. Målet er å skape et smakfullt rom, eller et helt hjem, med vakre lyskilder, spennende kombinasjoner og ikke minst – en historisk følelse. 


1. Bruk gammeldagse elementer på uventede måter 

Én måte å oppnå et vintage interiør på er å bruke vintage eller antikke dekorasjoner og møbler på uventede måter. Sekelskifte er en vintage interiør nettbutikk som tilbyr nye modeller av vakre og funksjonelle vintage elementer. Heng opp vakre gammeldagse lamper over din moderne spisegruppe, sett klassiske bordlamper på nymoderne salong- og skrivebord, eller kle peisen med gammeldagse peistilbehør i vakker messing. Dette er med på å skape en unik og moderne atmosfære.



2. Ikke overdriv 

Hold balansen mellom gammelt interiør og moderne elementer: Ikke overdriv med vintage eller antikke stykker da det fort kan bli overveldende og se rotete ut. Heller velg noen favoritter som skiller seg ut, som en elegant vegghengt parafinlampe eller lysekrone, og bruk dem balansert med moderne innredning for å skape et sammenhengende utseende. Vintage lysarmaturer, enten autentiske eller kopier i ny modell, er klassiske blikkfangere. 


3. Ikke undervurder små detaljer 

Ikke undervurder små komponenter som tidstypiske dørbeslag, nøkkelskilt i messing eller en vakker gammeldags ringeklokke – disse elementene kan være akkurat det du trenger for å fullføre atmosfæren du er ute etter. Slike tilsynelatende små detaljer setter ofte prikken over i-en!


4. Trekk om gamle møbler 

Trekk om vintage eller antikke møbler med moderne stoff for å gi dem et friskt og oppdatert utseende. For eksempel, har du tidstypiske fliser og tapet burde du gå for nøytrale stoffer. Derimot, hvis du har moderne og nøytrale farger på vegger og gulv, så anbefaler vi at du prøver deg fram med noen dristige og morsomme farger og mønstre som hører til tidsperioden du henter inspirasjon fra. 


5. Bruk naturlige elementer 

Autentisk, gammelt interiør inneholder naturlige elementer som tre, stein og planter. Dette var populært og flittig i bruk på slutten av 1800 tallet til 1920. Bruk naturlige elementer i innredningen for å skape en følelse av varme og komfort. Naturlig lys er også en viktig del i designet. Inspirert av naturen vil kurver og fasonger fanges vakkert opp av naturlige lyskilder. La lyset slippe inn ved dagtid og trekk for gardinene når det mørkner - skru på en vintage lampe for en lun og romantisk atmosfære. 



Husk!


Noen populære vintage stiler fra slutten av 1800 tallet til starten av 1900 tallet inkluderer nyrenessanse, jugendstil, nasjonalromantikk og tyvetallsklassisisme. Innredningen i disse periodene innebar blant annet dekorative arkitekturelementer, organiske former, ustrukturerte mønstre og gotiske elementer. Men, ikke glem: Selv om det er viktig å være tro mot epoken og dine idéer for et vintage interiør, er det også viktig å skape et rom som er komfortabelt og funksjonelt for en moderne livsstil. 


Vintage interiør nettbutikk

Hvis man ikke spesifikt er på utkikk etter antikviteter og autentiske vintage elementer vil Sekelskifte bli din nye favoritt vintage interiør nettbutikk! Deres brede sortiment tilbyr klassiske gammeldagse produkter i nye modeller– alt fra belysning, maling, tapet og fliser, baderom og kjøkken, til listverk, dør- og luftebeslag og kroker – alt du trenger til et vintage interiør.


 Hva er vintage? 

Vintage har blitt definert som et ord som betyr "gammelt". I interiørdesign refererer "vintage" typisk til innredning og møbler som minner om en bestemt epoke eller tidsperiode, og har et visst nivå av historisk eller nostalgisk verdi. Dette kan inkludere gjenstander som faktisk er fra en spesifikk epoke, så vel som nye modeller som er designet for å se vintage ut – og like funksjonell. Generelt brukes begrepet "vintage" for å beskrive gjenstander som er minst 20-30 år gamle og som ofte er ettertraktet av samlere og entusiaster. Begrepet "vintage" brukes også for å beskrive visse stiler, for eksempel vintage interiør, klær eller vintage møbler, som er designet for å se ut som om de er fra en bestemt epoke. Vintage elementer, eller til og med antikviteter, er ryggraden i ethvert vintage hjem. Uansett hvilken tidsperiode som inspirere deg, er de nøkkeldelene som bidrar til å perfeksjonere
vintagefølelsen i designet ditt.

Les mer...

2023-01-19 13.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv